Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
5.00
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Aktuális | Huszonnégy polgármesterjelölt az MPP-nél

Huszonnégy polgármesterjelölt az MPP-nél

Kulcsár: nem fogyott el a levegőnk
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Az MPP orbaiszéki polgármesterjelöltjei: Kiss Attila, Damó Csaba, Bándi Imre, Fejér Levente
Hozzászólások száma (a cikk alján): 16

Május 1-jén, éjfélkor járt le a határidő: a pártoknak ekkora kellett leadni az illető választási körzetekben a jelöltlistáikat. A Magyar Polgári Párt (MPP) mindhárom városban nyilvánosságra hozta jelöltjeit.

Sepsiszentgyörgyön, az első helyen polgármesterjelöltként Bálint József helyi alelnök szerepel, második Gazda Zoltán, akit Bereczki Kinga követ. Ők ketten, valamint Bálint József és Takó Imre maradt meg a jelenlegi polgári frakcióból, Pethő István a megyei listán indul. Kulcsár-Terza József megyei elnök elmondta, hogy a megyei tanácsosi listát úgy állították össze, hogy minden szék képviselve legyen, emellett összesen 24 polgármesterjelöltet indítanak és 36 teljes listát állítottak az önkormányzatokba.


Ami újdonság, hogy Gidófalván nem indul Barabás Béla, ott csak tanácsosi listája lesz a pártnak. Korábban 21 polgármesterjelöltjük volt, ez most kibővült: Vargyason Szőcs Dénes jelenlegi alpolgármester indul, Szentkatolnán Kovács Levente gazdálkodó, Bereckben pedig Deák József magánvállalkozó. Kulcsár elmondta, a baconi MPP elnök, Mokán Noé bejelentette, hogy kiáll a pártból, két személy kivételével pedig a teljes lista átült az EMNP soraiba, de így is sikerült listát állítaniuk a településen.


Kézdivásárhelyen a következő sorrend alakult ki: Rácz Károly (polgármesterjelölt), Lukács László, Szabó István, Rákosi János, Vetró-Bodoni András, Fülöp Magdolna, Imets Szabolcs Imre, Szigethy Kálmán, Molnár Ştefan, Göthér József, Fetés Ödön-Barna, Csiszár József Árpád, Nagy József, Nagy László, Kádár Sándor, Deák Mihály, Sebesi Zsolt, Kádár Emeric, Sebesi Béla, Kónya Jenő, Fazakas Árpád, Péter László és Szőcs Emil.
Az MPP listáját Baróton Nagy István polgármesterjelölt vezeti, utána következik Vass Csilla, Szilágyi Sándor Róbert, Keserű Sándor, Szőcs András György, Bocz Zoltán és Zsombori Csaba.


Kovásznán Bándi Imre tanár, jelenleg megyei tanácstag, Zabolán Fejér Levente alpolgármester, Barátoson Kiss Attila vállalkozó, tanácstag, Kommandón Kiss Sándor indul. Zágonban az MPP-s Damó Csaba, tanácsos, az EMNP-MPP közös listáján rajtol. A polgári párt Nagyborosnyón nem indít polgármesterjelöltet, viszont a tanácsosi listát leadták, és az EMNP jelöltjét, Szőcs Leventét támogatják.

SZH–összeállítás

Cikk megtekintve összesen: 1840   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

Kata 03/05/2012
avatar
Jól állunk. Rákosit benyomták Vetró elé.
Egyetértek! Nem értek egyet!
14
kezdivasarhely 03/05/2012
avatar
en nem is ertem hogy egyaltalan egy olyan ember mint Vetro ur mit keres egy ilyen kozegben? pedig az ember azt hitte volna hogy negy ev alatt kinyilt a szeme es atlat a dolgokon.
Egyetértek! Nem értek egyet!
7
vg 03/05/2012
avatar
A jelenlegi listákon(RMDSZ,EMNT,MPP stb.)olvasható jelöltek nevei annyira semmitmondóak,hogy mindegy ki jut be a helyi tanácsba.Kézdivásárhelyen nem,hogy jobb lesz az elkövetkezendőkben,hanem sokkal rosszabb.A tanácsosi helyek a felkészületlen ,semmihez nem értő tanácsosoktól fog hemzsegni.Majd fogja képviselni magát minden párt meg független jelölt.Azért "magát" mert a várost nem fogják képviselni.Ugyanis elege lett a választópolgároknak az egészből.Ezt a választást azok fogják eldönteni,akik félpiásan, valamelyik kocsmából hazafelé,betévednek a szavazófülkékbe.Ha meg zárva lesz aznap az italbolt akkor annyi a részvételi aránynak is.Ha jó idő lesz a választás napján akkor irány kirándulni.Egy biztos:Kézdin sok gyenge tanács volt már.A jelöltlistákat nézve mindegy ki jut a tanácsba,mindegy ki lesz a polgármester mert ennél gyengébb felhozatal soha nem volt.Egyetlen pártba sincs mondjuk három bejutó helyen szereplő valamirevaló személy.Türelmetlenül várjuk majd 2o16-ot!
Egyetértek! Nem értek egyet!
-8
vgnek 03/05/2012
avatar
az rmdsz listan nem ismersz senkit? a neveik semmitmondoak? biztos ugyanazt a listat nezzuk???
Egyetértek! Nem értek egyet!
7
ize 03/05/2012
avatar
vg! Lepjél meg egy pár javaslattal, ki lenne szerinted normális? Egy tanácsba minél több vállalkozó-üzletember és közgazdász kell, mert pénzzel kell okosan, megfontotan bánni. Nem akarom bántani Vetrót, de egy szobrásznak nincs ott mit keressen! Se tehénpásztornak (szintén nem sértésnek szánom, tisztességes szakma az is), se olyannak akinek legalább érettségije nincs. Igenis, olyanok kellenek, mint Hegedűs, Bartha Vilmos, István Zoltán vagy éppen a visszalépett Szabó Albert stb. Bár több lenne ilyen.
Egyetértek! Nem értek egyet!
7
izeknek 03/05/2012
avatar
A várost ezidáig úgy vezették a polgik kézdinn tanácsosi többséggel a hátuk mögött, hogy a tanács azt szavazta meg amit az rmdsz, utólag az mpp döntött, de inkább a polgármester vitte át az akaratát. Ez máshol is nagyjábol így történik mifelénk. Még az országot is így vezetik.
Nem tudom miért ne lenne helye pl. egy szobrásznak, munkásembernek. A nagy milliárdosok zsebát nem érinti az adók, víz-szemétdíjak árának pár tíz százalékos emelkedése. Ők egy másik világban élnek, nem úgy mint a többség egyik napról a másikra. Ilyenkor választások előtt úgy tesznek mintha érdekelné őket , hogy is élünk mi.
Kérem cáfoljatok meg újgazdagok.
Egyetértek! Nem értek egyet!
2
egyasokozul 03/05/2012
avatar
Bokor Tibor lesz az eddigi polgarmesterek kozul messzemenoleg a legjobb. ez nem kerdeses. hiaba szapuljatok ot vagy akar a tanacsos listajat. meg ez idaig a legkemenyebb csapat ami volt kezdin es mind olyan emberek akik nem a penzert fogjak csinalni hanem azert hogy a varos fellenduljon. Pont Hegedus urnak vagy Bartha Vilmosnak van szuksege arra a par szaz lejre amit kapnanak a varostol a munkajukert.
Egyetértek! Nem értek egyet!
-1
besenyo 03/05/2012
avatar
Ha meg ezek a nevek is semmitmondoak akkor on "vg" nemhogy Kezdivasarhelyen de meg Romaniaban is nagyon jaratlan.Szerintem a Nexxon es Domo nevek Kezdivasarhelyen tul is ismerosen csengnek.On egy nagyon askalodo, rosszindulatu emberke lehet akinek semmi nem felel meg
Egyetértek! Nem értek egyet!
3
G-za 03/05/2012
avatar
Vitatkoznom kell veled kedves "ize"! Nem vagyok elragadtatva attól, hogy Vetró ezek közé keveredett, annál többre becsülöm, de azt állítani, hogy csak üzletembereknek van helye a városi tanácsban, azt túlzásnak tartom. A tanács munkája nem csak a pénzről szól! Nyilván mikor költségvetési tételekről van szó, akkor igen. De nem kizárólag költségvetésről dönt az önkormányzat. Dönt néha arról is, hogy milyen városrendezési terveket hagynak jóvá, milyen szinten nyúlnak bele a város építészetébe, környezetébe, arculatába. Ilyenkor az üzletembernek kevesebb a hozzáértése, és inkább művészi szemmel kell nézni a dolgokat. Ilyenkor jól foghat egy képzőművész tapasztalata, szépérzéke. Nagyobb bajnak azt tartom, hogy a listák vegyesek, és van mindegyiken ember akit külön külön megszavaznék, de mindegyiken van olyan, aki miatt nem szavaznék a listára. Ez olyan dilemma, amivel mindegyikünk szembesülni fog a választásokon. A polgármestereknél ez nem gond, ott egy emberre kell szavazni, nem többre.
Egyetértek! Nem értek egyet!
4
vagy igy vagy ugy 04/05/2012
avatar
eddig rakosi is docensi diplomara tett szert
Egyetértek! Nem értek egyet!
3
maja 04/05/2012
avatar
G-za-nak... ezek az emberek nem csak uzlet emberek, evrol evre viragzo ceg all a hatuk mogott , amugy van vegzettseguk is....nem tudom mond-e neked valamit az ,hogy kozgazdasz ,jogasz, igazgato stb stb. ezek az emberek nem azert a 10% -ert fognak dolgozni, mert nincsenek a penzre sem raszorulva es valamivel tobb van a fejukben ,mint gondolnank. Ok azok akik azert vallaltak ezt a halatlan feladatot, mert itt szeretnenek meg nagyon sokaig elni gyerekeikkel eggyutt,szeretnek meg amit lehet ebbol a varosbol megmenteni es a godorbol valamelyest kihuzni. ha nagyon hianyolsz meg valakit a listarol,miert nem vallaltad? miert nem akarsz te a varosert tenni?
Egyetértek! Nem értek egyet!
0
G-za 06/05/2012
avatar
Maja: nem tudhatod hogy mit vállaltam és mit tettem, teszek (nem ismersz ugyanis, és nem is tartok rá igényt, ha teszek a városért valamit, nem kívánok vele dicsekedni). Nem azt állítottam hogy üzletembernek nincs ott helye, olvasd újra. Hanem azt az állítást kérdőjeleztem meg, hogy CSAK üzletembereknek lenne helye a tanácsban. Természetesen helyük van, de NEM CSAK nekik. Erről szólt a hozzászólás, figyelj oda jobban, mielőtt válaszolsz!
Egyetértek! Nem értek egyet!
7
ize 06/05/2012
avatar
G-za! Szerintem egy köztér rendezését műépítészek/designerek kell végezzék, nem szobrász. Azokat meg fel lehet kérni erre a feladatra. Amit itt Kézdin elcsesztek hüjjeségre (ügyvédek, halom tanácsadó stb.) abból futná ilyesmire is, a legnevesebb szakembert is simán meg lehet fizetni.
Egyetértek! Nem értek egyet!
1
Overdose 06/05/2012
avatar
De tisztelt Ize, itt nem beszélt senki "közterek rendezéséről". Az ilyen "műépítészektől" meg "designerektől", pedig, amilyenek legutóbb bemutatták Kézdivásárhely főterének "rendezési" tervét, mentsen meg mindenkit a Jóisten...
De igen, Ize: egy szobrász elvégezhet designeri, akár műépítészeti feladatot is és igenis beleszólhat egy köztér rendezési tervébe. Főképp akkor, ha mint Vetrónak, negyven év szakmai tapasztalata van, a tojáshéjas ****ű, magukat "designereknek" képzelőkkel szemben! Még valami: igenis fontosnak tartom nagy műveltségű, sőt, humán műveltségű, fejlett esztétikai érzékű, köztiszteletnek örvendő személyiségek jelenlétét a tanácsban. Ismerje el: az ön által felsorolt vállakozók, üzletemberek közt vajmi kevés az ilyen ember. És miért kellene felkérni idegent egy ilyen arculattervezés vagy térrendezés elvégzésére, ha itt van helyben? Kézdi "arculatát" a helyi emberek alakították évszázadokon át, a helyi szükségleteknek megfelelően. Nem kell ide idegen!
Egyetértek! Nem értek egyet!
10
G-za 06/05/2012
avatar
ize: Valóban úgy van, ahogy mondod. Sajnos a legutóbbi műépítész társaság főtér-átalakítási tervei miatt már ebben sem kezd hitem lenni. Az elcseszett pénzből tényleg lehetett volna értelmesebb dolgot csinálni. Csak ahhoz jobb városvezetés kell. Hogy lesz-e ilyen az elkövetkezőkben? Nem marad más, mint reménykedni. Én mindenesetre kíváncsi vagyok.
Egyetértek! Nem értek egyet!
5
Pimasz 07/05/2012
avatar
En meg a Szentgyorgynapok kiadasainak mnyilvanossagra hozatalat hianyolom a Hirmondotol. Ha Kezdirol van szo, mindig felemlegetik. Mas esetben melyen elhallgatjak. Mint most Szentgyorgy eseteben is. Ja es biztos ott is szponzoroktol jott a penz. Csak Kezdivasarhely eseteben edemes piszkalodni.
Egyetértek! Nem értek egyet!
2

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet