Bejelentkezés
Hírlevél
Email:

  • email Elküldöm ismerősömnek
  • print Nyomtatóbarát verzió
  • Plain text Csak szöveg
Cikk értékelés
0
Címkék
Nincsenek címkék erre a cikkre
Szerző infó
image Hírmondó
Szerző


Főoldal | Ajánló | Burgum Bélus iskolában

Burgum Bélus iskolában

Rendhagyó irodalomóra a Mikóban
         
Like-old ezt a cikket:
 
Like-old a Hírmondó FB oldalát:
     
image
Szávai Géza: a gyerekek döbbenetes kifejezőerővel közlik gondolataikat
Hozzászólások száma (a cikk alján): 1

Tegnap a székelyföldi származású, Budapesten élő Szávai Géza tartott rendhagyó irodalomórát a Székely Mikó Kollégium negyedik osztályában. A Déry Tibor-díjas író, műfordító Saica Enikő tanítónő kisdiákjainak kedvenc mesefigurájáról, Burgum Bélusról mesélt.

– Gyerekkoromban nagyon bosszantott, hogy a felnőttek bármikor olvashatnak detektívregényeket, azonban gyerekeknek nem volt kapható ez a műfaj – mesélte el Burgum Bélus születését Szávai. – Elhatároztam, hogy gyerekeknek szóló detektívregény-sorozatot írok, így találtam ki a kicsi mackót, aki nyomozással foglalkozik.

Mivel nem tetszettek a Burgum Bélusról készült rajzok, az író úgy döntött, saját maga illusztrálja műveit, így vált igazi gyermekévé a könyvszereplő.

Az óra első részében Szávai Géza a könyvből olvasott fel részleteket, viszont az igazi izgalmakat az óra második felére tartogatta, amikor a gyerekek megmutathatták kreativitásukat: egy papírlapon található, háromszög formából kellett értelmes rajzokat alkotniuk. A legjobb művek szerzői könyvjutalomban részesültek.

A szerzővel ma 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében találkozhat az olvasóközönség. Szávai Gézával a Csodálatos országokba hoztalak című új regényéről és alkotói műhelyéről Bogdán László író beszélget.

Lévai Barna

Cikk megtekintve összesen: 1206   |   Cikk megtekintve ma: 2
Hozzáadom: Bookmark and Share
 
 Facebook hozzászólások:
 
 
 (Névtelen) hozzászólások:
 

petkoka 22/04/2013
avatar
jo volt
Egyetértek! Nem értek egyet!
0

  Szólj hozzá, írd meg véleményed:

  1. A hozzászólások/vélemények tartalmáért a szerkesztőség nem vállal felelősséget.
  2. A nem helyénvaló, mások hírnevét sértő, mások jogaiba ütköző, obszcén, törvénysértő és a reklám tartalmú hozzászólásokat töröljük.
  3. Egy hozzászólás terjedelme legtöbb 1000 leütés lehet