Véleményfal

User
Dátum: 2018. október 21., 17:25
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: -1

Kézdivásárhely jelenlegi főtere korzózásra teljes mértékben alkalmatlan. De nem csak arra. Semmire sem alkalmas. Annak kellene talán Fortyogóra költöznie, akit zavar az élet zaja. Akik ragaszkodnak a mostani állapotokhoz, mondjanak pár példát olyan közepkori gyökerű városokra Erdélyből, a Kárpát-medencéből, ahol a főteret egy autóparkoló és egy park alkotja. Lássuk!

User
Dátum: 2018. október 21., 17:09
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 0

Amit egyszer egy varosvezetes a fejebe vesz , azt meg is valositja! Hiaba az ellenvelemenyek, magasrol tesznek ra. Lasd, Sepsiszentgyorgy foteret is! Hiaba volt barminemu ellenkezes, ellenjavaslat, a terv megvalosult. Messze all tolem azt allitani, hogy a lakossagnak nincs szuksege szorakozasra de a sokfele rendezveny mashol is kaphatott volna helyszinnek valo teruletet. Oszinte elismeresem azok turelmenek , akik a varos sziveben laknak es kenytelenek elviselni a majdnem hetente megrendezesre kerulo esemenyek decibeljeit!

User
Dátum: 2018. október 21., 15:14
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 2

Kézdivásárhely főtere műemlék,már akkor létezett , amikor Torjának volt a vásárhelye mint civis asserculi=deszkaváros, a fabódék miatt kapta ezt a nevet...Ha már le akarják rombolni ,akkor tessék betömni az udvartereket is ,ami Kvhely egyik büszkesége mint egyedi építészeti stílus! Az udvarterekből lehetne csinálni pityókatárolókat és jó pénzért kiadni ,majd pityókafesztivált rendezni a kőtenger közepén álló színpaddal!Az ötletet levédetem!

User
Dátum: 2018. október 21., 11:30
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 3

Dehogy nem lehet tuntetni.Ki mondta ezt a hulyeseget?! Egy szabad es onmagat demokratikusnak meg nyugatbaratnak nevezo orszagban,akkor es ott tuntetsz amikor eppen csak akarsz.A tuntetes nem egyeb mint az allampolgarok nemtetszesenek kifelyezese a hatalom ellen.Jol neztunk volna ki ha 1989 decembereben irasban kervenyeztuk volna,"kedves Ceausescu elvtars,engedelyt kerunk egy forradalomra".Akkor is tiltottak a tunteteseket es a mostani neo-bolsevista kormany ugyanezt akarja,de ebbol nem eszik.Majd meglatod,hogy milyen tunteteseket szerveznek a romanok,december 1-re.Ugy hogy ne ilyedezzetek es fogjatok ossze,mert egyseggel es szolidaritassal meg tudjuk vedeni varosunkat.Ehhez senkitol nem kell semmilyen engedely! Fokeppen nem a hoherainktol !

User
Dátum: 2018. október 21., 10:45
A cikk címe: 10 éven át hazudta a feleségének, hogy rákos
ÉRTÉKELÉS: 2

Ez a férfi egy szélhámos pszichopata tipikus esete. Ugyan ilyenek a politikusoknak nagyobb hányada is.

User
Dátum: 2018. október 21., 10:38
A cikk címe: Rákosnak tettette magát egy nő, hogy adományokat kapjon
ÉRTÉKELÉS: 0

Stirile protává :)

User
ÉRTÉKELÉS: -5

Korrektebb ember, mint az egesz udemerajod bagazs!

User
Dátum: 2018. október 20., 09:49
A cikk címe: Cioloș reformjáról
ÉRTÉKELÉS: 1

Kézdin más volt a tét, mint a kisebbségben levő települések esetében. Itt, ha kétfordulós lett volna a választás, meglehet, hogy más lenne a polgármester, hiszen a többi jelöltre szavazók száma meghaladta a legtöbb szavazatot elnyertét. Esete válogatja.

User
Dátum: 2018. október 20., 09:38
A cikk címe: Parkolódíjakból okostáblák
ÉRTÉKELÉS: 2

Teljes tisztelet az a pár ember elött akik pályazatok segítségével pénzt hivnak le az EU tól. Deee? Itt a kérdés ,hogy az a sok pénz hogyan van elköltve ,nem azzal kellene dicsekedni,hogy hová mennyi pénzt költöttek el ,hanem milyen minöségü munkát végeztettek!! Az alpolgármester asszonyt és a polgármester úr irodájat pár napra a Miko iskola uj szárnyába költöztetném hadd szagolják az orrfacsaró bűzt mert masként a szülök nem látnak megoldásta hiba kijavítására ,és a Mikoval a sort még folytathatnám,kanális tetö hiányzik ,ami balesetveszélyes stb. Ki vette át és irta alá a rossz minöségű tervezést és kivitelezést, stb

User
Dátum: 2018. október 19., 21:23
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 4

Színpad, koncert városközpontban?! Ezek szőragyúak! 2 ha területet rakjanak le piskótával és alakítsák át cirkusszá, me 1eseknek a kenyer mellé ez es köll mint 2000 éve és meg van oldva minden! Helyszínt is mondanék Fortyogón a legelőből szakítsanak ki 1 darabot és meg van oldva minden! A központ is maradna, a polgival 1ütt, borvíz is kerülne a borhoz, a csendháborítás is ki lenne pipálva, aki meg a legelőt busúlná a maradékot feljavíttatnám annyira, h az állat is többet harapjon! Na?!

User
Dátum: 2018. október 19., 21:08
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 2

Köszönjük Imre Antal Úr! Reméljük gatyába rázzuk a városvezetést legalább írogatva, mert ezek csak rombolnak és még csak tüntetni sem szabad ellenük mert újabban törvénybe ütköző!!!😠

User
Dátum: 2018. október 19., 21:02
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 3

Ha a többségen múlik a förtelmesen lerakott macskakövet kellene megigazítani, hogy àlljon vmennyire vizmértékben! A járdaszegélyeket is ki lehetne cserélni vmi természetes kőburkolatra, helyenként miniatür SD kertecskéket létrehozni viszont az újonnan öntött aszfaltot csak akkor cserélni ki vmi gránitra ha az az észkombájn aki azt oda leöntette fizeti a költségeket! Bankokból is elég lenne 1- 2, gyógyszertárból is 1-2!!! Viszont ebbe nem sok beleszólásuk van, de ezek nem is turisztikai látványosságok!!!!

User
Dátum: 2018. október 19., 20:29
A cikk címe: Bedő Albertre emlékeznek
ÉRTÉKELÉS: -1

Ez igy igaz ! Bedo Albert megfordul a srjaban !

User
Dátum: 2018. október 19., 20:11
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 7

Belakni a betont? Komolyan ezt képzeli valaki? És mi a fenének kellene belakni a főteret? Kimenni sétálni talán, végigmenni rajta, mert jólesik ha sétál az ember, korzózik, megnézi a kirakatokat, bemegy egy cukrászdába. De belakni? Már a szó maga is ..., furcsa, már majdnem azt írtam, hogy gusztustalan. Hoppá, le is írtam, na mindegy... Valóban nem írja sehol, hogy kötelezően ott parknak kell lennie. Szóval: nosza, be jó, ha nem írja sehol, akkor ne is legyen! Micsoda gondolkodás ez? Muszáj írnia valahol, ahhoz, hogy ne tegyük tönkre? "Jelenlegi formájában a főtér csak arra jó, lehessen bújkálni, meghúzódni a sövények, bokrok között" - ezt komolyan így gondolja valaki? Meg hogy "nem lehet rendesen kihasználni"... Ugyan mire kellene kihasználni? Belakni? Brrr...

User
Dátum: 2018. október 19., 19:38
A cikk címe: Bedő Albertre emlékeznek
ÉRTÉKELÉS: 0

Ha fáj valahol,tegyél rá borogatást,hátha elmúlik!

User
Dátum: 2018. október 19., 13:59
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 12

Mindig mindenert a polgarmestert szidjuk....De alljon meg a menet,nem akarok senkit megvedeni azonban a park kinezeteert mas valakik felelosek.Ha jol tudom ket fiatal holgynek van kiosztva ez a felelosseg a tanacson belul ,nem vagyok ebben biztos.Ezek valoszinu az uj-modern stilust kepviselik ami persze nem tetszik az idosebb generacionak,mint pl nekem sem.Ha ugy van,hogy kikerik a lakossag velemenyet akkor minden ok.Szerintem nem szavaznak a beton Sziget mellett.Valamikor meg a Ceausescu idoben is az volt a slager,hogy varosra minel tobb parkot es fat ultessenek mert tisztitja a gyarak es uzemek alltal kibocsajtott szennyezett levegot.Ez volt a helyes velemenyem szerint es nem az,hogy mindenhonnan kivagjuk a fat az utak menterol is mert baleset veszelyes.Aztan ha veletlenul megallsz utazas kozben egy lealloban falatozni szet suti a fejed a nap mert semmi arnyek.Menet kozben szinten ezerrel megy a legkondi ,fel a napszemuveget mert hanem az utat sem latod.Valaki mutasson mar egy olyan utszakaszt ahonnan kivagtak a fat es valamit ultettek helyebe.Na itt kezdodnek a bajok...mert mindenhol ez a divat,az uj generacio mar mindent maskepp gondol,a sok kicsi sokra megy es lassan haldoklik a fold.Csak olvassuk,hogy a jegtablak a polusokon tunnek el evrol evre,az erdok fogynak,a jarmuvek gyarapodnak,lassan mar a wc-re is azzal jarunk,szemetelunk mindenhol,a parkokat lebetonozzuk gyartsuk a sivatagot magunk korul.Es,hogy visszaterjek az uj generacio izlesere,a festoket,az irokat ,a zeneszerzoket sem ertette meg az a kor amibe alkottak es amelybe szulettek,majd csak egy kesobbi kor fedezte fel a zsenialitasuk.Lehet velunk is ez van,de ha igy ilyen utembe rombolunk magunk korul mindent ami a fold elteto erejet jelenti akkor lassan mar nem is lesz lehetoseg arra,hogy a visszaforditas eselyeit keressuk.

User
Dátum: 2018. október 19., 13:09
A cikk címe: Bedő Albertre emlékeznek
ÉRTÉKELÉS: 5

A fajdalmas csak az az egeszben ,hogy a legnagyobbnak tekintett magyar erdeszmernok szobrat a kozseg legnagyobb fakitermeloceg tulajdonossa koszoruzza!

User
Dátum: 2018. október 19., 11:52
A cikk címe: Megválaszolatlan kérdéseink
ÉRTÉKELÉS: 4

Nem igaz, hogy egy papot se lehet látni a szegényeken segíteni! Nem igaz! Nemrég pont Hírmondóban olvastam például erről egy beszámolót Ruszka tiszteletestől. Nem csak rossz híreket kell megjegyezni, pozitív példából is akad szép számmal! Megkerestem a linkjét is: http://www.hirmondo.ro/aktualis/egymas-terhet-hordozzatok/

User
Dátum: 2018. október 19., 11:44
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: -9

A színpad is fontos, de nem csak ez a lényeg. Egy város főtere, mint közterület akkor tölti be szerepét, ha minél inkább zajlik az élet rajta, belakják, ahogy mondani szokás. Minél több lehetőség van a belakására, annál jobb. Ilyen pl. egy-egy koncert, miért is ne? Elvégre a szórakozásunkra szolgál. Jelenlegi formájában a főtér csak arra jó, lehessen bújkálni, meghúzódni a sövények, bokrok között. Nem lehet rendesen kihasználni. Ezért én részemről támogatom a modernizálási elképzeléseket.

User
Dátum: 2018. október 19., 11:39
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: -14

De hát ki mondta, hogy nem lesz kikérve a lakosság véleménye? És hol írja elő, hogy a város főterének kötelező módon parknak kell lennie? Ott a Józsiás park tőle egy köpésre.

User
Dátum: 2018. október 19., 10:55
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 15

Igaza van az urnak teljes mertekben.Miert nem kernek velemenyt a varos lakoitol ,hogy akarnak-e valtoztatni a parkon?Ne a tanacs tagjai dontsek el hanem a varos lakoi.A" park" szo nalam a fakat,viragokat zold ovezetet jelenti vagyis legalabb a szo hallatan rogton ez jut eszembe es nem valami foto kiallitas,beton tomeg.En ugy gondolom mint egyszeru polgar,hogy azt a penzt amit a park elcsufitasara koltenenek azt hasznaljak fel ut es jarda javitasra.Ez sokkal kezenfekvobb lenne.Persze ne ugy mint az Allomas utcaban.Valaki latta-e mar a tanacs varosrendeszeti irodajabol vagy a tervezo osztalyrol,hogy a vasut allomas felolli jarda,hogy van lerakva.Minden piskota kodarab ossze van torve ,gondolom ezt meg ha a teli fagy megdolgozza jovobe szedhetik fel.A munkalatot atvevo bizottsag remelem megnezi majd es megkeresi a felelost is aki nem palletaval hanem omlesztve suvasztotta le a piskotakat,hogy minel tobb torjon ossze.Es az oszlopok,akna tetok korul sincs korbe rakva meg a korhaz kornyeken sem,valoszinu ezek el is maradnak.Egy szoval pocsek munka,de az emberek persze ennek is orvendenek,hogy 5-6 ev utan nem tudom biztosan nem kell sarba jarkaljanak csak kerdes,hogy meddig mert ez a felujitas nem fog sokaig tartani annyi biztos.

User
Dátum: 2018. október 19., 10:37
A cikk címe: Kézdivásárhely főteréről
ÉRTÉKELÉS: 16

Fontos, hogy hova lehet egy szép nagy színpadot elhelyezni. Ehhez kell a beton, az elé. Legyen ahova megállni a választópolgárnak. Lám elhoztuk nektek xy zenekart. Na, ezt csak mi tudjuk, válasszatok újra meg, hanem üres lesz a színpad. Pázsit? Minek? Hiszen azt nyírni kell! S különben is, még letapodjátok. Vagy beviszitek a tehenet a főtérre, hogy lerágja! Bizony, még ezt is vizionálta valaki, a mai újságban, mert meglátott a Kantai járdán egy tehénlepényt. Kell ide egy kis betonplacc, színpaddal, padok helyett kőkockákkal, bádog asztalokkal, amit majd kidekorálunk egy kis villanykörtével, bádog arcképpel. Virág? Minek? Meg lehet inni azt a kávét a rengeteg sok főtéri kávéház előtt anélkül is. Mert megtöltjük élettel a főteret bizony. Minden ifjú odajár majd udvarolni, a kőlapra, mert a csajok ezután csak ide akarnak menni kólát inni! Lesz szökőkút is. Ferde víztükörrel. Aki nem hiszi járjon utána! Mit érdekel minket a vízszintes? Nálunk lejteni fog a víz. Mert ilyenre rajzoltuk, punktum. Különben is, megvan rá a pénz. El kell költeni. Jaj, hogy épületjavításra? Nono, közpénzből? Nem, a tulajdonosok javítsák ki! Az övék, nem? Mi láthatóvá tesszük az házaikat, ezért áldozzuk fel a fákat! Értük! Meg sem tudják köszönni eléggé! Bokor? Minek? Még azt hiszik, hogy a polgármester ezzel csinál magának propagandát! Nem, bokrot nem teszünk, mert félreértik! Rózsabokrot sem, mert az vörös.

User
Dátum: 2018. október 18., 21:03
A cikk címe: Medvefesztivál Székelyszáldoboson
ÉRTÉKELÉS: 0

Vadaszni vadaszott es most is vadaszik de ambar dolgozni azt nem dolgozott...

User
Dátum: 2018. október 18., 20:00
A cikk címe: Juhokat ölt a medve
ÉRTÉKELÉS: 7

En ertem hogy a medveket nehez kiirtani de meg szeretnem kerdezni a POLGARMESTER URAT hogy mikor szandekszik felszolitani a juhos gazdakat hogy a mezorol huzzanak a budos francba.Kezdivasarhely-Csernaton kozott a kohidaknal mar oda jutottunk hogy nem csak a tollo foldeket jarjak hanem a repa foldek is le vannak ragatva, kerdezem igy nyilvanosan MEG MEDDIG NYUUUUUUULLLLLLLIIIIIIKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MEG MEDDIG TART A CIGANYSAG?????????????????????????

User
Dátum: 2018. október 18., 19:55
A cikk címe: Új embereket a politikába
ÉRTÉKELÉS: 7

Hát ha esetleg időben tájékoztatják a lakosságot erről akkor talán többen elmentek volna de nálunk jó újságírói szokás hogy utólag értesítik az embereket az eseményekről.

User
Dátum: 2018. október 18., 19:27
A cikk címe: A Sugás Áruház környéke
ÉRTÉKELÉS: 0

A BCR és a pénzügy kb. az 5, 6 sz. épületek vonalán volt. A képen a háttérben a Ganesa vendéglő épületének (volt Péter ház) kellene látszania.

User
Dátum: 2018. október 18., 13:38
A cikk címe: Szalámitaktika
ÉRTÉKELÉS: 5

Sajnos van aki önként és dalolva íratja gyerekét román tannyelvű osztályba, óvodába.

User
Dátum: 2018. október 18., 13:01
A cikk címe: Aki lemarad, kimarad!
ÉRTÉKELÉS: 2

Következőkor már azt fogja mondani: az elektromos autóban nincs es kábel!

User
Dátum: 2018. október 18., 12:56
A cikk címe: Nőnie kell a fizetéseknek!
ÉRTÉKELÉS: 2

Tehen, az alig, de ökör van elég!

User
Dátum: 2018. október 18., 12:05
A cikk címe: Juhokat ölt a medve
ÉRTÉKELÉS: 8

Te is elmehetnel a juhaiddal egyutt,oda ahol a kanca megszulte a csikkot! Es vigyed magaddal az RMDSZ vadaszait is !!!