Véleményfal

User
Dátum: 2017. október 20., 16:34
A cikk címe: Szómagyarázat
ÉRTÉKELÉS: 2

Olvasom a minap a Facebookon, hogy a sok grandiózus terv között, amely Sepsiszentgyörgyön fog megvalósulni (új színház, vásárcsarnok, stb., stb.) van arról is szó, hogy az Őrkőn szociális lakások meg egyebek lesznek építve barna testvéreinknek. Míg más egy életen át spórol, meg kölcsönt vesz fel, hogy lakást építsen/vásároljon magának, ezek a kiváltságosok kapnak majd, valószínűleg ingyen. Hát bolond lesz menni dolgozni ezután is...

User
Dátum: 2017. október 20., 09:37
A cikk címe: Küzdeni kell a sikerért
ÉRTÉKELÉS: 0

Ha nem szerzünk pontot ezen a meccsen , nem kell majd búsulni ,hogy hol játszunk a jövő idényben !!!!!

User
Dátum: 2017. október 20., 09:34
A cikk címe: Apró bunkóságok
ÉRTÉKELÉS: 1

Olyan helyre kell járni ahol rendesen kiszolgálnak . Nem kell a parasztokat sértegetni azzal ,hogy a tetű kiszolgálókat a "paraszt "szintre emeljük , mert az egy megbecsült foglakozás (kellene legyen. Nem kell minden lepattant lebújt meglátogatni kedves K. lászló

User
Dátum: 2017. október 20., 09:24
A cikk címe: Felújítják az iskolát
ÉRTÉKELÉS: 0

A 21-edik szazadban Haromszeken igy nezzen ki egy iskola epulete ez minositi mint a helyi mint a megyei vezetoket.Amig minden fele''civil''szervezeteknek szorjak a penzt,addig iskolaink romos allapotban vannak.

User
Dátum: 2017. október 20., 09:18
A cikk címe: A tanító ne ingázzon!
ÉRTÉKELÉS: 0

1500 lej? Mar reg 2500 felett keresnek. Jaa, es napi 4 orat dolgoznak.

User
Dátum: 2017. október 19., 22:15
A cikk címe: A tanító ne ingázzon!
ÉRTÉKELÉS: 7

Keziccsókolom,izé,ne... Régen az a tanító,tanár a faluban élt,mert Csau bácsi szétszórta Nagyromániába az egész észt Aradtól Tulceáig! Változtak a dolgok,felgyorsult a világ a tanyító nénit nem pártunk és kormányunk helyezi ki, hanem elmegy versenyvizsgázni és az eredménye alapján foglal ahol szerencsétlen tud! Ja,h van olyan aki pluszban nem tart órát,nem vesz részt a közösség életében,ez tényleg őt minősíti,de ha belegondolunk abbol az 1500 lejből amit kap mire futja,ejsze hazasiet és ha nem diétázik,meg ha nincs egy gazdag élettársa még pótolja azt a keveset délutáni melóval,esetleg felkészül még pár órácskát másnapra,mert ezt így szokás! Nem utolsó sorban délután továbbképzésekre jár,akár hétvégeken is! A városra bekerült gyerek közt nincs akkora különbség mint ahogy hinnék! A falusi gyerekek krémje kimagasló eredményeket ér el az iskolákban,tantárgyversenyekre jár,a csőcseléket meg a gyárak során található kocsmákban, az Iskola utcában,x y bárban el lehet érni minden nap hétfőtől péntekig és nemcsak szünetekben!!!!!!!!!!!!

User
Dátum: 2017. október 19., 21:52
A cikk címe: Tüntet a Sanitas
ÉRTÉKELÉS: 9

Emeljék is meg a fizújukat,de utána börtönbe azzal aki a plikkecskét várja! Egyesek 8-10 ezret is keresnek,még amellett szabad magánrendelőt is fenntartsanak,mégis elégedetlenek!!!!!!!!!

User
Dátum: 2017. október 19., 17:25
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: 2

Atvitt ertelemben a kilovesi kvotat , marmint a velemenyfal odalarol, a .....thaisz TACHSCH. A TESRVEREM.......bla...bla...bla beirora alkalmaznam!!!!

User
Dátum: 2017. október 19., 17:11
A cikk címe: Bicikliút-gondok Szentgyörgyön
ÉRTÉKELÉS: 8

1 Ugye meg emlekeznek amikor tavasszal a polgarmester is a biciklizes mellett agitalt, mondvan, hogy o is azzal fog munkaba jarni.Hogy azota mit tett a varosvezetes a biciklisek erdekeben , a sportolo kifejtette. Semmit. 2 A helyi rendorseg vajon hol van amikor biciklivel szaguldozo kamaszok, jarokeloket veszelyeztetve csapnak at a parkon? Sehol!Fel ev alatt semmi, csak az igergetes.A tulbuzgo helyi rendorseg meg azokat bunteti akiket nem kene,amikor kene akkor meg pont nincsenek ott. Jo tema ez egy szilveszteri kabarehoz.

User
Dátum: 2017. október 19., 15:15
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: 3

A testvéred remélem kitagad a famíliából. Ha már ennyi szakmát müvel vélhetöen ö részesült a szürkeállományból s nem te. Szerencse hogy nincs rajtad toll mert akkor nem csak gágognál hanem repülni is tudnál. Mint Asterix, a gall (nem francia, mert akkor azok még a fákon csodálkoztak rá a napfelkeltére) a sisakján levö két szárnyacskájával.

User
Dátum: 2017. október 19., 15:06
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: 2

A Szent Antal perselybe pénzt teszek és arra kérem a csuhást hogy többet ne írj. Dícséretes a törekvés, de értsd már meg: ha a nyelv ilyen szintü gyilkolásáért börtön járna te életed végéig sitten ülnél. A sok sületlenségért amit összefirkálsz még kétszáz év. És ma jókedvem van.

User
Dátum: 2017. október 19., 11:21
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: 0

"Köszönöm" a moderálást, a lényegi információ így lemaradt. Az említett festék a kármin lehet, amelyet a bíbortetűből vonnak ki és már az aztékok is használtak. Nem csak az ételeket színezik velük, hanem rengeteg mást is.

User
Dátum: 2017. október 19., 10:48
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: -1

Semmi baj a bogarakkal, lárvákkal. Az utálat csak kulturális, eltanult. Elég megfigyelni, hogy sok kisgyermek minden megfog, de aztán a szülők mondják, hogy pfujj, pók, giliszta, stb. és egy idő után már nem mer hozzányúlni.

User
Dátum: 2017. október 19., 10:45
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: -3

Mi vagyunk a világegyetem központja.

User
Dátum: 2017. október 19., 09:08
A cikk címe: Értékesíthetetlen faanyag
ÉRTÉKELÉS: -1

Honnan vetted például azt a maszlagot, hogy a romániai erdők háromnegyede eltűnt 1989 óta? :)

User
Dátum: 2017. október 19., 09:04
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: -6

Lehet, hogy te majomfajta vagy, de akkor minket hagyjal ki ebbol a diskurzusbol!

User
Dátum: 2017. október 19., 08:59
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: 7

A francia történelmet valóban nem szabadna összehasonlítani a székellyel, mert amikor a székelyek már saját, kiforrott írással rendelkeztek, a francia lovagok (!) még nem ismerték a budit sem. Amelyik törzsekről ön beszél, az Árpád népe, amelyik valóban a 9. században jött be a Kárpát-medencébe (nagyjából ekkor kezdett kialakulni a francia nép is a frankok, gallok stb. keveredéséből, ám a francia nyelv csak az 1539-es Villers-Cotterêts-i rendelet alapján lett Franciaország hivatalos nyelve), miközben a székelyek már legalább az 4-5. század óta itt élnek, ez a krónikáinkból is világosan kitűnik. Ön tényleg KEVÉSBÉ ért a történelemhez, ezért inkább ne is erőltesse.

User
Dátum: 2017. október 19., 08:38
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: 2

Félanalfabéta.

User
Dátum: 2017. október 18., 23:57
A cikk címe: A tanító ne ingázzon!
ÉRTÉKELÉS: 2

Hát ilyenekért kár is kijárni falura, akik még felnőttkorukig sem tudtak megtanulni írni. Csaknem helyi tanító tanította írni?

User
Dátum: 2017. október 18., 23:51
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: -7

ujagiro urak az a falus paraszt tötenelemmel foglalkozik szegegy .Hogy lehet a francia törtenelmet a szekelyekkel össze hasonlitani.Mar lesus elött 44-b vercengetorix hacolt Julius CEZARAL.Mikor Attia az apjaval MURZUKAL;A NAGYBATYAVAL RUGAVAL ESA TESTVEREVEL MEGEKEZTE 441.be meg a törzsek Azsiaboöl 895-be erkeztek a nagy vezetott KOURSAN-NAK hivtak es utana Arpad.Meg aszt se tudjak hogy kinnek volt a ket unnokaja thaisz es TACHSCHUN.A TESRVEREM EGY NEVEZETES TÖTENELEM IRO ES HIRES ORVOS en kevesbe.

User
Dátum: 2017. október 18., 22:21
A cikk címe: A katalán zászló is lobogjon!
ÉRTÉKELÉS: -4

ujagiro urak,irtak egy artikol-ba hogy egy embert megsebesitett a medve aki felment az erdöbe mogyorot szedni.Az a semmivalo gazember mit keres az allatok othonaba .A rendes szekelyek szeretik a gyönyrö erdöjüket es a hozza tartozo alatjaival mar ezerevotta.Erdekes CEAUSESCU idejeben nem mertek az edöket kaszabolni meg se volt annyira rossz ember. Vannak most mwg rosszabak is mint ö.A mostani vezetök meg rosszabak az összes rablo polgarmesterekkel es ne beszelyülnk buaresti rablokrol,azokat a szemet neppsegek akik kiraboltak az allatok othonat jol van nekik.

User
Dátum: 2017. október 18., 21:09
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: 9

A kilövési kvóta pont az aminek lennie kell, a vadkárokat okozó példányok kilövése, nem pedig a vadászhorda gazdagítása. By by trófea vadászat.

User
Dátum: 2017. október 18., 21:05
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: 1

Én azt nem tudom, hogy melyik butább, a bixadi polgármester vagy a helyi "vad mérnök".

User
Dátum: 2017. október 18., 19:13
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: 10

Valoban hulyesegeket irnek?!Ha gondolod,es erdekel elkuldok neked egy dokumentumfilmet melyben bemutatjak,hogy a supermarketekben talalhato aruk fele muanyag,es a hentesaruk 97 szazaleka egy apro voros bogarbol nyert festekkel(most nem jut eszembe a neve) van szep pirosra megfestve.Ezert nez olyan jol ki az amugy porcogokbol es csontokrol lefaricskal husbol keszitett hentesaru.Ha te meglatnad ezeket a termekeket,hogy milyen undoritoak (foleg a szinuk) azelott,hogy megfestenek ezzel a piros festekkel,elhanynad magad.Es ez a festek igenis egy rovarbol van keszitve.Ugyhogy ne okoskodj,mert mar etetik veled a rovarokat.Az valo igaz,hogy lehet enni kukoricat (genetikailag modifikaltat),meg egyeb zoldseg-gyumolcsot,melyeknek sajnos tobb mint 80 szazaleka genmodositott(meg az is melyeken azt irja,hogy bio),mert sajnos ilyen csalas is van,de ha a klimavaltozas igy halad akkor mar ezeket sem sokaig fogjuk enni.Es hol irtam en medvekrol a kommentemben?!Meg csak meg sem emlitettem oket,ugyanis ebben az orszagban,sajnos nincs kinek.En arrol irtam,hogy egy majomfajta (mely embernek nevezi magat) nagyon el van szaporodva es veszelyezteti a bolygon elo tobbi fajt,ezert tenni kene ellene valamit,nembeszelve arrol,hogy az egyetlen faj az elolenyek kozul mely fektelen kapzsisagaval es telhetetlensegevel veszelyezteti a bolygo okoszisztemajat,mivel ez az egyetlen faj,mely sem a termeszettel ,sem a tobbi elolennyel nem tud harmoniaban elni.Akkor kerdezlek en teged,hogy ez a majom-ember miert erdemli meg jobban az eletet mint a tobbi eloleny ezen a bolygon?!Beleertve teged is,kedves komment kommentelo.Azok akik mar atalakultak a majombol emberre,azok ne vegyek magukra ezt a kommentet.Na most mar erted,hogy nem a medvekrol irtam a kommentemben,hanem a majmokrol!

User
Dátum: 2017. október 18., 17:32
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: -2

Hujesegeket irsz,rovaraiddal es medveiddel egyutt:)) Rovar helyett lehet enni 25 banis pityokat,kukoricat,buzat,zoldseget..stb

User
Dátum: 2017. október 18., 11:14
A cikk címe: Szemkiszúrás a kilövési kvóta
ÉRTÉKELÉS: 19

A tegnapi hirekbe neztem,hogy 2018-ra az emberi faj eleri a(9!) kilenc milliardot,ezert a gasztronomia tudosai azt fontolgatjak,hogy milyen rovar fajtakkal lehet taplalni a kozeljovoben az emberi fajt,mert mar a hagyomanyos taplalekokbol nem tudnak annyit eloallitani,hogy ennyi embert ellassanak vele.Ezert a bolygonk egyes orszagaiban mar 2 es felmilliard embert jelenleg is rovarokkal taplalnak.Aztan bemutattak,hogy ket europai orszagban is folyik mar a kiserlet,koztuk az egyikben(Hollandia) nagy lelkesedessel fogadtak az otletet.Nem artana mar egy vadaszati kvota felallitasa ezen faj ellen sem ugy 3-4 milliardban megszabva a kilovetese kvota aranyat,marcsak azert sem,hogy akik nem esnek bele a kvotaba ne kenyszeruljenek arra,hogy undoriro larvakat fogyasszanak taplalekul.En minden hazaarulot es termeszetpusztitot folirnek erre a kvotara!

User
Dátum: 2017. október 18., 09:14
A cikk címe: A tanító ne ingázzon!
ÉRTÉKELÉS: 7

Kedves hozzászóló, látszik is a helyesírásából az álláspontja!

User
Dátum: 2017. október 18., 08:27
A cikk címe: A város is támogatja a sportot
ÉRTÉKELÉS: 9

Vásárolt játékosokkal könnyű nyerni. Az igazi büszkeség az lenne ha a saját nevelésű játékosokat feljuttatni. JA, volt erre is példa, de támogatták a kézdivásárhelyi csapatot amikor önerőből feljutottak a A ligába? NEM!!!! És most sem támogatják!!!! Rengeteg pénzt beleölnek az idegen játékosokba. CSak ott tévednek hogy a megyei tanács költségvetését is sajátkent kezelik. Szégyen Tamás Sándorra nézve, hogy kézdivásárhelyi létére, egyáltalán nem támogatják a város fejlődését. Lasd: uszoda, sport, ...

User
Dátum: 2017. október 17., 22:01
A cikk címe: A tanító ne ingázzon!
ÉRTÉKELÉS: 9

Nem kell délutánba adni a gyermeket, nem kötelezi senki. Meg kell tanítani ajtót zárni, elmenni reggel 8-ra az iskolába, utána hazamenni, ételt melegíteni, leülni vele tanulni, s minden probléma meg lesz oldva. Az én gyermekem is I. osztályos kora óta egyedül jár, mert a szükség rávitt, de csak a javára vált, s nem is éreztem azt, hogy hátrányban lenne azokkal szemben, akik délutánba járnak.

User
Dátum: 2017. október 17., 21:54
A cikk címe: A tanító ne ingázzon!
ÉRTÉKELÉS: 12

Adjanak lakást, s én kiköltözök falura szívesen. S ha nem tudnak adni, akkor ne követelőzzenek. A tanár is elsősorban ember, s mint mindenkinek, a családja az első, s csak utána a munkahely.