A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Segítsünk a Szarka családnak!

Külsőrekecsinben a magyar oktatás úttörőjének, Szarka Feliciának a háza kapott lángra október 4-én, pár perccel éjfél után. A bajt tetőzte, hogy egy, a tűzben maradt gázpalack robbanása következtében a ház lakhatatlanná vált. A kétgyerekes családnak mindene odaveszett, a sok esztendő munkája pár óra alatt hamuvá vált.

Szarka Felícia és férje annak idején Külsőrekecsinben a Gyerekek Házának építéséhez a telek adományozásával járult hozzá, és a ház elkészítésében is tevékenyen vettek részt.

A Csángó Szeretetszolgálat a Szarka család megsegítése céljából Facebook-oldalt hozott létre „Segítsünk Szarka Feliciának és családjának! Külsőrekecsin” címen. Itt lehet bekapcsolódni a segítségnyújtásba, illetve ugyanitt lehet felvenni a kapcsolatot az érintett családdal. Pénzadományt az alábbi OTP Banknál nyitott számlákra lehet utalni. Forintot, lejt és eurót külön számlákra lehet küldeni, melyhez a következőkben az adatokat is közöljük:

Név. Sarca Felicia

FUNDU RACACIUNI, BACAU, ROMANIA

SWIFT-BIC: OTPVROBU

Számlaszám: RO07OTPV290000297370HU01 (forint)

RO03OTPV290000297370RO01 (lej)

RO57OTPV290000297370EU01 (euró)

Megjegyzés: Adomány házépítésére

A Szarka családnak a megpróbáltatás után nehéz továbblépni. A huszonöt éve épített és gondozott házat már nem fogják tudni lakni. Vigaszt jelent számukra az, hogy sokan megkeresik és megpróbálnak segíteni egy jó szóval, pénzzel vagy tárgyakkal. De még messze vannak attól, hogy megnyugodjanak.

Kovácsné Németh Edit, Vas megye, Meggyeskovácsi

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.