„Drága” névtelenül írogató olvasó! Sajnos, Romániát is olyan emberek vezetik, akik a valóságot nem merik felvállalni, és nem mernek igazságos döntést hozni éppen az efféle személyek miatt sem, mint ön, aki a nevét elrejtve, esetleg tömbházban éli az életét, és onnan védi a medvéket. Olyanok, akik nem az emberek életét, biztonságát, ezek állatait, terményeiket búsulja.

Szivesen meghívom bármelyik bodoki vagy csernátoni család portájára, ahol minden éjjel félve hunyják le a szemüket pár percre, mert bármikor az udvarukban lehet a medve. Akár, valamely esztenára, ahol minden éjjel támadnak a medvék, károkat okozva.

Szeretném tudni a bölcs véleményét, hogy mit tenne abban az esetben, ha egyik családtagja kórházba kerül medvetámadás miatt, vagy isten őrizz, éppen gyászolnia kell emiatt. Az erdőirtásról nincs véleményem, mert ez minálunk nem divat.

A vadászathoz is igen keveset érthet, ezért javaslom, kérje ki pár vadász véleményét, dokumentálódjon, hiszen a vadászokat nem lehet csereberélni, ahogyan ön fogalmaz.

Biztosan jó környezetvédelmi miniszter, erdész, vadász lett volna önből. Javaslom, ne mulassza el vezető szellemét kamatoztatni, tegyen meg mindent, hogy elérhesse célját, még nem késő.

Fodor István, Bodok község polgármestere

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 7:12
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Meghogy tinalatok nem divat az erdoirtas.Na ne csinald.Ne jatszd meg magad.Ki mersz velem allni szoparbajra egy tv showban?!Na valaszd ki a kedvenc tv csatornadat(magyar,roman nekem mindegy)aztan ott megismerhetsz es dumalhatunk a medvekrol es az erdokrol.De ajanlom,hogy elotte jol keszuljel fol mert ellenkezo esetben szorostol borostol- megeszlek.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Es meg valami.”esetleg tombhazban lakik”,ezt nem nehez kinyomozni egy olyan szemelynek mint on,kinek egy egesz orszag rendorapparatusa all a hata mogott.Hany rendor jar orvvadaszatra ebben az orszagban?!Vagy errol sincs tudomasa mint az erdokrol?!Nem baj.Majd visszuk a listat a nevsorral ha vallalja a meghivasomat abban a bizonyos tv musorban.Es egyeb meglepetesben is lessz majd resze ezt garantalom.Csak jelezzen vissza ha igant mondd.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:27
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Es meg valami.Olyan biztos vagy te abban,hogy a gep elott az a szemely ul akinek az ip. cimere fizetik a szamlat?!Mert lehet,hogy meg egy meglepi lesz szamodra “nyomozo vadaszkam”.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 25

  Meg azert valamit el szeretnek mondani a polgarmester urnak.Miniszteri funkciot rablok altal vezetett orszagba SOHA nem vallalnek.Ezt a funkciot csak abban az esetben vallalnam ha elobb szabad kezet kapnek egy tisztogatasra a rendorseg ,a birosag,az ugyeszseg es a politika teren.Mert csak olyan emberekkel dolgoznek egyutt akikrol tudom,hogy lojalisak a szulofoldjukhoz,a hazajukhoz es a nepukhoz.Maffiozokkal es hazaarulokkal ilyen funkciot SOHA NEM VALLALNEK!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Tudod miért nem fog a polgármester úr tévévitába keveredni veled? Mert ismeri azt az íratlan szabályt, hogy: soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 12., 11:01
   ÉRTÉKELÉS: -16

   Látom megint nyitva felejtették az ajtót a bolondok házában. Egy megszökött és már polgármesterbőrt akar szőröstől, ráadásúl élő adásban…:) Meleg is van az az igazság, sokaknak felfőhetett az agyvize,hogy ilyen no name Momentumossá vedlettek. Kell egy jó adag paranoia is, hogy valaki azt állítsa, hogy egy polgármester kezében az egész ország titkosszolgálata…:) És az egész rendőrt ismeri aki orv vadászik. Hm… Elfeledte felfedni becses személyét, hogy a polgármester úr tudja miféle szerzettel áll szóba. Én ismerek valami Katalin nevezetű tébolyodott nőszemélyt aki az erdőket akarja megmenteni, lehet őróla van szó…Tényleg tömbházban lakik, neki a gáz az oroszoktól jön, hála a jó Istennek, de nem tudni meddig mert Johannis bekente a kalapács nyelét egy vállveregetésért , no meg az 5 milliárd dolláros rakétamegrendelésért. És elhitte azt is, hogy a cseppfolyósított gáz amit Trump ígért olcsóbb lesz mint az orosz gáz. Igen amíg a csapot elzárják… Úgyhogy Katalinnak is balta kerül a kezébe , ha nem akar majd megfagyni… Kínos helyzet, mondhatni. Nem váltogatja majd a megszólításait a polgármester úr és a vadászkám (!) közt, csak a kedves uram marad 🙂

   • User
    Dátum: 2017. augusztus 13., 14:43
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Kedves hozzászóló, ez a medvevédő beírogató nem Katalin Viola Roman, ő legalább tud írni. Ez a Kárpátok szimbóluma, ez nem. Ez csak egy harmadrangú nethuszár, aki valószínűleg valakik megbízásából trollkodik itten néhány garasért. Van vagy 15 követője, akik felpontozzák a marhaságait. Megjátssza a nagy környezet- és állatvédőt, miközben fogalma sincsen ezekről a dolgokról. Én provokáltam egy darabig, mert jókat szórakoztam a szövegein, de mára beleuntam, mert semmi újjal nem jelentkezett, így abbahagytam. Kár vele vitatkozni, mert nem ellenfél.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 21:37
  ÉRTÉKELÉS: -15

  Igaza van a polginak,azok osszak az eszt akinek lila goze mi van falun.A varosi az maradjon a koborkutyaknal ,meg a sok varas macskanal,mert mint latom varoson most ez a slager.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 22., 21:32
  ÉRTÉKELÉS: -14

  Ti semmirevalo auxilliaris banda leszarmazotjai a 895-ben jövöt barbaroknak. nem letezet csak transilvania hetvenhet uroko dojaval.Afejedelmek között minde nemzetiseüek voltak.ROMANIA az öt nagy latin nepHez tartozik a Burevista leszarmazotjai. hazug bandak ,mind lefotok esnni mind az a mocsar kellemen .Ti volt mezitlabas volt szekelyek most a nyugat adott nektek EU kiszedjen a sarbol.
  anyugat nem ismer titeket nind egy nep mert it mindigy hatramaradt törzsek meghozza fejnelkülek azert az idegenek vezet-titeket.
  CEAUSESCU adot nektek hazakat ingyen amit most penzert eladjatok.Akarjatok tudni ki vagyokANE VON STRELINGER akiNEK
  acsaladjat FRNCIS JOSEF magasra emelt.öt evig tanultam a ti nemismert nyelvet.Az en szarmazasom a nagy austria akik 32o evig egyedül uraltak es zivilizalt,minden hülyeseget amit küldtök nem veszik szamitasba.
  A hirmondo az a primitiv ujsaga ki törödk veletek azok a primitivek mint ti.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 27., 15:47
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Na idehallgass te Ane von Strelinger! Te annyira vagy osztrak mint a romanok “Burevista”(asta la vista…..) leszarmazottjai.Tanulj meg inkabb romanul es hagyd ezt a “nembeszelt” magyart,kemeny dio ez neked.Ha viszont azt is neheznek talalod akkor irj nyugodtan nemetul mert ennek az “auxiliaris” nepnek nehanya azt is beszeli.Fogadd meg a tanacsomat es hallgass! Ne irj, ne beszelj csak hallgass…..hidd el, legalabb nem csinalsz magadbol nyilvanosan bohocot!

Ajánló

Svájc és a megye-habarványok

Szólal mélán, panaszosan, majd föltüzeli magát a megszokott nacionalista fokra Ioan Cismaș romániai román újságíró. Kimondottan határozott alanya, tárgya nincs az írásnak, míg bele nem habarja a saját (nem réto, csak román!) levébe a jobb sorsra érdemes Svájcot. Mintegy összeveti a két országot egy Cismaș-féle hasonlítgatásba. Ez már nevetséges is lenne, de nem az erdélyi […]

Iustitia méregpohara

A horvát tábornok a tizenkét éves börtönben poshadást önkéntes halálos ítéletre váltja, és végre is hajtja önmagán. Hágában, hála a médiának, a nagyvilág szeme láttára. Nem ismerem az ügy részleteit. Gyilkoltak a volt Jugoszláviában – szerbek is, horvátok is, bosnyákok is, albánok is, ki nem gyilkolt? Megölöm én, mielőtt megölne ő alapon. Borzalom. És most […]

Kik vették komolyan a szép szavakat?

Történész, Budapesten doktorált Marius Diaconescu állítja (Krónika, dec. 7.), hogy Gyulafehérváron nem ígértek nekünk önigazgatást, pláne autonómiát nem a nemzetgyűlésre összegyűltek, mi több, illetve kevesebb: csőstül megkaptunk mindent mára az ott elhangzottakból, a fogadalom teljesült, úgyhogy ne emlegessük folyton azt a mitizált reményt, amit ilyenkor szertartásszerűen felhozunk. Szóval nincs amit számon kérni a román politikumon […]

Adományokat gyűjtöttek

A Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület december 10-én adománygyűjtő adventi délutánt szervezett a felsőlemhényi kultúrotthonban. A zenés, verses délutánon több, mint hatvanan vettek részt. A szervezők célja az időseknek, gyerekeknek való örömszerzés, valamint az egymás iránti felelősség felébresztése volt. Vannak olyanok, akik egyedül élnek, illetve vannak olyan sokgyerekes családok, akik örvendenek, ha […]

Bizalom nincs!

Hihetetlennek tűnt, amit évekkel ezelőtt mesélt egy fiatal, aki az Orvostudományi Egyetemre felvételizett. Lehetett magyar nyelven szóbelizni, de úgy, hogy a román felvételiztető mellett ott ült az ugyanolyan rangú és beosztású magyar felvételiztető, s szóról szóra fordította, ami magyarul elhangzott. Persze, az sem volt szívderítő, hogy tantárgyversenyeken sok helyen a díjazásra méltó magyar nyelvű dolgozatokat […]

Talpalat(t)nyi teszt

Asztaltársaság számára akár fogadás vagy rögtönzött vetélkedő tárgya lehet az alábbi egyszerű próbatétel. Részvételi korhatár nemigen létezik, noha van néhány alapfeltétel. Akinek egészséges a lába, szinte bárhol elvégezheti. Figyelem, kezdődik! Tessék egyenesen megállni, ahogyan vigyázzálláskor szokás. Egyik lábát a másik mellett emelje, csúsztassa fel arasznyira. Sima. Mi ebben a különös? Most pedig hunyja be a […]

Rendfenntartás vagy megfélemlítés?

Aggodalommal telített felháborodással tölt el, hogy a csendőrség egyre fenyegetőbben érezteti jelenlétét a magyar jellegű vagy a magyarságot valamilyen módon érintő rendezvényeken és azok környékén. Mindezt persze a nemkívánatos események megelőzésére irányuló intézkedésként is lehet magyarázni, erre viszont nem adtunk okot. Éppen ezért megítélésem szerint az ilyen megnyilvánulások célja csak a megfélemlítésünk lehet. E kijelentés […]

Kővel és vésővel

December 8-án az alsólemhényi Bem József Gimnáziumban Zsigmond Miklós kőfaragó a mesterség világába kalauzolta az érdeklődőket. A rendezvény a Kovászna Megyei Művelődési Központ által meghirdetett Népi mesterségek vetélkedője keretén belül szerveződött. A vetélkedőre benevezett a lemhényi Mi a kő nevű csapat. Tagjai: Bucur Beáta, Bucur Boglárka, Gergely Réka, Réti Renáta, Miklós Ágota és Vatány Norbert […]

Ellenségesdi

Mint egy megkergült átváltozóművész vagy a román hadsereg a fronton, úgy cseréli a világ arcait, bálványait, de ellenségeit is. A Rubens-festmények csábos hölgyei ma esetleg egy fogyókúra-reklám „ilyen volt!”-részében szolgálnának elrettentő modellként. De fókuszáljunk arra, amit mindennél jobban élvezünk, vagyis az ellenségre. Ha nem puskacsövön át, legalább gondolatban. És gondolkozzunk el, milyen hamar lesz imádatunk […]

Piros lapot…

…mutatnék fel akkor, amikor a sport a józanész és a jóérzés határait átlépi. Egy svéd ökölvívó kómában van, a tavaly egy skót és egy lengyel belehalt az ütésekbe. Egy felmérésben megkérdeztek sok amerikai versenyzőt, ha egy tiltott szer olimpiai érmet garantálna, ám tíz évvel megrövidítené az életüket, bevennék? Négyötödük határozott igent mondott! Talán Boris Becker […]

Urak, nincs pótvizsga!

Milyen kevésbe kerül a halhatatlanság! Szinte hihetetlen az az áhítat, mely egy katedrát jó pénzért átitat, hogy soha el ne feledjük azt, aki azon ül. A Wesley János (Johann) Evangélikus Lelkészképző Főiskola oktatói – Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás teológus, Nagy Péter Tibor szociológus, Szilágyi Gál Mihály filozófus – nem tudni, mi […]

Disznóölési dilemmák

Minap azon töprengtem, hogy karácsonyra le kellene öljük a disznót, de aztán eszembe jutott, hogy milyen szigorúak az uniós szabályok, így kissé elbizonytalanodtam, mert a mai Európában oda kell figyelni minden apróságra. Ezért úgy döntöttem, hogy mielőtt az uniós normák szerint járnék el, konzultálok a disznóval. Először is meg kellett kérdezzem a nemét, hiszen manapság […]

Jobbik-hiszti

A Jobbikot törvénybe ütköző gazdálkodásáért az erre illetékes állami szerv 330 millió forintra büntette. Ez elég nagy összeg ahhoz, hogy az egyszerű emberek megrettenjenek, és kifizethetetlennek gondolják. Miközben a pártfinanszírozásban milliárdok mozognak. S miként azt Felcser V. Örs blogger megállapította, a Jobbik több mint 5 milliárd forinthoz jutott az utóbbi hét évben az államkasszából, amihez […]

Gazda szeme…

Bár egészen a libapásztorságig (!) vittem kisgyermekkoromban, mégsem előzte meg olyan izgalommal telt várakozás a libavágásokat, mint az évenkénti disznőölést. Igaz ugyan, az a hozzávetőlegesen egy évig tartó időszak, amelynek a végpontja a disznóölés, általában a felnőtteknek jelentett állandó feladatot és felelősséget, de azért mellettük a gyermek is kivette részét a gondozásból, nyáron áthordta a […]

Ez is Mihály király volt

Most, hogy Románia királya örök nyugovóra tért, még a csapból is az utolsó román uralkodót dicsőítő szavak folynak, s ami a világ röheje, még az öreg baloldaliak részéről is. Kevesen vannak, akik a túlhevített hangok mérsékelésére intenek, mondván, nem olyan rózsaszín az elhunyt király ténykedése, mint amiként azt mostanában bemutatják. Több történész ingatja a fejét, […]