„Drága” névtelenül írogató olvasó! Sajnos, Romániát is olyan emberek vezetik, akik a valóságot nem merik felvállalni, és nem mernek igazságos döntést hozni éppen az efféle személyek miatt sem, mint ön, aki a nevét elrejtve, esetleg tömbházban éli az életét, és onnan védi a medvéket. Olyanok, akik nem az emberek életét, biztonságát, ezek állatait, terményeiket búsulja.

Szivesen meghívom bármelyik bodoki vagy csernátoni család portájára, ahol minden éjjel félve hunyják le a szemüket pár percre, mert bármikor az udvarukban lehet a medve. Akár, valamely esztenára, ahol minden éjjel támadnak a medvék, károkat okozva.

Szeretném tudni a bölcs véleményét, hogy mit tenne abban az esetben, ha egyik családtagja kórházba kerül medvetámadás miatt, vagy isten őrizz, éppen gyászolnia kell emiatt. Az erdőirtásról nincs véleményem, mert ez minálunk nem divat.

A vadászathoz is igen keveset érthet, ezért javaslom, kérje ki pár vadász véleményét, dokumentálódjon, hiszen a vadászokat nem lehet csereberélni, ahogyan ön fogalmaz.

Biztosan jó környezetvédelmi miniszter, erdész, vadász lett volna önből. Javaslom, ne mulassza el vezető szellemét kamatoztatni, tegyen meg mindent, hogy elérhesse célját, még nem késő.

Fodor István, Bodok község polgármestere

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 7:12
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Meghogy tinalatok nem divat az erdoirtas.Na ne csinald.Ne jatszd meg magad.Ki mersz velem allni szoparbajra egy tv showban?!Na valaszd ki a kedvenc tv csatornadat(magyar,roman nekem mindegy)aztan ott megismerhetsz es dumalhatunk a medvekrol es az erdokrol.De ajanlom,hogy elotte jol keszuljel fol mert ellenkezo esetben szorostol borostol- megeszlek.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Es meg valami.”esetleg tombhazban lakik”,ezt nem nehez kinyomozni egy olyan szemelynek mint on,kinek egy egesz orszag rendorapparatusa all a hata mogott.Hany rendor jar orvvadaszatra ebben az orszagban?!Vagy errol sincs tudomasa mint az erdokrol?!Nem baj.Majd visszuk a listat a nevsorral ha vallalja a meghivasomat abban a bizonyos tv musorban.Es egyeb meglepetesben is lessz majd resze ezt garantalom.Csak jelezzen vissza ha igant mondd.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:27
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Es meg valami.Olyan biztos vagy te abban,hogy a gep elott az a szemely ul akinek az ip. cimere fizetik a szamlat?!Mert lehet,hogy meg egy meglepi lesz szamodra “nyomozo vadaszkam”.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 25

  Meg azert valamit el szeretnek mondani a polgarmester urnak.Miniszteri funkciot rablok altal vezetett orszagba SOHA nem vallalnek.Ezt a funkciot csak abban az esetben vallalnam ha elobb szabad kezet kapnek egy tisztogatasra a rendorseg ,a birosag,az ugyeszseg es a politika teren.Mert csak olyan emberekkel dolgoznek egyutt akikrol tudom,hogy lojalisak a szulofoldjukhoz,a hazajukhoz es a nepukhoz.Maffiozokkal es hazaarulokkal ilyen funkciot SOHA NEM VALLALNEK!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Tudod miért nem fog a polgármester úr tévévitába keveredni veled? Mert ismeri azt az íratlan szabályt, hogy: soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 12., 11:01
   ÉRTÉKELÉS: -16

   Látom megint nyitva felejtették az ajtót a bolondok házában. Egy megszökött és már polgármesterbőrt akar szőröstől, ráadásúl élő adásban…:) Meleg is van az az igazság, sokaknak felfőhetett az agyvize,hogy ilyen no name Momentumossá vedlettek. Kell egy jó adag paranoia is, hogy valaki azt állítsa, hogy egy polgármester kezében az egész ország titkosszolgálata…:) És az egész rendőrt ismeri aki orv vadászik. Hm… Elfeledte felfedni becses személyét, hogy a polgármester úr tudja miféle szerzettel áll szóba. Én ismerek valami Katalin nevezetű tébolyodott nőszemélyt aki az erdőket akarja megmenteni, lehet őróla van szó…Tényleg tömbházban lakik, neki a gáz az oroszoktól jön, hála a jó Istennek, de nem tudni meddig mert Johannis bekente a kalapács nyelét egy vállveregetésért , no meg az 5 milliárd dolláros rakétamegrendelésért. És elhitte azt is, hogy a cseppfolyósított gáz amit Trump ígért olcsóbb lesz mint az orosz gáz. Igen amíg a csapot elzárják… Úgyhogy Katalinnak is balta kerül a kezébe , ha nem akar majd megfagyni… Kínos helyzet, mondhatni. Nem váltogatja majd a megszólításait a polgármester úr és a vadászkám (!) közt, csak a kedves uram marad 🙂

   • User
    Dátum: 2017. augusztus 13., 14:43
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Kedves hozzászóló, ez a medvevédő beírogató nem Katalin Viola Roman, ő legalább tud írni. Ez a Kárpátok szimbóluma, ez nem. Ez csak egy harmadrangú nethuszár, aki valószínűleg valakik megbízásából trollkodik itten néhány garasért. Van vagy 15 követője, akik felpontozzák a marhaságait. Megjátssza a nagy környezet- és állatvédőt, miközben fogalma sincsen ezekről a dolgokról. Én provokáltam egy darabig, mert jókat szórakoztam a szövegein, de mára beleuntam, mert semmi újjal nem jelentkezett, így abbahagytam. Kár vele vitatkozni, mert nem ellenfél.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 21:37
  ÉRTÉKELÉS: -15

  Igaza van a polginak,azok osszak az eszt akinek lila goze mi van falun.A varosi az maradjon a koborkutyaknal ,meg a sok varas macskanal,mert mint latom varoson most ez a slager.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 22., 21:32
  ÉRTÉKELÉS: -14

  Ti semmirevalo auxilliaris banda leszarmazotjai a 895-ben jövöt barbaroknak. nem letezet csak transilvania hetvenhet uroko dojaval.Afejedelmek között minde nemzetiseüek voltak.ROMANIA az öt nagy latin nepHez tartozik a Burevista leszarmazotjai. hazug bandak ,mind lefotok esnni mind az a mocsar kellemen .Ti volt mezitlabas volt szekelyek most a nyugat adott nektek EU kiszedjen a sarbol.
  anyugat nem ismer titeket nind egy nep mert it mindigy hatramaradt törzsek meghozza fejnelkülek azert az idegenek vezet-titeket.
  CEAUSESCU adot nektek hazakat ingyen amit most penzert eladjatok.Akarjatok tudni ki vagyokANE VON STRELINGER akiNEK
  acsaladjat FRNCIS JOSEF magasra emelt.öt evig tanultam a ti nemismert nyelvet.Az en szarmazasom a nagy austria akik 32o evig egyedül uraltak es zivilizalt,minden hülyeseget amit küldtök nem veszik szamitasba.
  A hirmondo az a primitiv ujsaga ki törödk veletek azok a primitivek mint ti.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 27., 15:47
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Na idehallgass te Ane von Strelinger! Te annyira vagy osztrak mint a romanok “Burevista”(asta la vista…..) leszarmazottjai.Tanulj meg inkabb romanul es hagyd ezt a “nembeszelt” magyart,kemeny dio ez neked.Ha viszont azt is neheznek talalod akkor irj nyugodtan nemetul mert ennek az “auxiliaris” nepnek nehanya azt is beszeli.Fogadd meg a tanacsomat es hallgass! Ne irj, ne beszelj csak hallgass…..hidd el, legalabb nem csinalsz magadbol nyilvanosan bohocot!

Ajánló

Rendületlenül, angolosan

1. Szombaton és vasárnap a sportszerető ember úgy érezhette magát, mint Buridán szamara. A középkori skolasztikus példázatban egy éhes-szomjas szamár előtt egyenlő távolságban volt a széna és a víz, és a csacsi addig bólogatott jobbra-balra – igyak-e először vagy inkább egyek? – hogy étlen és szomjan pusztult el. Természetesen, aki a Hírmondót választja olvasmánynak csakis […]

Párhuzamos világ

Bibó István megannyi súlyos tévedése mellett megajándékozta a magyarságot néhány egyszerű, könnyen megjegyezhető, és megfelelő alkalmakkor jól idézhető, aforizmaértékű gondolattal. Ezek egyike, hogy a politikában nem lehet hazudni, még pontosabban, hosszú távon nem lehet hazudni, mert a hazugság lelepleződik. Ez persze még ebben a Bibó által finomított változatban sem fedi teljesen a valóságot, de annyi […]

„Fél véka ezüst, fél véka arany”

Szinte balladai a levél. „Tizenkét nagykövet összetanakodék, tiszta Romániát, hogy felépítenék. Hogy felépítenék fél véka ezüstért, fél véka ezüstért, fél véka aranyért.” S ennek érdekében „befalaznák” Laura Codruţa Kövesit a korrupcióellenes ügyészség főügyészének székébe, mindörökre. Szinte megható a levél, ha nem lehetne tudni, hogy fránya fél véka ezüst és fél véka arany a cél. Vagyis, […]

Csodálatosak!

Más sportágakban, más csapatok számára is példaértékű, követendő és oktatásra érdemes az, amit a magyar női U20-as kézilabda-válogatott véghezvitt a debreceni világbajnokságon.

Pogány keresztelők

Nem jó időben és helyen születtem, ám néhány illanó évtized alatt megértem és megéltem két ország állampolgáraként, tél-túl otthon, három társadalmi rendszert. Szinte minden okom megvolt, hogy meg ne bánjam. Bölcsőm körül fogait csikorgatva üvöltött a romániai fasizmus. Jött a Román Kommunista Párt, hogy rendet teremt. Aztán a műanyag forradalom, mely visszarémített Székelyföldre, elanyátlanodva az […]

100 évnyi hétfő

A magyarok kollektív tudatának 100 éve már, hogy amolyan hétfő reggeli ébresztőórájává, bosszantó csengőhangjává vált a trianoni békeszerződés emlékezete. Évente többször is kiugrasztja a történelmietlen szendergés mézédes álmából a „köztudatlan”, a nagy politikai narratíváktól (többnyire) mentes, a szubjektív időkronológiát követő mindennapokat. Trianon emlékezetpolitikai gyakorlata kizökkentené az időt a felejtés és elmúlás felé gravitáló természetes medréből, […]

Cáfol a UPC

Július 5-i lapszámunkban megjelent, Búcsút vett a UPC az Antennáktól című rövidhírünkre reagált Szabó Judit, a UPC Románia képviselője. „A UPC-nek szerződése van az Antena TV Group-pal a csatornák közvetítésére, és nem lesz kivéve az Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel és a ZU TV a hálózatunkból” – írta a kábelszolgáltató cég képviselője. […]

Valaki tegyen már valamit!

Aki a nagyborosnyói állomástól az új negyed mellett elhalad, a nap bármely szakában, az készüljön fel a rengeteg kutyára. Ha a sofőrök a kutyák életét akarnák megmenteni, akkor a sáncba köthetnek ki. A bicikliseknek jó esetben ott marad egy darab a nadrágjukból. A gyalogosok, ha élelemmel teli zsebbel jönnek, és van annyi idejük, hogy élelmet […]

Ki írta alá a szerződést?

A Barátosi Polgármester Hivatal a kéthavi nyugdíjamból levonatott 714 lejt, jogtalanul. Azért jogtalanul, mert mi nem kötöttünk szerződést a Tega Rt.-vel, és nem is dolgozott nekünk, tehát kötelességünk sincs feléja. Aki megkötötte a szerződést, az fizessen! Kérem a polgármester urat, hogy nevezze meg, ki írta alá a szerződést a Tegával, azok nevében, akik nem tették […]

Fogytán a papír, a kékszesz

Dehogy is véges az átverés, a semmibe vétel, kietlen hazánkban! A széles dolgozó tömegek (párturalom megfogalmazása, hazai továbbéltetés) nem átélik ezt, hanem naponta ebben a nyomorúságban taposnak, tehetetlenül. Századszor is merészelt a sajtó írni minderről, rá se…, esetleg ráköpnek, de változás semmi. Hadd idézzünk vidám szilveszteri kabaré szintű esetet a mából! A beteg két órát […]

A „különleges” társaság

Annak, hogy július 1-től felemelték a nyugdíjpont értékét 100 lejjel, elérve a 1100 lejt, mindenki örvend. Persze, a kisnyugdíjasoknak jól jön az a plusz száz lej, el kell mondanunk azonban, hogy az öregkorban adott összegeket egyáltalán nem a társadalmi méltányosság szerint fizetik. Egyszerűen azért, mert akadnak „különlegesebb” emberek, akik úgymond speciális nyugdíjat kapnak. Tehát öregségjövedelmüket, […]

Ismerkedjünk a közigazgatási törvénnyel 3.

Nem könnyű eldönteni, hogy az ember komorodjon, vagy viduljon az ellenzék közigazgatási törvénytervezet támadó érvein. Éppen az a friss hír, hogy összeölelkeztek és közös szellemi erővel rohamozzák meg az Alkotmánybíróságon. Persze, nem is akármelyik pontján óvják, hanem – minő meglepetés! – a romániai kisebbségek nyelvhasználati garanciáit is kipikkelték maguknak. Kik? Hát a Nép barátai: Băsescu […]

Polip és jövőkutatók

Mindig csodálattal tölt el az a gondoskodás, amellyel a nagy emberek nem hagynak minket, aprócska földieket a homályban tapogatózni, hanem a minimálbér mellé, ráadásként, elénk tárják a jövőt is. Például Hruscsov sem rejtette véka alá, hogy a dicsőséges Szovjetunió 1980-ra felépíti a kommunizmust, és persze messze elhagyja a gonosz Amerikát és imperialista csatlósait. (Erre mondta […]

Ismerkedjünk az új közigazgatási törvénnyel 2.

Mivel nemcsak az államigazgatás szolgálatában álló, vasalt selyemöltönyökben viharzó közméltóságok életére, hanem az önkormányzatokra, helyi közösségekre, de a gazdaságszervezésre is, így borítékolhatóan az egész erdélyi magyarság létmódjára kihatással lesz a minap elfogadott új közigazgatási törvénykönyv. Javallott hát elidőzni fölötte bár még néhány gondolat erejéig. Már csak azért is, mert a területi kormányhivatalok, a prefektúrák hatáskörének […]

Veszélyes kölykök

A minap az egyik kézdivásárhelyi szupermarket előtt arra lettem figyelmes, hogy a biztonsági őr pár roma gyerekkel vitatkozik. Először, reflexből, a gyerekek pártját fogtam volna, aztán hamar ledöbbentem. Az egyébként nagydarab őr higgadtan próbálta velük megértetni, hogy ott nem szabad koldulni, de a gyerekek palira vették, látszott, egyáltalán nem tartanak tőle, szemtelenül viselkedtek, kigúnyolták, és […]