„Drága” névtelenül írogató olvasó! Sajnos, Romániát is olyan emberek vezetik, akik a valóságot nem merik felvállalni, és nem mernek igazságos döntést hozni éppen az efféle személyek miatt sem, mint ön, aki a nevét elrejtve, esetleg tömbházban éli az életét, és onnan védi a medvéket. Olyanok, akik nem az emberek életét, biztonságát, ezek állatait, terményeiket búsulja.

Szivesen meghívom bármelyik bodoki vagy csernátoni család portájára, ahol minden éjjel félve hunyják le a szemüket pár percre, mert bármikor az udvarukban lehet a medve. Akár, valamely esztenára, ahol minden éjjel támadnak a medvék, károkat okozva.

Szeretném tudni a bölcs véleményét, hogy mit tenne abban az esetben, ha egyik családtagja kórházba kerül medvetámadás miatt, vagy isten őrizz, éppen gyászolnia kell emiatt. Az erdőirtásról nincs véleményem, mert ez minálunk nem divat.

A vadászathoz is igen keveset érthet, ezért javaslom, kérje ki pár vadász véleményét, dokumentálódjon, hiszen a vadászokat nem lehet csereberélni, ahogyan ön fogalmaz.

Biztosan jó környezetvédelmi miniszter, erdész, vadász lett volna önből. Javaslom, ne mulassza el vezető szellemét kamatoztatni, tegyen meg mindent, hogy elérhesse célját, még nem késő.

Fodor István, Bodok község polgármestere

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 7:12
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Meghogy tinalatok nem divat az erdoirtas.Na ne csinald.Ne jatszd meg magad.Ki mersz velem allni szoparbajra egy tv showban?!Na valaszd ki a kedvenc tv csatornadat(magyar,roman nekem mindegy)aztan ott megismerhetsz es dumalhatunk a medvekrol es az erdokrol.De ajanlom,hogy elotte jol keszuljel fol mert ellenkezo esetben szorostol borostol- megeszlek.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Es meg valami.”esetleg tombhazban lakik”,ezt nem nehez kinyomozni egy olyan szemelynek mint on,kinek egy egesz orszag rendorapparatusa all a hata mogott.Hany rendor jar orvvadaszatra ebben az orszagban?!Vagy errol sincs tudomasa mint az erdokrol?!Nem baj.Majd visszuk a listat a nevsorral ha vallalja a meghivasomat abban a bizonyos tv musorban.Es egyeb meglepetesben is lessz majd resze ezt garantalom.Csak jelezzen vissza ha igant mondd.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:27
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Es meg valami.Olyan biztos vagy te abban,hogy a gep elott az a szemely ul akinek az ip. cimere fizetik a szamlat?!Mert lehet,hogy meg egy meglepi lesz szamodra “nyomozo vadaszkam”.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Meg azert valamit el szeretnek mondani a polgarmester urnak.Miniszteri funkciot rablok altal vezetett orszagba SOHA nem vallalnek.Ezt a funkciot csak abban az esetben vallalnam ha elobb szabad kezet kapnek egy tisztogatasra a rendorseg ,a birosag,az ugyeszseg es a politika teren.Mert csak olyan emberekkel dolgoznek egyutt akikrol tudom,hogy lojalisak a szulofoldjukhoz,a hazajukhoz es a nepukhoz.Maffiozokkal es hazaarulokkal ilyen funkciot SOHA NEM VALLALNEK!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Tudod miért nem fog a polgármester úr tévévitába keveredni veled? Mert ismeri azt az íratlan szabályt, hogy: soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 12., 11:01
   ÉRTÉKELÉS: -11

   Látom megint nyitva felejtették az ajtót a bolondok házában. Egy megszökött és már polgármesterbőrt akar szőröstől, ráadásúl élő adásban…:) Meleg is van az az igazság, sokaknak felfőhetett az agyvize,hogy ilyen no name Momentumossá vedlettek. Kell egy jó adag paranoia is, hogy valaki azt állítsa, hogy egy polgármester kezében az egész ország titkosszolgálata…:) És az egész rendőrt ismeri aki orv vadászik. Hm… Elfeledte felfedni becses személyét, hogy a polgármester úr tudja miféle szerzettel áll szóba. Én ismerek valami Katalin nevezetű tébolyodott nőszemélyt aki az erdőket akarja megmenteni, lehet őróla van szó…Tényleg tömbházban lakik, neki a gáz az oroszoktól jön, hála a jó Istennek, de nem tudni meddig mert Johannis bekente a kalapács nyelét egy vállveregetésért , no meg az 5 milliárd dolláros rakétamegrendelésért. És elhitte azt is, hogy a cseppfolyósított gáz amit Trump ígért olcsóbb lesz mint az orosz gáz. Igen amíg a csapot elzárják… Úgyhogy Katalinnak is balta kerül a kezébe , ha nem akar majd megfagyni… Kínos helyzet, mondhatni. Nem váltogatja majd a megszólításait a polgármester úr és a vadászkám (!) közt, csak a kedves uram marad 🙂

   • User
    Dátum: 2017. augusztus 13., 14:43
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Kedves hozzászóló, ez a medvevédő beírogató nem Katalin Viola Roman, ő legalább tud írni. Ez a Kárpátok szimbóluma, ez nem. Ez csak egy harmadrangú nethuszár, aki valószínűleg valakik megbízásából trollkodik itten néhány garasért. Van vagy 15 követője, akik felpontozzák a marhaságait. Megjátssza a nagy környezet- és állatvédőt, miközben fogalma sincsen ezekről a dolgokról. Én provokáltam egy darabig, mert jókat szórakoztam a szövegein, de mára beleuntam, mert semmi újjal nem jelentkezett, így abbahagytam. Kár vele vitatkozni, mert nem ellenfél.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 21:37
  ÉRTÉKELÉS: -11

  Igaza van a polginak,azok osszak az eszt akinek lila goze mi van falun.A varosi az maradjon a koborkutyaknal ,meg a sok varas macskanal,mert mint latom varoson most ez a slager.

Ajánló

Púder az arcáról

Különös élmény volt figyelni a romániai magyarság itt-ott reménykedő viselkedését a kampány idején, amikor Klaus Johannis startolt, majd befutott győztesként. A naponta megalázott magyarságtól nem vehette el senki a reményt – hátha a német származású, német anya s apa gyermeke szívére veszi a másik kisebbség sorsát is? Nem ez történt.

Szomorú történet

Egy sír. Háromszintes földalatti kripta, egy háromtagú család végső nyughelye Kézdivásárhelyen. Egyetlen lakója ez év május 21-án költözött be, de a mai napig nem tud csendben nyugodni.

Bagaria van bőven

Ahogy elnézem ezt a kötélhúzást az úgymond „különleges” nyugdíjak körül, eszembe jut dr. Bárányi Ferenc, aki ellenzett mindenfajta különcködést.

A Jobbik és az Ősök Napja

Idén is fergeteges sikert aratott az Ősök Napja, mely páratlan években váltja a páros években megrendezett Kurultájt. Bíró András Zsolt és csapata a semmiből egy százezres látogatottságú, hatalmas élményt adó rendezvényt teremtett, mely évente rengeteg embernek ad intenzív magyarságélményt, nemzeti öntudat-erősödést, tartást, büszkeséget, s bizonyára nem keveseknek ismeretanyag-gyarapodást is a megannyi színvonalas előadásnak, kiállításnak köszönhetően.

Tolnanémediek Nagyborosnyón

Nagyborosnyó örömünnepeket töltött a tolnanémedi (Magyarország) testvértelepülésünk több mint félszáz lakójával. Már Nagyszebennél vártuk, illetve fogadtuk őket, nagy örömmel, szeretettel.

Két keserű tabletta

1. Sakkozom a számítógéppel. Ha én állok rosszul, de van lehetőségem örökös sakkal kihúzni a döntetlent, természetesen megteszem, benne van a játék logikájában, de megfigyeltem, hasonló helyzetben a gép inkább egy gyengébb lépést választ, a saját kárára, csakhogy a játék folytatódhasson. Így van programozva, egy londoni székhelyű cég készítette a kódot.

Az ördög Virginiában

A hétvégi, erőszakba torkolló charlottesville-i zavargások híre bejárta az egész világot. A Virginia-állambéli, csendes egyetemi kisváros utcáin egy szoborvita három halottat és több tucat sebesültet maga után hagyó erőszakba torkollhatott mire észbe kapott a hatóság, és a kormányzó kihirdette szükségállapottal pontot tehetett az események láncolatára.

Szent Lőrinc könnyei s a magyar múlt

A pesti győztes forradalmat követő második napon, 1848. március 17-én vetette papírra Széchenyi a ritka-lelkesült szavakat: „Nékem úgy látszik, mintha ránk, magyarokra elvégre felnyílt volna az ég!”

Egy fiatalodó vasárnap

Csak fölkészülni borotvával, fürdővel… Miközben halk magányban üzemel a mindenséget számba vevő, léleknek nevezett illatos holmi a mellkasban. Lábujjhegyen járt a lakásban is, az udvarban már azt is tudomásul vette ünnepnaponként, hogy amíg elhalad, lelassulnak a verebek is, míg szól hozzájuk.

Kosarasok kosara sok

Érdekes számsor következik: 27-5, 14-11, 23-11, 13-10, 21-14, 13-8, 18-14. Bámulatos sorozat van a számpárok mögött. A magyar U16-os (serdülő) leánykosárlabda-válogatott az Európa-bajnokság 16 résztvevője közül az egyedüli, amely 7 mérkőzésnek mindegyik utolsó negyedét előnnyel zárta.

Székely lakóház a középkorban

Régészek és néprajzosok bajusza bizony összeakadt, mikor a középkori székely hajlékokról alkotott elképzeléseiket egyeztetniük kellett. Amit egyik kiásott, az ugyanis nem talált azzal, amit a másik kikövetkeztetett a maga anyagából.

Negyvenöt év fölött belga

Elkel ebben a rettenetes hőségben a nevetés, a derű, ám lihegések között még az is fárasztó. Na, és jelen esetben nevetségesnek is tűnik. A Magyar Írószövetség (kánikulában Ivó Szövetség a jó humorú pesti szóhasználatban) pályázatot hirdetett a minap Arany János születése 200. évfordulójának méltó köszöntésére, írásművészetének máig aranyat érő példájára stb. A hirdetésnek van azonban […]

Soros itt, Soros ott

Azt kérdi egy erdélyi atyafi a vonaton, hogy most mi van ezzel a Sorossal, a magyarok háza táján nem szeretett ember az amerikai milliárdos. Johannis mellett azonban sok a Soros-fiú, meg -leány, de Romániában a szocdemek mondják azt, amit Orbán Viktor, hogy fel kell számolni az általa létrehozta intézményeket, csak éppen Liviu Dragnea bandájára nem […]

Megfejik a turistát

Mi is voltunk a kommandói falunapokon, és kipróbáltuk a gőzöst. A kérdésem az, hogy a gőzöst működtető egyesület (Asociația pentru Păstrarea Liniilor Înguste din România) miért kér fejenként 15 lejt a 2 kilométeres vonatozásra? Nem beszélve arról, hogy a jegyre 10 lej van nyomtatva, amire golyóstollal rájavítottak, hogy 15 lej. Ez így törvényes? Négy személyre […]

Costa Rica leckéje

Latin-Amerika újkori történelme a polgárháborúk, véres puccsok, helyi villongások sorozatával jellemezhető. Természetesen óriási különbségek vannak régiók vagy éppen egyes lakónegyedek között, de általában véve nem a társadalmi béke világa. Mintegy hetven éve Costa Rica a kivétel. Több hír jön onnan majmokról és papagájokról, mint marakodó tábornokokról, de nem baj. 1948-ban ott is volt egy kisebb […]