„Drága” névtelenül írogató olvasó! Sajnos, Romániát is olyan emberek vezetik, akik a valóságot nem merik felvállalni, és nem mernek igazságos döntést hozni éppen az efféle személyek miatt sem, mint ön, aki a nevét elrejtve, esetleg tömbházban éli az életét, és onnan védi a medvéket. Olyanok, akik nem az emberek életét, biztonságát, ezek állatait, terményeiket búsulja.

Szivesen meghívom bármelyik bodoki vagy csernátoni család portájára, ahol minden éjjel félve hunyják le a szemüket pár percre, mert bármikor az udvarukban lehet a medve. Akár, valamely esztenára, ahol minden éjjel támadnak a medvék, károkat okozva.

Szeretném tudni a bölcs véleményét, hogy mit tenne abban az esetben, ha egyik családtagja kórházba kerül medvetámadás miatt, vagy isten őrizz, éppen gyászolnia kell emiatt. Az erdőirtásról nincs véleményem, mert ez minálunk nem divat.

A vadászathoz is igen keveset érthet, ezért javaslom, kérje ki pár vadász véleményét, dokumentálódjon, hiszen a vadászokat nem lehet csereberélni, ahogyan ön fogalmaz.

Biztosan jó környezetvédelmi miniszter, erdész, vadász lett volna önből. Javaslom, ne mulassza el vezető szellemét kamatoztatni, tegyen meg mindent, hogy elérhesse célját, még nem késő.

Fodor István, Bodok község polgármestere

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 7:12
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Meghogy tinalatok nem divat az erdoirtas.Na ne csinald.Ne jatszd meg magad.Ki mersz velem allni szoparbajra egy tv showban?!Na valaszd ki a kedvenc tv csatornadat(magyar,roman nekem mindegy)aztan ott megismerhetsz es dumalhatunk a medvekrol es az erdokrol.De ajanlom,hogy elotte jol keszuljel fol mert ellenkezo esetben szorostol borostol- megeszlek.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Es meg valami.”esetleg tombhazban lakik”,ezt nem nehez kinyomozni egy olyan szemelynek mint on,kinek egy egesz orszag rendorapparatusa all a hata mogott.Hany rendor jar orvvadaszatra ebben az orszagban?!Vagy errol sincs tudomasa mint az erdokrol?!Nem baj.Majd visszuk a listat a nevsorral ha vallalja a meghivasomat abban a bizonyos tv musorban.Es egyeb meglepetesben is lessz majd resze ezt garantalom.Csak jelezzen vissza ha igant mondd.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:27
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Es meg valami.Olyan biztos vagy te abban,hogy a gep elott az a szemely ul akinek az ip. cimere fizetik a szamlat?!Mert lehet,hogy meg egy meglepi lesz szamodra “nyomozo vadaszkam”.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 25

  Meg azert valamit el szeretnek mondani a polgarmester urnak.Miniszteri funkciot rablok altal vezetett orszagba SOHA nem vallalnek.Ezt a funkciot csak abban az esetben vallalnam ha elobb szabad kezet kapnek egy tisztogatasra a rendorseg ,a birosag,az ugyeszseg es a politika teren.Mert csak olyan emberekkel dolgoznek egyutt akikrol tudom,hogy lojalisak a szulofoldjukhoz,a hazajukhoz es a nepukhoz.Maffiozokkal es hazaarulokkal ilyen funkciot SOHA NEM VALLALNEK!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Tudod miért nem fog a polgármester úr tévévitába keveredni veled? Mert ismeri azt az íratlan szabályt, hogy: soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 12., 11:01
   ÉRTÉKELÉS: -16

   Látom megint nyitva felejtették az ajtót a bolondok házában. Egy megszökött és már polgármesterbőrt akar szőröstől, ráadásúl élő adásban…:) Meleg is van az az igazság, sokaknak felfőhetett az agyvize,hogy ilyen no name Momentumossá vedlettek. Kell egy jó adag paranoia is, hogy valaki azt állítsa, hogy egy polgármester kezében az egész ország titkosszolgálata…:) És az egész rendőrt ismeri aki orv vadászik. Hm… Elfeledte felfedni becses személyét, hogy a polgármester úr tudja miféle szerzettel áll szóba. Én ismerek valami Katalin nevezetű tébolyodott nőszemélyt aki az erdőket akarja megmenteni, lehet őróla van szó…Tényleg tömbházban lakik, neki a gáz az oroszoktól jön, hála a jó Istennek, de nem tudni meddig mert Johannis bekente a kalapács nyelét egy vállveregetésért , no meg az 5 milliárd dolláros rakétamegrendelésért. És elhitte azt is, hogy a cseppfolyósított gáz amit Trump ígért olcsóbb lesz mint az orosz gáz. Igen amíg a csapot elzárják… Úgyhogy Katalinnak is balta kerül a kezébe , ha nem akar majd megfagyni… Kínos helyzet, mondhatni. Nem váltogatja majd a megszólításait a polgármester úr és a vadászkám (!) közt, csak a kedves uram marad 🙂

   • User
    Dátum: 2017. augusztus 13., 14:43
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Kedves hozzászóló, ez a medvevédő beírogató nem Katalin Viola Roman, ő legalább tud írni. Ez a Kárpátok szimbóluma, ez nem. Ez csak egy harmadrangú nethuszár, aki valószínűleg valakik megbízásából trollkodik itten néhány garasért. Van vagy 15 követője, akik felpontozzák a marhaságait. Megjátssza a nagy környezet- és állatvédőt, miközben fogalma sincsen ezekről a dolgokról. Én provokáltam egy darabig, mert jókat szórakoztam a szövegein, de mára beleuntam, mert semmi újjal nem jelentkezett, így abbahagytam. Kár vele vitatkozni, mert nem ellenfél.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 21:37
  ÉRTÉKELÉS: -15

  Igaza van a polginak,azok osszak az eszt akinek lila goze mi van falun.A varosi az maradjon a koborkutyaknal ,meg a sok varas macskanal,mert mint latom varoson most ez a slager.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 22., 21:32
  ÉRTÉKELÉS: -14

  Ti semmirevalo auxilliaris banda leszarmazotjai a 895-ben jövöt barbaroknak. nem letezet csak transilvania hetvenhet uroko dojaval.Afejedelmek között minde nemzetiseüek voltak.ROMANIA az öt nagy latin nepHez tartozik a Burevista leszarmazotjai. hazug bandak ,mind lefotok esnni mind az a mocsar kellemen .Ti volt mezitlabas volt szekelyek most a nyugat adott nektek EU kiszedjen a sarbol.
  anyugat nem ismer titeket nind egy nep mert it mindigy hatramaradt törzsek meghozza fejnelkülek azert az idegenek vezet-titeket.
  CEAUSESCU adot nektek hazakat ingyen amit most penzert eladjatok.Akarjatok tudni ki vagyokANE VON STRELINGER akiNEK
  acsaladjat FRNCIS JOSEF magasra emelt.öt evig tanultam a ti nemismert nyelvet.Az en szarmazasom a nagy austria akik 32o evig egyedül uraltak es zivilizalt,minden hülyeseget amit küldtök nem veszik szamitasba.
  A hirmondo az a primitiv ujsaga ki törödk veletek azok a primitivek mint ti.

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 27., 15:47
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Na idehallgass te Ane von Strelinger! Te annyira vagy osztrak mint a romanok “Burevista”(asta la vista…..) leszarmazottjai.Tanulj meg inkabb romanul es hagyd ezt a “nembeszelt” magyart,kemeny dio ez neked.Ha viszont azt is neheznek talalod akkor irj nyugodtan nemetul mert ennek az “auxiliaris” nepnek nehanya azt is beszeli.Fogadd meg a tanacsomat es hallgass! Ne irj, ne beszelj csak hallgass…..hidd el, legalabb nem csinalsz magadbol nyilvanosan bohocot!

Ajánló

Tapodtat sem közeledtünk

Igen jó alkalom lenne Románia százéves centenáriuma arra, hogy valóban európai módon rendezzük a kisebbségi kérdést. Jogilag természetesen hibás számon kérni a gyulafehérvári ígéreteket, hiszen azóta még lement legalább egy világháború, aminek a békeszerződése felülírt minden korábbi dokumentumot, de erkölcsileg azért el kellene számolni a kiáltványba foglaltakkal, ha már azt számítják a modern Románia alapító […]

„Kellemes fűlzúgást!”

Nagy öröm és boldogság az egészségügyben dolgozóknak ez a jó hír a fizetésemelés emeléssel kapcsolatban! A kérdés millió egy, mármint a járó beteg vagy – Isten őrizz! – beutalt emberek részéről, mert ugye emberek vagyunk… Mindezek után majd meglátjuk, a jó fizetés önt-e egy kevés emberséget orvosainkba, mert panasz van dögivel. Példa: a Fogolyán-klinika fül-orr-gége […]

Tollvonás és lehetőség!?

Erdély elvesztéséről beszélve, Wass Albert egy visszaemlékezésében azt mondta, még az apja sem hitte, hogy Erdély a románokhoz kerül, a többi nemes egyszerűen legyintett erre. Kevesen gondolták, hogy egy országot, még ha több nemzetiség lakta, szétrobbantanak, az új határokat a nagyhatalmak gazdasági és katonai érdekeik szerint húzzák meg. Tudott, hogy a trianoni szerződést valamire való […]

Szabadság-harcaink

Az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk, és az is marad. Éppen ezért az elmúlt 170 esztendőben hiába raktak béklyót a lábunkra és jármot a nyakunkba idegen hatalmak, előbb-utóbb szétszakítottuk és leráztuk azokat.

Halni is, ha van kiért

Mi tagadás, Puchner tábornok az első hidvégi csata után, amikor serege megverten futott a székelyek elől, magába nézett. – Honnan került ide francia tüzérség? Nem értem, császári felség. A székelyeknek alig van fegyvere, hát honnan szerződtettek ide francia tüzérséget? Hogyan számolok el az ifjonc Ferenc József császárnak a vereségről? Szászokat, oláhokat felséged megfizethette lázadozásra, de ezek a székelyek mintha megvesztek volna a saját forradalmuktól…

Petőfi adós népe

A sok szennyes, fürdető lében és időben Európa kisebb-nagyobb kádkavarói bebizonyították, igenis lehet eladni és megszerezni jobb sorsra érdemes országokat és nemzeteket. És nem kótyavetyélés folyt ám, mint a cigánysoron, de inkább a haszonlesés – így: lesés – érdekében hazudozásokkal lelöttyintett városok, hegyek és emberek föláldozása a pénz isteneinek oltárain.

Az agyagmalac jövője

A „világ” állandó változásban, átalakulásban, idegen szóval mondva tranzícióban van. Semmi sem állandó, csak a változás maga. Ez az axióma állítólag az ókori Hérakleitosztól származik, vagyis már jó 2500 évvel ezelőtt megfogalmazták.

Utak és útonállók

A határok védelme, a hadjáratokban való részvétel mellett állandó katonai és hatósági jellegű feladatok ellátását jelentett a székelyek számára a kereskedelmi utak felügyelete, melyekről már korai oklevelek is tudósítanak. Mi több, szebeni számadáskönyvekből derül ki, hogy a város zsoldjában a havasokban tanyázó útonállóktól és rablóktól is meg kellett védeniük a szász kereskedőket, sőt kémszolgálatot is elláttak (exploratores) itt is, felderítőik eljártak egészen a Dunáig, megfigyelőik rendszeresen jelentették, mi történik vagy várható a hegyeken túlról.

Békemenet

Az első Békemenetet 2012. január 21-én tartotta a Civil Összefogás Fórum. Bár e szerveződés több jeles értelmiségit tömörít ifj. Lomnici Zoltántól, Bencsik Andráson keresztül, Fricz Tamásig, a Békemenethez a legtöbben Bayer Zsolt nevét kapcsolják. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ezek a megmozdulások voltak a rendszerváltás óta a legnagyobb tömeget mozgató politikai demonstrációk. Sokan úgy vélik – beleértve egyes baloldali megmondóembereket is –, hogy a 2012-es menetnek szerepe lehetett abban, hogy a globális háttérhatalom nem szervezett az ukrajnai álforradalomhoz hasonló akciósorozatot Magyarországon.

Mez a sárban

Szombaton úgy mentem ki a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadionba, hogy egy kiegyensúlyozott mérkőzést láthatok a KSE és az FK Csíkszereda között, bízva abban, hogy a helyiek visszavágnak az ősszel elszenvedett négygólos vereségért. A lelátó benépesült, a hazai és a vendég drukkerek síppal-dobbal, dalokkal buzdították kedvenceiket, és a meglehetősen érdekes első játékrész után, amelyben a vendégek fociztak, a KSE meg a hatékonyság magasiskoláját mutatta be, a csapatok kétgólos hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe.

Egymás közt

A hétvégén megtartott, mérsékelt érdeklődés kísérte székely szabadság napja jó alkalmat kínál ahhoz, hogy elmélázzunk az erdélyi magyarok jogkövetelő korteskedéseinek országos és európai fogadtatásáról. Az esemény iránti mérsékelt érdeklődés sajnos leginkább a magyar polgárok részéről volt jellemző. Sajnos. Hiszen hozzájuk képest a román belügyérek például meglehetősen kiemelt fontosságú rendezvényként tekintenek az eseményre, már annak alapján […]

Valami hibádzik

Beteg ez a rendszer, beteg ez az ország… Recseg-ropog minden összeillesztésében. Hiába illesztették össze, nem talál, nem passzol semmi. Baj van az igazságszolgáltatással. Titkos kutatások történnek, s máris kiszivárognak le nem zárt ügyletekről. Nem jó ez így. Sajnos, ezt teszik a televíziók is. Esténként látjuk, az embere­ket hogyan próbálják igazítani, lázítani, félrevezetni. „Információdat” a médián […]

A nagy kaland

Már ötven esztendeje annak, hogy 1968. február 24-én megjelent a Megyei Tükör, a friss Kovászna megye vadonatúj újságja. Egyelőre hetilapként került ki a nyomdából, bizonyára azért, mert a megye lakosságához mérten túl merész gondolat lett volna egyből napilappal indulni, a hagyományos tartományi lapok, főleg a kolozsvári, a marosvásárhelyi, a szatmári, de még a brassói is túl erősek voltak ahhoz, hogy melléjük egyből felzárkózhassanak a „csecsemők”, a csíki és a háromszéki.

Csak iskolában lehet tanulni?

Tisztelt olvasó, próbáljunk együtt elgondolkodni két kérdésen, hátha az illetékesek is észreveszik: 1. Philipposz király fiából lett volna-e Nagy Sándor, ha nem Arisztotelész a tanítója? 2. Ha a Polgár lányok – Zsuzsa, Judit, Zsófi – nyolctól délig-délutánig szótagolnak, és körmölik az agyonunt szövegeket a kerületi suliban, bámulta volna a világ őket, amint gyereklányokként sorra verik […]

Húzd meg, ereszd meg

Hogy új könyvével (În jurul Marii Uniri de la 1918, Humanitas) megint megbolygatta a nacionalista román köröket Lucian Boia történész, az bizonyos, talán annyira, mint amennyire a két világégés után megkavarták a népeket a lélekkufárok. Nem mesékkel, hanem tényekkel, adatokkal bizonyítja, hogy miként adták tucatjára a görögöt, törököt, bolgárt, de németet is, és a nemzetállamok […]