A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Hármas ünnep Szörcsén

Október 29-én, vasárnap 14 órától hármas ünnepet tartottunk a Szörcsei Református Egyházközségben. A gyülekezet hálát adott a teljesen felújított templomért, ami a vidék legnagyobb templomai közé tartozik. A szörcsei egyházközségben több terv is megvalósult az utóbbi évek során: a parókián vendégszobákat alakítottunk ki, megjavíttattuk a Cioflec testvérek által épített orgonát, és a templombelső megújulását idén a külső tatarozás követte. A javításban oroszlánrészt vállalt Janny és Jelle Bloem holland házaspár, ez kiegészült a megyei és a helyi tanácstól nyert pályázatokkal, valamint a gyülekezeti tagok adományaival.

Az istentiszteleten Balogh Zoltán, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye esperese hirdette az igét, az úrvacsorai ágendát Márk Sándor egykori szörcsei lelkipásztor tartotta. A templom megáldásának ünnepélyes pillanatára megérkezett ft. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke is. A szörcsei hívek nagy örömmel fogadták az egyházi vezetőt, aki az áldás után pár gondolattal köszöntötte a gyülekezetet, majd meghallgatta a gyülekezet kórusát, a gyönyörű énekeket és szavalatokat.

A templomjavítás költségeit Szász Áron főgondnok ismertette, majd Paizs Attila gondnok-tanácsos köszöntése vezette be az ünneplés második fontos momentumát, a magyarországi Mihálygerge községgel való testvértelepülési szerződés aláírását. Az istentisztelet végén a templomkertbe vonultunk, ahol a Reformáció 500 rendezvénysorozat részeként 50 emlékfát ültettünk el. Az első csemetét ft. Kató Béla püspök úr helyezte a földbe, megáldva azt, hogy a jövőbe, a megmaradásba vetett hit jelképeként, bástyájaként éljen és terebélyesedjen.

Biró Erika lelkipásztor

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.