A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Békemenet

Az első Békemenetet 2012. január 21-én tartotta a Civil Összefogás Fórum. Bár e szerveződés több jeles értelmiségit tömörít ifj. Lomnici Zoltántól, Bencsik Andráson keresztül, Fricz Tamásig, a Békemenethez a legtöbben Bayer Zsolt nevét kapcsolják. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ezek a megmozdulások voltak a rendszerváltás óta a legnagyobb tömeget mozgató politikai demonstrációk. Sokan úgy vélik – beleértve egyes baloldali megmondóembereket is –, hogy a 2012-es menetnek szerepe lehetett abban, hogy a globális háttérhatalom nem szervezett az ukrajnai álforradalomhoz hasonló akciósorozatot Magyarországon.
A szervezők úgy döntöttek, hogy idén március 15-én ismét Békemenetet szerveznek. Ami fontos és helyes döntés. Érdemes megmutatni a világnak és az anyaországi közvéleménynek egyaránt, hogy mennyien állnak Orbán Viktor politikája mellett. Ha a kockázat nem is, de a tét hatalmas április 8-án, s ez szerencsére átjön a kormány kommunikációjából – 2002-vel ellentétben, amikor a Fidesz hitelt adva a közvélemény-kutatásoknak, óvatosságból nem kampányolt szinte egyáltalán.
Amit Orbán eddig a választás tétjének témában nyilatkozott, az csak annyiban kampánykommunikáció, hogy a győzelmet célozza, de ellentétben a legtöbb kampányszöveggel, száz százalékban fedi a valóságot. Az is, hogy a tét nem kevesebb, minthogy Magyarország bevándorló-országgá válik-e, az is, hogy e forgatókönyv anyagi csőddel és a közbiztonság drasztikus romlásával jár, és az is, hogy vagy marad a Fidesz–KDNP kormány, vagy a háttérerők által mozgatott bábkormány kerül az ország élére.
Mindeközben Bayer Zsoltot, a menet fő exponensét azzal fenyegették meg, hogy lelövik, a Facebook-on pedig egy sejthető etnikai hovatartozású enyingi egyén azzal fenyegette meg a menetet, hogy 30 autóval mennek fel Budapestre, s aki a meneten van, annak a vére fog folyni. Nem csoda, hogy a szervezők provokációtól tartanak, elvégre a másik oldalnak semmi nem drága. A megoldás mégsem az akció lefújása, hiszen ezzel a fenyegetőzők elérnék céljukat, hanem az, hogy minél többen ott legyünk a meneten, mert ez a békés felvonulás nem kevesebbről szól, mint Magyarország szuverenitása melletti kiállásról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. március 13., 15:04
  ÉRTÉKELÉS: -6

  CÖF = Civilbe Öltözött Fideszesek
  Lehet Magyarország egyídöben bevándorló- és kivándorló ország? mert most éppen kivándorló ország!

 • User
  Dátum: 2018. március 13., 23:59
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Ha Magyarország kivándorló ország mit szólsz Romániához,Bulgáriához,Lengyelországhoz,Ukrajnához,Moldáviához….tovább nem sorolom ,ha arányosan a teljes népességhez hasonlítjuk az elvándorlókat/munkavállalókat ,itt bizony Magyarország a végén kullog a kb .fél milliónyi EURÓPAI UNIÓS JOGÁVAL ÉLVE,ahol a tőke,a munka és az információ szabad áramlása stb.ultraliberális eszme.Akkor mi is a baj ,haver? idő,nem ídő ….ok elírás volt,de a szöveg blőd,tessék számolni mint a Böszme….2×3 ? segítek 6,a legnagyobb prím szám ?segítek 11.Nem11?stb.Románia lakossága 1989-ben ?segítek 23 millió,most 18 ….5 millió,majdnem 30 év alatt ,lehet összehasonlítani kérem!