A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Addig jár a koldus a…

Kézdivásárhelyen, a központban megállított egy idős asszony, aki egy lejt kért. Mondom, egye fene, adok neki, meg is köszönte, azt mondta, kenyérre kellett. Ugyanaznap, sokkal később ismét utam volt a központba, és ugyanez az idős asszony ismét leszólított, hogy adjak neki egy lejt kenyérre. Mondtam neki, ma ugyanezért adtam neki pár órája, akkor mégis mire kéreget? Felhívták a figyelmemet más járókelők is, hogy a néni rendszerint koldul, egész nap a főteret járja és hol gyógyszerre, hol kenyérre kéreget. Aztán, hogy mit is vesz rá, azt már csak ő tudja, de valószínűleg jól megy a biznisz, mert rendszerint visszatér a helyszínre.

Tény, hogy nem válogat, aki elébe kerül, azt megrohamozza, és áldást oszt egy lejért cserébe. Legalább odafigyelhetne arra, hogy ugyanattól a személytől ne kérjen ismét egy óra múlva.

A szupermarketek előtt is egyre gyarapodik a koldulók serege, főleg gyerekek, vagy nagyon idősek, akik hihetetlen nyomulósak.

K. József, Kézdivásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 14., 8:51
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Az a néni fizetési időszakban annyira pofátlan, hogy még azt se hagyja, hogy az ember nyugodt körülmények között kivegye a bankautomatából a fizetését, megy és míg az ember ott bajlódik addig is duruzsol a fülibe szemtelen módon…..Az ember az se tudja mire ügyeljen a pénztárcájára e, a pinkódot, hogy el ne üsse, vagy az öregasszony szövegére, a banktól igazán kitehetnének egy őrt legalább a fizetéses napokon, hogy tegye arrább az ilyen alakokat, mert ha az ember egy lej helyett egy pofont ad a zaklatásért, akkor még az ember baja gyűl meg egy ilyen koldusért…Ajánlom az embereknek vegyünk egy kiflit egy kis kenyeret azt adjunk neki, lakjon jól kenyérrel, mert pénzt bármennyit is kap naponta az amúgy sem elég. Megértem, hogy szegény de ha kikodulja a napi kenyér árát…mit telhetetlenkedik tovább,