Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zöld-fehér főváros

Zöld-fehér főváros Sport

Újra Sepsiszentgyörgy lesz a női kosárlabda fővárosa, miután a Sepsi–SIC második alkalommal nyerte el a Román-kupa döntőjének, ezúttal a Final 8-nak a szervezési jogát. Ugyanakkor a székelyföldi város harmadik alkalommal lesz az All Star Gála házigazdája.

„Nagy örömmel tölt el, hogy első ízben megszervezhetjük a nyolcas döntővé bővített kupafinálét. Hatalmas szervezést és nagy odafigyelést fog igényelni, de azzal, hogy itt, az ország szívében Székelyföld, Sepsiszentgyörgy lakóinak tudunk ezzel kedveskedni, sikerül teljesítenünk a szurkolóink vágyát” – indította tegnapi sajtótájékoztatóját Rusz István, a Sepsi–SIC klubmenedzsere.
Elmondta, a kosárlabda-szövetség által kiírt licitre a sepsiszentgyörgyi mellett a brassói és a târgoviștei klubok jelentkeztek, végül a Sepsi–SIC pályázatát találták a legjobbnak. „Úgy gondolom, hogy a szövetség részéről is szívesen vették ezt, minekután tudták, hogy milyen szervezés volt itt két évvel ezelőtt”, mondta.
Egy háromoldalas tenderfüzetben fogalmazta meg a kosárlabda-szövetség az elvárásait, többek között azt, hogy hány bírót, megfigyelőt, szövetségi képviselőt és meghívottat kell elszállásolni, etetni-itatni; a szövetség csupán azt vállalta, hogy biztosítja az érmeket, az okleveleket és a kupát. Egyelőre még azt sem lehet tudni, lesz-e tévéközvetítés. Rusz szerint a klub számára a február 8–12. közötti rendezvény megszervezése nagy erőfeszítést jelent, de a sepsiszentgyörgyi szurkolók megérdemlik ezt. „Függetlenül attól, mennyi a kiadás és mennyi a bevétel egy ilyen eseményen, mindenképp úgy gondolom, hogy a szurkolóink azok, akik megérdemlik, hogy itt szervezzük meg”, nyomatékosította.
Másrészt azt szeretnék, hogy országos szinten is újfent arról beszéljenek, hogy a Sepsiszentgyörgyön megszervezett Román-kupa egy sikeres sportrendezvény volt, ahonnan mindenki elégedetten távozott. Rusz megjegyezte, egyelőre még nehéz megmondani, hogy ez mivel jár, hiszen most négy helyett nyolc csapat részvételével zajlik a döntő, de az biztos, hogy nagyobb szervezőcsapatra lesz szükség.
Ami pedig az esélyeket illeti, a sorsoláson nem kedvezett a Sepsi–SIC-nek a szerencse, de a megyeszékhelyi klub vezetősége bízik abban, hogy itthon marad a trófea. „A nehezebb ágra kerültünk, Kolozsvárral kezdünk, és amennyiben továbbjutunk, akkor a Târgovişte – Szatmárnémeti párharc győztesével játszunk az elődöntőben. A túlsó ágon van Marosvásárhely, Alexandria, Brassó és Galac, de több alkalommal a nehezebb ágról továbbjutó csapat lett a bajnok. Mi mindenképp szeretnénk erre jól felkészülni, de nagyon fontos a szurkolók támogatása is”, mondta Rusz.
Megjegyezte, a Román-kupában negyven percen keresztül kötelezően két romániai játékosnak kell a pályán lennie, ez pedig növelheti esélyünket, hiszen négy meghatározó hazai játékosunk van. „A lányok örvendtek a sorsolásnak, ők is úgy vélték, a nehezebb ágon kell végigmenni, és akkor könnyebb lesz a döntő”, emelte ki a klubmenedzser.
A jegyekről és bérletekről még nem született döntés, a klub hamarosan tájékoztatja a szurkolókat a részletekről. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük