Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszahódítanák a serleget

Visszahódítanák a serleget Sport

2015 és 2017 után harmadszor ad otthont Sepsiszentgyörgy a női kosárlabda Román-kupa nyolcasdöntőjének. A Román Kosárlabda-szövetség nemrég nyilvánosságra hozta a február 22–25. között a Sepsi Arénában rendezendő kiírás mérkőzéseinek időpontjait. A kétszeres kupagyőztes Sepsi–SIC csütörtökön este kezdi a sorozatot, negyeddöntős ellenfele, akárcsak tavaly, a Kolozsvári Egyetem csapata lesz.

A női kosárlabda Román-kupát a Temesvár és Brassói Olimpia közötti negyeddöntő nyitja meg csütörtökön, majd ezt követően a Sepsi–SIC és a Kolozsvári U mérkőzik meg egymással. Pénteken az Aradi ICIM és az Alexandria, illetve a Szatmárnémeti VSK és a Gyulafehérvári U is pályára lép. Szombaton az elődöntőkre kerül sor, magát a döntőt vasárnap rendezik. Címvédés biztosan nem lesz, mert a tavalyi győztes Târgovişte még az ősszel visszakozott a bajnokságból. A DigiSport három – két negyeddöntő és a döntő – mérkőzést közvetít, a többi találkozót a szövetség YouTube-csatornáján követhetik figyelemmel a kosárlabda-kedvelők.
Hétfőtől kezdődően megvásárolhatók a bérletek a nyolcas döntőre a sepsiszentgyörgyi kulturális szervezőirodában. A bérlet hét mérkőzést – négy negyeddöntő, két elődöntő, döntő – tartalmaz, és 50 lejbe kerül. A napijegyet 15 lejért (két mérkőzés), míg az egy találkozóra érvényes jegyet 10 lejért lehet majd megvásárolni, de ezek csak a mérkőzések kezdete előtt, a helyszínen szerezhetők be. A 18 év alattiak ingyen vehetnek részt az eseményen, amennyiben felmutatnak egy erre vonatkozó igazoló okmányt.
A négynapos kosárlabda-eseményre az érdeklődők a városi autóbuszokkal is kijuthatnak a Sepsi Arénához, a jegyek ára 2 lej. A tömegközlekedési eszközök csütörtökön 16.40-kor, 19.15-kor és 19.30-kor indulnak a Gólya utcai végállomástól, majd az állomás negyed érintésével mennek a sportlétesítményhez. Pénteken 16.40-kor és 19.30-kor indulnak útnak, míg szombaton 16.30-kor, 16.45-kor és 19.30-kor. A vasárnapi döntőre két autóbusz indul, az első 16.30-kor, a második 16.50-kor. Az autóbuszok a mérkőzések vége után is a szurkolók rendelkezésére állnak.

A Final Eight programja:
• február 22., csütörtök: Temesvár – Brassói Olimpia (4. negyeddöntő, 17.15 óra – DigiSport), Kolozsvári U – Sepsi–SIC (1. negyeddöntő, 20 óra – DigiSport)
• február 23., péntek: Aradi ICIM – Alexandria (2. negyeddöntő, 17.15 óra – FRB TV), Szatmárnémeti VSK – Gyulafehérvári U (3. negyeddöntő, 20 óra – FRB TV)
• február 24., szombat: az 1. elődöntő győztese vs. 4. negyeddöntő győztese (17.15 óra – FRB TV), 2. negyeddöntő győztese vs. 3. negyeddöntő győztese (20 óra – FRB TV)
• február 25., vasárnap: döntő (17.30 óra – DigiSport) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük