Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világverő franciák

A házigazda, egyben címvédő francia kézilabda-válogatott egy nehézkes első és egy elsöprő második félidőt követően vasárnap 33-26-ra legyőzte Norvégiát a vb-döntőben, és százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a világbajnokságot. Közben az is eldőlt, Magyarország belátható időn belül nem rendezhet világversenyt.

Ez a tizedik alkalom, amikor az aranyérmes válogatott minden mérkőzését megnyerte a vb-n, ráadásul ez a bravúr a franciáknak a 2001-es – ugyancsak hazai rendezésű – torna után másodszor sikerült. A francia kézilabda-válogatott 2009, 2011 és 2015 után lett ismét a világ legjobbja, azaz a legutóbbi öt világbajnokságból négyet tudott megnyerni, összességében pedig három bronz- és egy ezüstérem mellett ez a hatodik világbajnoki címe. Magyarország a hetedik helyen végzett.

A vb-finálé előtt, párizsi tanácsülésén jelölték ki a 2021-es és a 2023-as női kézilabda-világbajnokság helyszíneit, Magyarország egyik torna rendezési jogát sem kapta meg a nemzetközi szövetségtől (IHF). A 2021-es tornának Spanyolország öt városa – Granollers, Badalona, Lleida, Tarragona és Castellón – ad otthont, a 2023-as vb-t pedig Dánia, Norvégia és Svédország rendezi közösen. A világbajnokság álomcsapata: Vincent Gerard (francia), Kristian Björnsen (norvég) Nedim Remili (francia), Domagoj Duvnjak (horvát), Bjarte Myrhol (norvég), Sander Sagosen (norvég), Jerry Tollbring (svéd); a legértékesebb játékos (MVP): Nikola Karabatic (francia), gólkirály Kiril Lazarov (macedón) 50 góllal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük