Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világkupa a Somostetőn

Az előttünk álló hétvégén Marosvásárhelyre figyel a hazai és európai triatlon-elit, ugyanis a tavalyi Európa-bajnokság után a terep­triatlon Világkupa-sorozat egyik állomásának ad otthont a Víkendtelep és Somostető. Háromszékiek is rajthoz állnak a viadalon.

A Román Triatlon-szövetség újabb magas szintű eseményt szervez, azonban míg az Európa-bajnokságon elsősorban amatőr versenyzők vettek részt, a Világkupa-sorozaton már a legmagasabb szintű profik indulnak. Tizenöt ország képviselői lesznek ott a rajtnál, nem csupán Európából, de Ausztráliából és Amerikából is érkeznek versenyzők. Mindannyian a pontgyűjtés reményében érkeznek Marosvásárhelyre, amellyel az októberi, Hawaiiban szervezendő döntő futamra kvalifikálhatnak.
A sorozat egyébként összesen 40 versenyből áll, ezekből 14-et szerveznek Európában, az egyiket épp Marosvásárhelyen. Többek között itt lesz az európai ranglistán második francia Francois Carloni és a tavalyi duatlon-Európa-bajnok Poór Brigitta is, utóbbi szintén második az európai női ranglistán. A romániai indulók között szerepel a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila, aki nagy formában versenyezve magabiztos fölénnyel nyerte a Román-kupa sorozatot.
Szombaton 1,5 km úszás, 30 km kerékpározás és 10 km szaladás vár a hárompróbásokra. Az Xterra Világkupa-futam mellett az amatőrök és gyerekek is kipróbálhatják magukat.
A mostani verseny egyben a főpróbája a jövő évben Marosvásárhelynek ítélt európai multisport-fesztiválnak, amelynek keretében hat szakágban (triatlon, tereptriatlon, duatlon, terepduatlon, aquatlon és aquabike) avatnak Európa-bajnokot. A triatlon-világszövetség a különböző szak­ágak világ- és Európa-bajnokságait az idéntől vonta össze egyetlen fesztivál keretébe, az első európai multisport-fesztiválnak Ibiza ad otthont idén, a marosvásárhelyi lesz a második. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük