Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereség alapemberek nélkül

Vereség alapemberek nélkül Sport

Kedd délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését az I. ligás pontvadászatra gyúró Sepsi OSK labdarúgócsapata, az ellenfél a Kolozsvári CFR (Vasutas Sport Club) volt a brassói Forex-pályán. A találkozó a kincses városbeliek 3-1-es győzelmével zárult, ám messzemenő következtetéseket nem kell ebből levonni, tudniillik a piros-fehér keret javarészt próbajátékosokból állt.

Jó iramú, látványos megmozdulásokat sem nélkülöző barátságos mérkőzést vívott egymással a háromszoros bajnok Kolozsvár és az I. liga újonca, a Sepsi OSK. A csapatunkat elkísérő nagyszámú sepsiszentgyörgyi szurkoló már a 4. percben örülhetett, ugyanis a piros-fehérek a Papsys által értékesített büntetővel előnyhöz jutottak. A folytatásban védelmünk és Fejér kapus résen volt, emiatt az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőben „sorcsere” volt a kolozsváriaknál, Dan Petrescu a rendelkezésére álló legerősebb keretet küldte harcba az eredmény megfordítása érdekében, ennek megfelelően lábról-lábra járatta a labdát a vasutas gárda, míg az OSK kontrákból próbált veszélyeztetni; ez többször sikerült is Veress Zsombornak köszönhetően. A CFR Mario Camora, Urko Vera és Billel Omrani (tizenegyesből) találataival 3-1-re nyerte az összecsapást.

A Sepsi OSK játékosai közül a mérkőzésen Fejér Béla, Mitra Szilárd, Burlacu Marius, Dumbravă Daniel, Iovu Sandu, Jakab Róbert, Veress Zsombor, Laurenţiu Manole lépett pályára. Kolozsvári CFR: az 1. félidőben: Mihai Mincă – Alexandru Vlad, Răzvan Horj, Andrei Mureșan, Cosmin Sîrbu, Emanuel Petruș, Laurențiu Rus, Bryan Nouvier, Cipri Deac, Dino Spehar, Marius Coman. A 2. félidőben: Cosmin Vâtcă – Mario Camora, Sasa Balic, Paul Monea, Andrei Peteleu, Adrian Pop, Ovidiu Hoban, Yasin Hamed, Adiță Păun, Billel Omrani, Urko Vera.

Elégedetlen a próbajátékra érkezőkkel

– A mai mérkőzésen látottak nem lesznek jellemzőek a játékunkra, ugyanis a pályára lépő 23 játékos közül tizenöten próbajátékra érkeztek hozzánk, legtöbbjüket ma reggel láttam először, de lehetőséget adtunk nekik a bizonyításra egy nagy nevű csapat ellen. Kár, hogy az új szerzemények még nem állnak készen, ezért őket nem tudtuk bevetni, mivel nem akartunk esetleges sérüléseket kockáztatni. Így a csapat 90 százaléka fiatal erőből állt. Ami viszont örvendetes, hogy a saját játékosaink jól mozogtak, remek edzés és tapasztalatszerzés volt számukra. Az eredmény kissé bánt, úgy gondolom, a kapott három gól nem illik hozzánk, de ha realisták akarunk lenni, be kell ismernünk, ennél nagyobb is lehetett volna a különbség – értékelt a mérkőzés után Suciu Valentin edző, aki azt is elmondta, folytatják a felkészülést napi egy-két edzéssel vasárnapig, amikor bükfürdői edzőtáborba vonulnak.

Papsys és Kilyén csatlakozik

A próbajátékra érkező labdarúgók közül egyik sem nyújtott maradandót, így nem tart igényt rájuk a klub.

– Nem marasztaljuk ezeket a fiatal játékosokat, akik másod- vagy harmadosztályos csapatoktól érkeztek, mi a hasonló szintű játékosainkat elküldtük. Ha hozunk is újakat, akkor szempont, hogy jobbak legyenek a jelenlegieknél – hangsúlyozta Suciu.

Ez alól kivételt képez a litván Marius Papsys, aki szükség esetén támadóként és középpályásként is bevethető, és akit már régebb kiszemelt a klub. Biztos távozó a csapatból: Plămadă, Ene és Țuțu, illetve Olteanu, aki kölcsönszerződése lejártával visszatér a Dinamóhoz. Kölcsönbe érkezik viszont a bajnokcsapat Viitorul 19 éves védője, Kilyén Szabolcs, aki egy évig viselheti a piros-fehér színeket. A Sepsi OSK eddigi szerzeményei: Constantin Grecu (hátvéd), Claudiu Herea (középpályás), Victor Astafei (támadó), Cristian Oroș (hátvéd), Patrick Petre (középpályás), Marius Papsys (támadó), Kilyén Szabolcs (hátvéd).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások