Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vb-selejtezők véghajrája

Vb-selejtezők véghajrája Sport

A román labdarúgó-válogatott kispadján tegnap késő este mutatkozott be az új szövetségi kapitány, Cosmin Contra, vasárnap pedig már Dánia ellen kísérli meg győzelemre vezetni a trikolórokat. A magyar válogatottnak sem lesz könnyű dolga szombaton Svájc ellen.

 

Bár mindkét válogatott számára végleg elérhetetlenné vált a jövő évi világbajnoki szereplés, mégis védeniük kell a mundér becsületét a hátralevő selejtezőmérkőzéseken.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kemény védekezést ígért a svájciak elleni párharcra. „Az a fontos, hogy a kemény védekezésből kitörve alakítsunk ki gólhelyzeteket” – adta meg a remélt siker receptjét a német szakember. „Nagy kihívás lesz a világranglistán hetedik Svájccal találkozni, amely mind a nyolc selejtezőmérkőzését megnyerte” – mondta Storck, és hozzátette: a mostani csapat meg fogja állni a helyét Bázelben, ahol megpróbálja a lehetetlent, azaz a pontszerzést.

„Szerettünk volna több pontot szerezni, a teljes kerettel lehetett volna jobb, de voltak váratlan eredmények. A csapat viszont fejlődik hosszú távon, sokkal jobb labdabirtoklásban, vagy éppen helyzetkialakításban, mint két-három éve” – értékelte a selejtezősorozat eddigi nyolc meccsét Storck, megjegyezve, a harmadik helyen szeretnének végezni.

Világbajnoki selejtezők: szombaton 21.45-től Svájc–Magyarország (M4 Sport), vasárnap 19 órától Dánia–Románia (TVR1), kedden 21.45-től Magyarország–Feröer-szigetek (M4 Sport).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük