Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vb-re hangolva

Vb-re hangolva Sport

Május 31. és június 10. között London ad otthont a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA) 2018-as világbajnokságának, melyen Székelyföld is szerepel. Székelyföld válogatottjának szakmai irányítói kihirdették a vébére készülő bővített keretet, amelyben több komoly karriert befutott labdarúgó neve is megtalálható.

A tavalyi Eb-bronzérmes székely csapat a 3-as csoportban május 31-én Tuvalu ellen kezd, majd június 2-án Matabelelanddal, június 3-án pedig Padániával mérkőzik meg. A kihirdetett, harmincfős bővített keretben tizenkét FK Csíkszereda-játékos található, a III. ligában újonc Kézdivásárhelyi SE-től négy – Gazda József, Tankó Zsolt, Gáll Attila, Albu Norbert –, a Székelyudvarhelyi FC-től három, a Sepsi OSK-tól két – Hadnagy Attila és Fülöp István –, az FC Botoșani-tól egy, Magyarországról négy – köztük a kézdialmási Tamás Nándor –, az FK Székelyudvarhely futsalcsapatból (Mánya Szabolcs) és a Székelykeresztúri Egyesüléstől két-két labdarúgó került fel a listára.

A keretben az észak-ciprusi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett húszfős csapat tizenhat tagja található meg. A keretet Ilyés Róbert, a válogatott edző-játékosa Jakab Zoltán szakmai igazgatóval közösen alakította ki. Az I. ligás játékosok csak a június 2-ai utolsó bajnokijuk után tudnak csatlakozni a csapathoz, a csoportmeccseket követően.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük