Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vb-ezüst dzsiudzsicuban

Vb-ezüst dzsiudzsicuban Sport

A sepsiszentgyörgyi MSC sportolója, Vlad Laşcu ezüstérmet szerzett az elmúlt hétvégén Abu-Dzabiban megrendezett dzsiudzsicu-világbajnokságon. A román válogatott tagjaként az U21-es kategória -55 kg-os súlycsoportjában harcoló, mindössze 17 éves sportoló küzdelemben végzett másodikként, míg földharcban (ne-waza) ötödik lett.

 

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában tartott világeseményen negyven ország képviseletében több mint hétszázan mérték össze erejüket, a csapatversenyben a tizennégy versenyzővel nevező Románia hetedik lett.

Vlas Laşcu remekelt a küzdelem versenyszámban, simán nyert a görög Szpiridákisz Antoniosz és a belga Jasper Debruzen ellen, majd a döntőben kiélezett csatában mindössze egy ponttal maradt alul az orosz Zhumabaev Shamillal szemben. A négyszeres világbajnok 8–7 arányban bizonyult jobbnak, így a sepsiszentgyörgyi harcosnak az ezüstérem jutott.

Földharcban már nehezebb dolga volt Laşcunak, a nyitókörben pontozással nyert Németország bajnokával, Ayeob Amir-Azizzal szemben, majd az elődöntőben kikapott az orosz Narex Arutiuniantól, végül a kisdöntőben is alulmaradt a kazah Madi Kurmangozhayevvel szemben, így végül ötödik lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük