Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap a FCSB az ellenfél

Vasárnap a FCSB az ellenfél Sport

Az alapszakasz utolsó mérkőzésére készül a Sepsi OSK, amely fennállása során először léphet a Nemzeti Aréna gyepére, a sepsiszentgyörgyiek vasárnap este a bajnoki babérokra törő FCSB vendégei lesznek a labdarúgó I. liga 26. fordulójában. A találkozó favoritjának a fővárosi együttes számít, de ehhez az Eugen Neagoe irányította piros-fehéreknek is lesz egy-két szava.

Optimistán nyilatkozott esélyeikről Eugen Neagoe a mérkőzést megelőző szokásos sajtótájékoztatóján, a szakember szerint minden tőlük telhetőt megtesznek a jó eredményért. A tavaly októberi odavágón 4-0-ra nyertek a fővárosiak.

– Győzni szeretnénk az alapszakasz utolsó meccsén, hogy a rájátszást nagy reményekkel kezdhessük. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az ország egyik legjobb csapatával találkozunk. A FCSB érdemeiről nem kell szólnom, mindenki tudja, mire képesek, elég csak a nemzetközi szereplésükre gondolnunk. Valószínűleg több változás lesz a keretükben, a FCSB-nek nagyon sok értékes játékosa van, sokan közülük a válogatott tagjai, így nem okoz majd gondot 5–6 alapember kicserélése. Véleményem szerint akár két azonos erősségű csapatot is kialakíthatnak a keretükből, de nem félünk tőlük, mindent megteszünk, hogy ha nyerni nem is tudunk, legalább ne veszítsünk – jelentette ki Neagoe.

A vezetőedző elmondta, csapata túltette magát a Chiajna elleni 1-1-es döntetlenen, amikor két fontos pontot hullattak el, és annak ellenére, hogy az időjárás nem volt túl kegyes hozzájuk, egész héten gőzerővel készültek a FCSB elleni meccsre, leginkább teremben, illetve a kézdivásárhelyi műfüves pályán is edzettek.

– Átbeszéltük azt a döntetlent, tudjuk, hol tévedtünk, tudjuk, mit csináltunk jól, azt szeretném, ha azokat a hibákat nem követnénk el újra. Képesek vagyunk sokkal jobb játékot mutatni – vélekedett Neagoe. – A krajovai meccshez hasonló hangulat vár ránk a Nemzeti Arénában. Akkor azt mondtam, a tőlünk telhető legtöbbet próbáljuk nyújtani a jó eredmény érdekében, és közel álltunk hozzá, talán most a FCSB ellen sikerülni fog – folytatta.

Az OSK keretében nincsenek sérültek, a lábadozó Simonovski is a csapattal tart Bukarestbe, viszont Fülöp és Hadnagy eltiltás miatt nem játszhat. A sajtótájékoztatón jelen levő Filipe Oliveira kijelentette, bízik a Sepsi OSK hosszú távú terveiben, ezért döntött a kis csapat mellett, ahol sok pozitívumot tapasztalt.

– A futballban mindig vannak kihívások, és én úgy látom, a csapatunk jól reagál ezekre, jó úton haladunk. Tudjuk, milyen erős ellenféllel játsszunk vasárnap, nagyon fontos lesz az összpontosítás, a fegyelmezettség. Nem számít, kivel játsszunk, mi elsősorban arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb pontot megszerezzük, csapatként fejlődjünk, és az idény végére teljesítsük a célkitűzést – fogalmazott a 33 éves portugál középpályás.

Az alapszakasz utolsó fordulójának legérdekesebb párbajait szombat este vívják ugyanabban az időpontban, a Jászvásári CSMS – Viitorul és az Astra Giurgiu – Dinamo mérkőzéseken dől el, mely együttesek jutnak a felsőházi rájátszásba. A 26. forduló menetrendje: ma 20.45-től Krajova – Temesvári Poli; szombaton 19.45-től Jászvásári CSMS – Viitorul, Astra Giurgiu – Dinamo, Botoşani – Medgyesi Gázmetán; vasárnap 18 órától Juventus – Kolozsvári CFR, 20.45-től FCSB – Sepsi OSK; hétfőn 17.30-tól Chiajna – Voluntari. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük