Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Van hova fejlődni!

Van hova fejlődni! Sport

A Kézdivásárhelyi SE nemrégiben újjáalakult kerékpár-szakosztálya a KSE-napokkor rendezett ötletes verseny, illetve csángótelepi túra révén újra hallatott magáról, két tagja pedig a hétvégi Bor Maratonja nevet viselő hegyikerékpáros viadalon is rajthoz állt.

Több mint nyolcszáz kerékpáros méretkezett meg a Prahova megyei Urlaţi-on lebonyolított MTB-viadalon, köztük a KSE két képviselője, Oláh Attila és Czifra József, akik a 38 km-es szakaszon próbáltak szerencsét. A tavalyi paralimpián szereplő Oláh Attila a 19–29 évesek körében a 31., míg összetettben a 187. helyen ért célba. Egyedüli parakerékpárosként különdíjban részesült a szervezők jóvoltából. Ez volt egyébként az első hegyikerékpáros futam, amit teljesített a ballábán protézist hordó sportoló.

A 30–39 évesek korcsoportjában versenyző Czifra József összetettben 156., kategóriájában pedig 73. lett. A kerékpározók versenyen való indulását Kézdivásárhely önkormányzata támogatta.

A Balog Szilárd elnök vezetésével újjáalakult kerékpár-szakosztály a sportág népszerűsítését tartja legfontosabb céljának, de terveik között további versenyek, illetve gyerekfoglalkozások szervezése is szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük