Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vállalható vereség

Vállalható vereség Sport

Az előző heti 1–0-s győzelem után vasárnap 1–0-s vereséget szenvedett Krajován a Sepsi OSK a labdarúgó élvonal 24. játéknapján. Sok új játékossal a fedélzeten a piros-fehérek kedvező benyomást keltettek a Ion Oblemenco Stadionban, szívós játékukkal alaposan megnehezítették a bajnoki álmokat dédelgető oltyánok dolgát.

Nem feltartott kézzel állt ki a bajnokesélyes Krajova ellen annak szentélyében a háromszéki együttes, rendre útját állta a Mangia-csapat támadásainak, de több alkalommal a gólszerzéshez is közel álltak. Az oltyánok kezdték lendületesebben a találkozót, viszont a 12. percben rögtön két szentgyörgyi ziccert is feljegyezhettünk, előbb Oliveira 25 méterről eleresztett bombáját Mitrovic mentette szögletre, majd a sarokrúgást követően Obsivac hagyott ki egy óriási helyzetet. Pár perc múlva Rîmniceanu csillogtatta meg tudását, előbb Mateiu fejesét ütötte ki szögletre, majd Martic próbálkozásának állta útját.

A második játékrészben tovább fokozódott a nyomás Rîmniceanu kapuja előtt, a 62. percben pedig megtörte a jeget a kék-fehér mezes együttes, Gustavo szabadrúgásból, a kapufa segítségével talált hálóba, és mint utóbb kiderült, döntötte el a három pont sorsát. Tíz perc múlva Fülöp István is közel állt ahhoz, hogy pontrúgásból betaláljon. A végjátékban már nem sikerült veszélyes helyzeteket kidolgozni, 1-0-ra nyert Krajova. Vereségének dacára a Sepsi OSK megőrizte 12. helyét a tabellán, legközelebb február 17-én, szombaton 14 órakor a Concordia Chiajnát fogadja a ploiești-i Ilie Oană Stadionban.

– Bíztam benne, hogy sikerül veretlenül távoznunk innen, és nem is álltunk olyan távol ettől, szerintem, ha kihasználjuk azokat a nagy lehetőségeket az első félidőben, akkor a három pontot is megszerezhettük volna. Taktikailag jól játszott a csapat, a fiúk dicséretet érdemelnek az erőfeszítésükért, azért, mert sikerült semlegesíteniük a nagyon veszélyes támadóikat. Bosszantó, hogy rögzített helyzetből kaptunk gólt – értékelt Eugen Neagoe vezetőedző.

Labdarúgás, 1. liga, 24. forduló, krajovai Ion Oblemenco Stadion, mintegy 15.000 néző: Krajovai CSU – Sepsi OSK 1–0 (0–0), gólszerző: Gustavo (62.). Vezették: Andrei Antonie (Bukarest), Bogdan Gheorghe (Bukarest), Gabriel Bârjac (Zilah).

Krajova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira, Martic, Mateiu, Zlatinski, Briceag, Gustavo (Burlacu 80.), Mitriță (Bărbuț 71.), Băluță. Edző: Devis Mangia. Sepsi OSK: Rîmniceanu – Dalmau, Viera, Obšivač, Sato, Gorrin (Hadnagy 76.), Petrovic, Oliveira, Tandia (Fülöp 55.), Hamed, Kuku (Chiriță, 83.). Edző: Eugen Neagoe.

Sárga lap: Zlatinski (23.), Ferreira (31.), Mateiu (70.), Kelic (84.), illetve Viera (13.), Oliveira (23.), Petrovic (85.), Fülöp (90.).

A 24. forduló eddigi eredményei: Temesvári Poli – FC Voluntari 2–3, Astra Giurgiu – Medgyesi Gázmetán 4–3, Juventus – Viitorul 0–1, FCSB – Kolozsvári CFR 1–1, Krajovai U – Sepsi OSK 1–0, Jászvásár – Botoşani X–X (ESTE NYOLC UTÁN). A Chiajna – Dinamo találkozó tegnapi lapzártánk után kezdődött.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük