Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnep legyen a meccsnap!

Ünnep legyen a meccsnap! Sport

Egygólos vereséggel debütált a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Sepsi OSK együttese, amely vasárnap kora este az Astra Giurgiu ellen hajtott fejet a pontvadászat első fordulójában. Marquinhos szerencsés gólja döntött a tavalyi bajnok javára a zuhogó esőben lejátszott összecsapáson, az újonc piros-fehérek nem tudtak veszélyt jelenteni a szervezettebben futballozó gyurgyevóiak kapujára.

Továbbra is a tapasztalatszerzés lehet a fő cél a román labdarúgás legmagasabb szintjén a Sepsi OSK számára, amely az Astra elleni mérkőzésen rendkívül megilletődötten futballozott, a piros-fehér mezesek minden erejükkel a védekezésre koncentráltak, és labdaszerzés után minél hamarabb próbáltak az ellenfél kapuja elé eljutni, többnyire sikertelenül. Niczuly Roland bemutatott ugyan pár bravúrt, de az 50. percben Marquinhos beadásnak induló lövése becsapta őt, és mint utóbb kiderült, a brazil játékos gólja három pontot ért a hazaiaknak. A Sepsi OSK legjobbjának ezúttal a Székely Légió bizonyult, amely közel 150 fős táborával fáradhatatlanul biztatta a csapatot a 90 perc alatt.

Suciu Valentin edző a tapasztalatlanságban látja a vereség okát, véleménye szerint csapatának egyes tagjai nem álltak a helyzet magaslatán.

– Látszik, hogy még sok munka vár ránk. Rövid volt a felkészülési időszak, sokat kell dolgoznunk, hogy ennél kedvezőbb benyomást keltsünk. Remélem, a Juventus ellen nyerni fogunk – nyilatkozta a mérkőzést követően. – Tudtuk, hogy nehéz lesz, de kissé korai kijelenteni, hogy biztos kiesők lennénk, 13 csapattal kell megküzdenünk, majd a végén kiderül, kinek sikerül a bent maradás. Kissé hátrányosan érint minket, hogy a hazai meccsekeinket átmenetileg Brassóban kell játszanunk, de a 35 kilométernyi távolság mégis könnyebben leküzdhető, mint a többi lehetőség, gondolok itt Medgyesre vagy Karácsonkőre. Itthon biztosan többen kilátogattak volna a találkozókra, de azért bízok benne, hogy Brassóban is megtöltjük a lelátót.

Hadnagy Attila csapatkapitány lapunknak úgy fogalmazott, túlságosan tartottak ellenfelüktől és nem mertek kezdeményezni a mérkőzésen.

– Félénken játszottunk, és szinte kizárólag a védekezésre koncentráltunk, nem mertünk próbálkozni, kapura lövésünk nem volt, meg voltunk elégedve a 0-0-al. Érződött a tapasztalathiány a játékunkon, de ez csak az első mérkőzés volt a sokból, biztos vagyok benne, hogy meccsről meccsre javulni fog a teljesítményünk. Egy csapat sem verhetetlen, és nem szabad ennyire túlságosan tisztelni az ellenfelet – magyarázta, valamelyest előrevetítette a soron következő, pénteki Juventus elleni „újonc-rangadót” is. – A Juventus ellen még nehezebb dolgunk lesz, mivel ők is elszántak, és szükségük van a győzelemre, ráadásul jól álltak a pályán, jól játszottak a Dinamo ellen, taktikailag erősek, kontrákból nagyon veszélyesek.

Valóban, még sok mérkőzés vár a sepsiszentgyörgyiekre az élvonalban, van idő összeszokni és javítani. Hosszú távon legtöbbünk olyan csapatot szeretne a pályán látni az OSK mezében, amelyik dominál, birtokolja a labdát, helyzeteket alakít ki. Egyelőre nem ezt tapasztaltuk, azonban egy meccs alapján túlságosan korai messzemenő következtetéseket levonni. Nagyon szimpatikusak a klub utánpótlással kapcsolatos elképzelései, ami arra utal, hogy Sepsiszentgyörgyön nem egy-két idényre terveznek. Ne legyünk pesszimisták, bízzunk a szakmai vezetésben és a játékoskeretben, no meg abban, hogy éppúgy nyerni szeretnének, mint amilyen szenvedéllyel a szurkolóik buzdítják őket!

I. liga, 1. forduló: Astra Giurgiu – Sepsi OSK 1–0 (0–0).

Giurgiu, Marin Anastasovici Stadion, körülbelül 500 néző. Vezette: Adrian Viorel Cojocaru (Galac).

Astra: Iliev – Stan, Polczak, Bejan, Belu – Mrzljak – Moise (Dandea, 76.), Marquinhos, Ioniţă (Nicoară 80.), Balaure (Gheorghe 61.) – Le Tallec. Edző: Edward Iordănescu.

Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Oros, Ursu, Dumbravă – Pilibaitis (Herea 67.), Ghinga – Astafei (Huiban 46.), Thiaw, Petre (Iovu 85.) – Hadnagy. Edző: Valentin Suciu.

Gólszerző: Marquinhos (50.). Sárga lap: Moise (27.), Nicoară (83.), illetve Hadnagy (37.), Ghinga (66.), Herea (90+6.).

A nyitókör többi eredménye: Krajovai CSU – Jászvásári Poli 2–0 (gólszerzők: Băluță 42., Gustavo 50.), Concordia Chiajna – Temesvári Poli 0–1 (Bîrnoi 50.), Bukaresti Juventus – Bukaresti Dinamo 0–3 (Rivaldinho 32., Nascimento 66., Nedelcearu 90.), FCSB – FC Voluntari 2–1 (Budescu 34., Man 90., illetve Balan 50.). A Viitorul – Medgyes és Botoşani – Kolozsvári CFR találkozók tegnapi lapzártánk után végződtek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások