Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sima győzelem

Újabb sima győzelem Sport

A bajnoki címvédő Sepsi–SIC továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután a 14. forduló szombati játéknapján meggyőző játékkal, végig vezetve 76–52 (29–16, 14–15, 25–5, 8–16) arányban legyőzte Gyulafehérvárt a Sepsi Arénában. A hét közepén újabb bajnokit vívnak a zöld-fehérek, ezúttal Marosvásárhely ellenében.

Adrienne Webb egyszemélyes show-jával kezdődött a mérkőzés, a remekül triplázó játékos közel kilenc perc alatt hat próbálkozásból hatszor (!) talált be a hárompontos vonal mögül, majd egy közeli akcióval már 20 pontnál tartott az első negyed végén. A zöld-fehér mezesek mesterlövésze egymaga több pontot értékesített, mint a 16 egységet összekuporgató gyulafehérvári együttes.
Az egyik legjobb játékosuk, Jessica January nélkül pályára lépő vendégek többször is tehetetlennek bizonyultak támadásban, így már az első tíz percet követően 13 pontos hátrányba kerültek (29–16). A folytatásban sem forgott veszélyben a mieink győzelme, akik azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy második negyed első felében senkit sem küldtek pályára a kezdőcsapatból. A pontatlan passzok megnehezítették a játékukat, míg a vendégek némiképp lefaragtak a hátrányukból, ennek ellenére a Sepsi–SIC megnyugtató különbséggel vonulhatott nagyszünetre (43–31).
A második félidőben hengereltek a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók, szilárd védelmüknek köszönhetően a harmadik tíz perc alatt mindössze 5 (!) pontot engedtek a gyulafehérváriaknak – ebből hármat büntetőből. Támadásban is megállíthatatlanok maradtak, így már a harmadik negyedben bebiztosították újabb sikerüket. A zöld-fehérek az utolsó tíz percben 36 ponttal is vezettek, viszont ezt követően a Manuel Escudero edzette csapat kozmetikázott kicsit a végeredményen. A hibátlanul listavezető Sepsi–SIC minden mutató szerint jobb volt ellenfelénél, tizenegy hárompontosukra a gyulafehérváriak mindössze egy triplával bírtak válaszolni.
A szentgyörgyiek sorozatban 12. alkalommal nyertek a Fehér megyeiek ellen, összességében ez volt az egyetemisták felett aratott 13. sikerük. A Sepsi–SIC legeredményesebb játékosa a hét (!) hárompontost értékesítő és 23 pontot szerző Webb volt, aki emellett 7 lepattanót is begyűjtött, a gyulafehérvári együttesből a 16 pontos Ashley Morrissette jeleskedett.
Sepsi–SIC: Webb 23/21, Hamilton-Carter 10, Marshall 9/3, Gödri-Părău 8, Neagu. Cserék: Fontaine 5, Kilin, Džankić 7/3, Kress 2, Kovács, Stoenescu 8/6, Huțanu 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.
A Sepsi–SIC szerdán 18 órától az egy győzelemmel és tizenegy vereséggel sereghajtó Marosvásárhelyi Sirius vendége lesz a női kosárlabda Nemzeti Liga 15. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük