Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb fájó vereség

Újabb fájó vereség Sport

Nem sikerült megtörnie negatív sorozatát a Sepsi OSK-nak, amely a labdarúgó I. liga 17. fordulójának szombati játéknapján a Viitorul FC otthonában szenvedte el idénybeli 12. vereségét. A játék nyomokban sem emlékeztetett az odavágón mutatott bravúros teljesítményre, amikor a piros-fehér mezesek 1-0-ra legyűrték a címvédőt Brassóban.

Az ovidiu-i stadionban rendezett mérkőzésen a győztes kiléte egy percig sem volt kérdéses, a játék képéről sokat elmond, ha a sepsiszentgyörgyiek legjobbja a kapuba pár forduló után visszatérő Fejér Csongor Béla hálóőr volt, akinek köszönhetően „megúszták” 3-0-val. Fejér már az 5. percben megmutathatta, hogy mit tud, Chițuval szemben védett nagyot.

A remek formának örvendő Viitorul már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, előbb a 20. percben Eric lövésébe Dumbravă ért bele szerencsétlenül, így Fejér tehetetlennek bizonyult, a labda a hálóban landolt. Öt perccel szünet előtt Hodorogea kétszeri próbálkozás után talált be: első fejese még a keresztlécre pattant. Az OSK-nak kevés értékelhető helyzete alakult ki az első félidőben, Nikolic próbálkozásai rendre elkerülték a kaput.

A második játékrész elején Fejér szabálytalankodott Ganeával szemben, sértettként pedig maga a középpályás végezte el a megítélt büntetőt, ám gyenge lövését könnyedén fogta a zabolai hálóőr. A végeredményt a csereként beállt Vînă állította be a 77. percben, aki a címvédő előírásszerű támadását koronázta meg egy szép lövéssel (3-0). A sepsiszentgyörgyiek nagyon elfáradtak a végére, bántó ügyetlenséggel sanyargatták a labdát, az ötlet és az elképzelés hiányzott a játékukból.

Hagiék zsinórban ötödik bajnoki győzelmüket aratták, a legutóbbi négy találkozón pedig még gólt sem kaptak. Ezzel szemben a pontvadászat leggyengébb védelmével rendelkező OSK negatív csúcsokat döntöget, kilenc forduló óta nyeretlen, ráadásul az utóbbi öt játéknapon mindössze egy gólt szerzett.

– Nagyon nehéz időszakot élünk meg, szerencsénk sincs, minden bepattan. Tudtuk, hogy nagyon jó futballt játszik a Viitorul, nem szabadott volna ennyire magunkra engedjük, az első gól pedig teljesen felborította a taktikánkat. Megvédjük a játékosainkat, azért vannak itt, mert megérdemlik, hogy az I. ligában játszanak, azonban jelenleg padlón vagyunk pszichésen, ezen kell dolgoznunk, emiatt a kéthetes bajnoki szünetnek felértékelődik a szerepe – nyilatkozta meccs után Nagy Sándor vezetőedző.

A Sepsi OSK legközelebb november 18-án, szombaton alsóházi rangadón térne vissza a győzelem útjára, amikor a rangsorban mögötte levő Medgyesi Gázmetánt látja vendégül.

A 17. forduló többi eredménye: Botoşani – Voluntari 1-0, Astra Giurgiu – Krajovai U 2-2, Medgyesi Gázmetán – Bukaresti Dinamo 0-3, Kolozsvári CFR – Jászvásár 1-0. A FCSB – Chiajna mérkőzés tegnapi lapzártánk után végződött, a Juventus – Temesvár párharcot ma 20.45-től játsszák.

Labdarúgó I. liga, 17. forduló: FC Viitorul – Sepsi OSK 3-0 (2-0), gólszerzők: Eric 21., Hodorogea 39., Vînă 77. Sárgalap: Burlacu 22., Fejér 56., Dima 58.

FC Viitorul: Rîmniceanu – Lopez, Țîru, Hodorogea, De Nooijer (Mățan 67.) – Cicâldău, Mladen (Băluță 74.), Ganea – Eric, Țucudean, Chițu (Vînă 46.). Edző: Gheorghe Hagi.

Sepsi OSK: Fejér – Dumbravă, Dima, Damian, Grecu (Răduțoiu 46.) – Petrovic, Burlacu (Ursu 39.) – Fülöp, Cl. Herea (Astafei 84.), P. Petre – Nikolic. Edző: Nagy Sándor.

Vezették: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Valentin Avram (București), Marius Marchidanu (Brăila).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük