A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Új edzővel, csak előre!

Új edzővel, csak előre! Sport

Felgyorsultak az események a Sepsi OSK labdarúgóklub háza táján, tapasztalt vezetőedző került a kispadra Eugen Neagoe személyében, aki szerződésének aláírása után megkezdte a felkészülést a csapattal a hétvégi, Szászmedgyes elleni megmérettetésre. A piros-fehér mezesek komoly hullámvölgybe kerültek az élvonalbeli bajnokságban, augusztus vége óta nyeretlenek, mindössze két pontot szereztek, és a bajnoki tabella 12. helyén állnak 11 ponttal.

 

Diószegi László főtámogató és Kertész Dávid alelnök tegnap sajtótájékoztató keretében jelentette be az új korszak kezdetét a Sepsi OSK-nál, bemutatva a csapat új vezetőedzőjét, Eugen Neagoet. Diószegi László röviden méltatta a Krajován, Zsilvásárhelyen, de a válogatottnál, illetve Szaud-Arábiában és Cipruson is megfordult szakember edzői karrierjét, hangsúlyozva az előző kiírásban, Jászvásáron elért eredményes munkáját. Mint ismert, a moldvaiak a play-out első, összetettben pedig a hetedik helyen zárták a pontvadászatot. „Ha ennek legalább a felét tudja itt is teljesíteni, akkor megint teltházas stadionban fogadhatjuk a vendégeket” – fogalmazott.

Diószegi elmondta, nem egyszerű feladat jó szakembert találni erre a posztra, és azt is elárulta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytattak László Csabával, aki azonban a skót másodosztályos Dundee Unitedot választotta. „Nemcsak szakmai, hanem emberi szempontokat is megpróbáltunk figyelembe venni, ezek és az eredményei alapján döntöttünk Neagoe mellett, akivel két óra alatt meg is egyeztünk” – közölte a főtámogató, hozzátéve, hogy többek között Viorel Moldovan, Petre Grigoraş, Gheorghe Mulţescu és Antonio Conceicao neve is felmerült. Az új vezetőedzővel szemben megfogalmazott elvárás, hogy segítse kilábalni a csapatot a hullámvölgyből és biztosítsa a bennmaradást.

– Elsősorban szeretném megköszönni a belém fektetett bizalmat, bizakodó vagyok, hogy közös erőfeszítéssel sikerül teljesítenünk a nyáron kitűzött célkitűzést. Meg vagyok győződve, hogy sikerül kiharcolnunk a bennmaradást, ha nem bíznék ebben, nem lennék itt, nem fogadtam volna el az ajánlatot. Nem a szavak, a tettek embere vagyok, az számít, amit ettől a naptól fogva fogunk tenni, az eredmények beszéljenek helyettünk – nyilatkozta a frissen kinevezett tréner.

Neagoe Jászvásárral nem talált legyőzőre a tavalyi rájátszásban, azonban az OSK esetében szerinte korai ezt előrevetíteni, de azt megígérte, hogy mindent megtesz ennek érdekében. Közölte, hogy figyelemmel követte a csapat eddigi menetelését, egyelőre viszont nem bocsátkozott előrejelzésekbe az esetleges távozókat illetően, előbb szeretné megismerni a játékosokat, azonban elkerülhetetlennek nevezte az erősítést a téli időszakban. Neagoet elkísérte segédedzője, Sebastian Moga, akivel öt éve együttdolgozik, de a sepsiszentgyörgyi Kulcsár László is megmarad segédedzői posztján. Nagy Sándor ezentúl játékos-megfigyelőként és utánpótlás-koordinátorként fog tevékenykedni.

Kertész Dávid alelnök elmondta, a pályakorszerűsítési munkálatok a végéhez közelednek, a nézőtér, az idegen csapat öltözője és a sajtókonferencia-terem nincs még megoldva. Sok a tőlük független akadály, de nagyon igyekeznek, hogy mielőbb „hazaköltözzenek”, és bizakodóak, hogy a december eleji Dinamo elleni mérkőzést már Sepsiszentgyörgyön játszhatják le.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.