Diószegi László, Eugen Neagoe és Kertész Dávid. Új korszak kezdődik a Sepsi OSK életében

Felgyorsultak az események a Sepsi OSK labdarúgóklub háza táján, tapasztalt vezetőedző került a kispadra Eugen Neagoe személyében, aki szerződésének aláírása után megkezdte a felkészülést a csapattal a hétvégi, Szászmedgyes elleni megmérettetésre. A piros-fehér mezesek komoly hullámvölgybe kerültek az élvonalbeli bajnokságban, augusztus vége óta nyeretlenek, mindössze két pontot szereztek, és a bajnoki tabella 12. helyén állnak 11 ponttal.

 

Diószegi László főtámogató és Kertész Dávid alelnök tegnap sajtótájékoztató keretében jelentette be az új korszak kezdetét a Sepsi OSK-nál, bemutatva a csapat új vezetőedzőjét, Eugen Neagoet. Diószegi László röviden méltatta a Krajován, Zsilvásárhelyen, de a válogatottnál, illetve Szaud-Arábiában és Cipruson is megfordult szakember edzői karrierjét, hangsúlyozva az előző kiírásban, Jászvásáron elért eredményes munkáját. Mint ismert, a moldvaiak a play-out első, összetettben pedig a hetedik helyen zárták a pontvadászatot. „Ha ennek legalább a felét tudja itt is teljesíteni, akkor megint teltházas stadionban fogadhatjuk a vendégeket” – fogalmazott.

Diószegi elmondta, nem egyszerű feladat jó szakembert találni erre a posztra, és azt is elárulta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytattak László Csabával, aki azonban a skót másodosztályos Dundee Unitedot választotta. „Nemcsak szakmai, hanem emberi szempontokat is megpróbáltunk figyelembe venni, ezek és az eredményei alapján döntöttünk Neagoe mellett, akivel két óra alatt meg is egyeztünk” – közölte a főtámogató, hozzátéve, hogy többek között Viorel Moldovan, Petre Grigoraş, Gheorghe Mulţescu és Antonio Conceicao neve is felmerült. Az új vezetőedzővel szemben megfogalmazott elvárás, hogy segítse kilábalni a csapatot a hullámvölgyből és biztosítsa a bennmaradást.

– Elsősorban szeretném megköszönni a belém fektetett bizalmat, bizakodó vagyok, hogy közös erőfeszítéssel sikerül teljesítenünk a nyáron kitűzött célkitűzést. Meg vagyok győződve, hogy sikerül kiharcolnunk a bennmaradást, ha nem bíznék ebben, nem lennék itt, nem fogadtam volna el az ajánlatot. Nem a szavak, a tettek embere vagyok, az számít, amit ettől a naptól fogva fogunk tenni, az eredmények beszéljenek helyettünk – nyilatkozta a frissen kinevezett tréner.

Neagoe Jászvásárral nem talált legyőzőre a tavalyi rájátszásban, azonban az OSK esetében szerinte korai ezt előrevetíteni, de azt megígérte, hogy mindent megtesz ennek érdekében. Közölte, hogy figyelemmel követte a csapat eddigi menetelését, egyelőre viszont nem bocsátkozott előrejelzésekbe az esetleges távozókat illetően, előbb szeretné megismerni a játékosokat, azonban elkerülhetetlennek nevezte az erősítést a téli időszakban. Neagoet elkísérte segédedzője, Sebastian Moga, akivel öt éve együttdolgozik, de a sepsiszentgyörgyi Kulcsár László is megmarad segédedzői posztján. Nagy Sándor ezentúl játékos-megfigyelőként és utánpótlás-koordinátorként fog tevékenykedni.

Kertész Dávid alelnök elmondta, a pályakorszerűsítési munkálatok a végéhez közelednek, a nézőtér, az idegen csapat öltözője és a sajtókonferencia-terem nincs még megoldva. Sok a tőlük független akadály, de nagyon igyekeznek, hogy mielőbb „hazaköltözzenek”, és bizakodóak, hogy a december eleji Dinamo elleni mérkőzést már Sepsiszentgyörgyön játszhatják le.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.