Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ügyeskedő utánpótlás

A legkisebb háromszéki asztaliteniszezők a hétvégén Câmpulungon, a 8–10 éveseknek kiírt egyéni és páros országos bajnokságon álltak asztalhoz, ahol összesen 84 lány- és 75 fiúversenyző mérte össze erejét.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK képviseletében heten méretkeztek meg a rangos eseményen. A legjobb teljesítmény Kovács Kristóf nevéhez fűződik, aki párosban a bodzavásári Lupaşcu Alexandruval az oldalán az elődöntőért vívott párharcban kapott ki. „Kristófék úgy kaptak ki, hogy a döntő szettben 6–2-re vezetett az ellenfél, de kiegyenlítettek és átvették a vezetést, 10–7-es előnyről bukták el a meccset, ha nyernek, érmesek – részletezte Kerekes Barnabás edző. Egyéniben Kristóf a legjobb 32 között búcsúzott, csakúgy, mint Canea-Kocsis Abigél és Tamás Vivien. Fekete Tamás, Kozman Balázs, Bejan Hanna és Balázs Boglárka selejtezőcsoportjából továbbjutva a 64-es főtáblán esett ki.

A sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub színeit heten képviselték a legkisebb korcsoportban: Boér Anita, Bende Hanna, Isar Raluca, Lukács Balázs, Pál Ábel és Orosz Krisztián is továbbjutott selejtezőcsoportjából. Dénes Annának ez nem sikerült, körbeverés után gyengébb szett arány miatt esett ki. A legtovább Lukács Balázs jutott, aki a legjobb 32 között búcsúzott. A 64-es főtáblán Pál Ábel is közel állt a továbbjutáshoz, de nagy csatában maradt alul, Boér Anitának és Isar Ralucának is nehéz ellenfél jutott, Orosz Krisztián még csak 8 éves és Bende Hannának ez volt az első hivatalos versenye – tudósított edzőjük, Kocsis Balázs, aki szerint a kemény munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Pingpongozóink számára a legközelebbi megmérettetés a zilahi Román-kupa lesz, ahol a 8–10 éves korosztályon kívül a 11–12 évesek is megmutathatják, mit tudnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük