Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Triatlon a tó körül

Triatlon a tó körül Sport

Szombaton zajlik az országos tereptriatlon-bajnokság 3. szakasza a Szent Anna-tónál. Az XSALT Triatlon (Xterra Saint Ana Lake Triatlon) versenyt a Tusnádfürdői Adventure Egyesület szervezi, az Extrém Sportok Klubjával partnerségben. Az online regisztráció lezárásakor közel 200 jelentkezővel számoltak a szervezők, de ma még lehet nevezni Tusnádfürdőn.

A triatlonversenyen egyéniben, illetve két- vagy háromtagú váltóban lehet részt venni, a versenyzőknek 800 m úszást, 21 km kerékpározást és 6,2 km futást kell teljesíteniük, a szintidő 4,5 óra. A tóban kétszer 400 métert kell úszni, úszósapka viselete kötelező. A részvevőknek rendelkezniük kell olyan kerékpárral, amely megfelel a szervezők által bejelentett útvonalnak, és viselniük kell a védősisakot is. Ma 17 és 23 óra között várják a versenyzőket Tusnádfürdő központi parkjában, a katolikus templommal szemben a részvételi csomag átvétele és tájékoztatás céljából.

Szombaton reggel a verseny helyszínén, a Szent Anna-tónál 8-tól 9.30-ig lehet bejelentkezni. Az XSALT Triatlon 10.30-kor rajtol, a díjátadás szombaton este lesz Tusnádfürdő központjában, a versenyzőket korosztályok szerint díjazzák. A gyermekek számára szervezett verseny 9 órakor rajtol, esetükben 50 m úszás, 1.1 km kerékpározás és 500 m futás a versenytáv. Az útvonal betartása kötelező, bármely rövidítés vagy változtatás a versenyző kizárásával jár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük