Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tovább szárnyalna az OSK

Tovább szárnyalna az OSK Sport

Sikeresként értékelte a Sepsi OSK első élvonalban eltöltött idényét Csinta Samu klubigazgató és Bokor János sportigazgató, akik szerint idén megfelelő alapot raktak le, amelyre lehet építkezni a jövőben. Az együttes kéthetes vakációt követően, június 14-én gyűl újra össze. Lesznek távozók is, mintegy 7–8 új játékosra lesz szükség a következő szezonban.

Csinta Samu bravúrnak tartja, hogy a bennmaradást már három fordulóval a vége előtt bebiztosították.

– A klubvezetősége mindent megtett azért, hogy a csapat körül béke legyen, és csak a felkészülésre és a játékra koncentrálhasson mindenki. A bajnoki hajrá arról volt híres, hogy hétről hétre, meccsről meccsre megleptük nemcsak az ellenfelet, hanem az ország futballnyilvánosságát, és azt hiszem, nagyon kedvező arculat rajzolódott ki rólunk. Innentől próbáljuk meglépni a következő lépcsőfokot – fogalmazott a klubelnök.

Csinta külön méltatta a szurkolók hozzájárulását a sikerhez, véleménye szerint „a minden és még annál is több között” mozog az, amit ők hozzátettek a csapat szerepléséhez. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy bár néhány döntésük furcsának hathat a drukkerek szemében, de őket mindig a csapat érdeke vezérli. Bokor János sportigazgató fontos mérföldkőnek nevezte, hogy a piros-fehér mezesek végre hazaköltözhettek, mivel március óta meccsenként mintegy 4500 szurkoló hajtotta előre a csapatot.

Az elöljárók bejelentették, hogy belefognak az éjszakai világítás kiépítésébe, tudniillik a pálya hitelesítésének egyik előfeltétele ez, és komoly anyagi erőfeszítést igényel a klub részéről. A pályafűtés beépítése egyelőre elmarad a továbbra is minisztériumi tulajdonban levő stadionban, viszont bíznak benne, hogy belátható időn belül a város kezébe kerül. Pályafűtés hiányában, amennyiben a téli időszakban a havazás miatt nem tudják itthon lejátszani a mérkőzéseket, átmeneti jelleggel a ploieşti-i stadion szolgálhat az OSK otthonául.

A keret június 14-én kezdi el a felkészülést a következő idényre, 26-án edzőmérkőzést játszik a címvédő Kolozsvári CFR csapatával: amennyiben a Goran Bregović-koncert után a szemerjai stadionbeli gyep minősége nem lesz alkalmas a játékra, akkor Brassóban találkoznak. Június 28-án tizenkét napos ausztriai edzőtáborba vonulnak, ahol öt edzőmérkőzést játszanak, de egyelőre nem lehet tudni az ellenfeleket. Az összeállítást Eugen Neagoe vezetőedzőre bízzák, de az biztos, hogy azok, akik nem nőttek fel az elvárások szintjére – akár alapemberek, akár cserejátékosok –, kikerülnek a keretből, így várhatóan 7–8 játékos távozik, és ugyanennyi érkezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások