Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Törik a jeget

Törik a jeget Sport

A jégstadionokban használt géppel dolgoztak tegnap Sepsiszentgyörgyön a központi jégpályán. A szakemberek azt mondják, vasárnap mindenképp, de jó esély van arra, hogy már szombaton glicsuzni lehessen a megyei tanács előtt.

Hát hogyne lenne jég a hét végén, hát nem látod, hogy már törjük? – mondja Miklós Ervin, akit az újabb kori háromszéki hoki mozgalom egyik „atyjaként” tartanak számon (szokta mondani: Csíkban minden fiú hokisnak születik, csak van, aki tovább tanul). Aztán mikor látja, hogy „mezei” újságíróval van dolga, elmagyarázza.

– Az éjjel locsoltuk a pályát és fagyott rá egy 2-3 centiméteres jégréteg. Ezt most össze kell törni, hogy ne alakuljon ki feszültség. Ezzel el lehet kerülni azt, hogyha majd rendesebb hideg lesz, és a jég kitágul, szakszóval kiszárad, akkor ne keletkezzenek hosszanti repedések rajta. Erre újabb jégréteg jön, amíg legalább tíz centis nem lesz. – magyarázza.

Az akcióban részt vett Bodor Lóránd, a Sepsi Rekreatív igazgatója is, aki elmondta: „hacsak nem lesz egy langyos eső”, akkor legkésőbb vasárnap lehet korcsolyázni a központban.

Kedden sízni is lehet

Bodor Lóránd hozzátette: 24 órája megállás nélkül működnek a hóágyúk Sugásfürdőn, a harmadik oszlopig már 40 centiméteres letaposott hó van. Ha nem változik az időjárás, kedden sízni lehet a kispályán.

Modern körülmények között

Amint arról beszámoltunk, Kézdivásárhelyen megnyílt a műjégpálya, ahol az ünnepek alatt napi kétszer, a téli vakációban pedig napi háromszor lehet csúszni a jégen. A belépőjegy ára diákoknak és nyugdíjasoknak 5 lejbe, felnőtteknek 10 lejbe kerül. A műjégpálya nyitva tartása: december 22-én és 26-án:: 17.00–18.30, 20.00–21.30; december 23-án, illetve december 27–30.: 11.00–12.30, 17.00–18.30, 20.00–21.30; December 24–25-én: zárva.

Baróton és Kovásznán nincs korcsolyaszezon

Utánajártunk, hogy megyénk más városaiban élesíthetik-e a korcsolyákat az ott lakók, sajnos rossz hírünk van: egyelőre nem. Baróton még zajlanak a szerelési munkálatok, és egyelőre nem lehet tudni, mikor nyílna meg a korcsolyapálya. Talán a két ünnep között…

Kovásznán a Sepsiszentgyörgytől kapott korcsolyapályának előkészítették a terepet a Lőrincz Zsigmond sípályánál, azonban még nem tudták üzembe helyezni azt, mivel javításra szorul. Gyerő József polgármester elmondta: becslések szerint februárban lesz működőképes a korcsolyapálya.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. december 22., 2:18
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Valamit olvasok vissza-visszatero remhirterjesztok tollabol a hirekben, hogy talan vizhiany lenne a Foldon ,- a popor vizszamlai is ezert mindig emekedik ? – vissza visszateroen ijesztegetik,remirekkel bombazzak a nepet a vizhianyra vonatkozoan.Igy sporoljuk ugy sporoljunk.Orommel veszem tudomasul hogy ez egy kamu,vagyis alhir csupan.