Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teremre teremtve: KSE Futsal

Teremre teremtve: KSE Futsal Sport

A múlt heti U19-es teremlabdarúgó Román-kupán a végül ezüstérmes Kézdivásárhelyi SE fiatal alakulata látványos játékkal, pazar megoldásokkal és szebbnél szebb gólokkal kápráztatta el a nagyszámban összegyűlt közönséget, mintegy kárpótlásként a döcögős I. ligabeli szezonért. A teljesítményükkel mintegy létjogosultságot nyert a kézdivásárhelyi teremlabdarúgás, bebizonyosodott, hogy vannak tehetséges, saját nevelésű játékosaink, akikre méltán lehetünk büszkék, és akikre alapozhatjuk a helyi futsal jövőjét.

Sok kétkedőnek koppintottak az orrára a kézdivásárhelyi U19-es korosztályú teremlabdarúgók, akik hazai rendezésű Román-kupa nyolcas döntőjében bebizonyították, hogy igenis számolni kell velük, annak ellenére, hogy a nagyon kemény I. ligában egyelőre nem tudnak labdába rúgni, a korosztályos küzdelmekben az ország élvonalához tartoznak. A Gazda József és Căşineanu Adrian által felkészített csapat a negyeddöntőben 2-1-re győzte le a Resicabányai Munkást, az elődöntőben 11-8 arányban búcsúztatta az Internazionale Traian Vaslui-t, majd a döntőben 4-6 arányban alulmaradt a Temesvári Informatikával szemben.

– Egy ilyen torna után kijelenthetjük, nyertesek vagyunk. A döntőt ugyan elveszítettük egy olyan ellenfél ellen, akit egy másik napon simán legyőznénk, de el kell fogadnunk a vereséget. Nagyon húzós meccseink voltak, hiányzott a csapatkapitányunk, mindent megpróbáltunk, de ez nem volt elég a döntőben. Semmi sincs veszve, még többet, még jobban kell dolgoznunk, hátravan még az országos bajnokság, reméljük, hogy ott is sikerül bejutni a döntőbe, és azt már sikerül megnyernünk. Nagyon szépen köszönjük a nézőknek, akik végig mellettünk álltak, reméljük, legközelebb mi leszünk a győztesek – nyilatkozta Gazda József, aki szerint nagy potenciál rejlik ezekben a legényekben, és nagyon bízik a bajnoki jó szereplésben.

A KSE jelenleg magabiztosan vezeti a bajnokság 3. csoportját, a legények szombaton 8-0 arányban iskolázták le a Brassói Blue Angelt, szombaton pedig a Brassói Colţea vendégei lesznek. A jelek szerint a bajnoki döntő a kupasorozathoz hasonló rendszerben fog lezajlani.

– Nagyon jó benyomást keltett Kézdivásárhely ez alatt a három nap alatt, de nem is számítottunk egyébre, hiszen egy nagyon jól szervezett klubról van szó. Ez az első U19-es Román-kupa, és a KSE házigazdaként remekül tette a dolgát. Reméljük, ez csak az első lépés, a bajnokságban is hasonlóan Final Eight rendszerben képzeljük el a döntőt. Ráadásul a következő idénytől szeretnénk kibővíteni az utánpótlás-bajnokságot, a jelenlegi 20-ról 30 vagy akár 40 csapatosra, ezáltal pedig könnyebben tudunk szelektálni az ígéretes játékosok közül – fejtette ki lapunknak Cristian Vornicu, a Román Labdarúgó-szövetség teremlabdarúgásért felelős megbízottja.

– Jó torna volt, jó csapatokkal, több tehetséges játékost is láttam, természetesen még sok munka van velük, sokat kell még fejlődjenek, de mivel ez az első év, hogy húszcsapatos az utánpótlás-bajnokság én azt mondom, jó úton haladunk, az a fontos, hogy ezt folytassuk. Láttam hat–hét olyan játékost, akire a válogatottban is számítok majd, persze vannak olyanok, akiknek már bélelt helyük van, például a kézdivásárhelyi Rancz Attila. Az a fontos, hogy a szövetség támogat, és a 2019-es Eb-ig fejlődhetünk, összeszokhatunk – fogalmazott Kacsó Endre, az U17-es és U19-es válogatott szövetségi kapitánya.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük