Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teqball a KSE-napokon

Teqball a KSE-napokon Sport

A KSE-napok érdekes színfoltjának ígérkezik a szombaton 11 órakor kezdődő Teqball-bemutató. A KVISZ meghívására érkezik a céhes városba a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team, akik előbb megmutatják eszik-e vagy isszák ezt a sportágat, majd vasárnap bajnokságot is szerveznek különböző kategóriákban.

 

A magyar fejlesztésű Teqball hétköznapi nyelven fogalmazva nem más, mint lábtenisz pingpongasztalon. Tudományosabb megközelítés szerint egy futballalapú új sporteszköz, és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére. Ketten és négyen játszhatják.

Magát az asztalt Teqboardnak hívják, a vége hajlított, direkt úgy tervezték, hogy a labda minden esetben a játékosok felé pattanjon. Ami a legfontosabb szabályokat illeti, egy játékos maximum háromszor érhet hozzá a lasztihoz a labdamenetek során, de egy testrészével csak egyszer. Egy játszma 12 szerzett pontig tart, fejenként négy szervával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük