Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Temesvár a kupagyőztes

A Temesvári Informatika sikerével zárult a teremlabdarúgó Román-kupa négyes döntője. A bánságiak a címvédő Dévai Autobergamót győzték le a fináléban. Hétvégén folytatódik a nagyüzem a bajnokságban, az alapszakasz utolsó fordulója lesz soron.

Nagy taktikai csatát hozott a Román-kupa kedd esti temesvári döntője, a két edzőjátékos, Robert Lupu (Informatika) és Florin Ignat (Autobergamo) mindent bevetett a siker érdekében. Ezt megelőzően a dévaiak az FK Székelyudvarhelyt (6-2), míg a temesváriak a Marosvásárhelyi City’us-t (7-3) búcsúztatták az elődöntőben. Minden idők legkiegyensúlyozottabb kupadöntőjén sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született gól, büntetőpárbaj döntött a győztes kilétéről. Az idegek harcát a házigazdák bírták jobban, 5-4 arányban nyertek, a temesvári klub fennállása első trófeáját szerezte meg.

Hétvégén folytatódik a bajnoki pontvadászat, pont kerül az alapszakasz végére, és kiderül, mely csapatok jutnak be a rájátszásba, és kik azok, akik play-out rendszerben küzdenek meg a kiesés elkerüléséért. Igazából csak egy kérdés nyitott, az azonos pontszámmal rendelkező Sepsi FC vagy Resicabánya végez a legjobb nyolc között? A kérdés megválaszolásakor az ilyenkor szokásos számítgatásokkal, érdekharcokkal, „meglepetés” eredményekkel is számolni kell…

A KSE szombaton az FK Székelyudvarhelyt, míg a Sepsi FC vasárnap a Dévai Autobergamót látja vendégül. A play-outban a három utolsó helyezett játszik oda-vissza alapon egymással. Az alapszakasz 22., utolsó fordulójának programja: szombaton 18 órától KSE–Székelyudvarhely; vasárnap 16 órától Sepsi FC–Dévai Autobergamo, 18 órától Temesvár–Resicabánya; hétfőn Jászvásár–Călăraşi, Marosvásárhelyi City’us–Galaci United.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük