Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teltház előtt nyernének

Teltház előtt nyernének Sport

Történelmi pillanat előtt áll a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely ma 18.30-tól a görög bajnok Olympiakosz Pireuszt látja vendégül a Sepsi Arénában, az Európa-kupa play-off körének első felvonásában. Sepsiszentgyörgyi klub korábban még sosem jutott tovább a csoportkörből az európai kupaporondon, ezért is ígér páratlan élményt a mai összecsapás, nem beszélve az ellenfél klasszisáról és a mi zöld-fehér mezeseink küzdőszelleméről. Minden biztosított tehát egy nagyszerű mérkőzéshez, amelyen megdöntenék a nézőrekordot a szervezők, tudniillik most mindennél nagyobb szükség van a „hatodik játékosra” a bravúros eredmény eléréséhez.

Nem állíthatjuk, hogy a Fortuna kegyeltje lenne a Sepsi–SIC csapata, amely a női kosárlabda Európa-kupában a nyolcaddöntőbe jutásért a rutinos Olympiakosz Pireusz együttesével kell megküzdjön. Az első meccset hazai pályán vívhatja a románbajnok együttesünk, amelyet kihasználva meglepetést okozhat. Egy másik fegyverténye a zöld-fehéreknek a robbanékony Tyaunna Marshall, aki a sorozat harmadik legeredményesebb játékosa, mérkőzésenkénti átlag 19 ponttal, akitől méltán tart az ellenfél.

Nem egy lehetetlen küldetés
Zoran Mikes vezetőedző a tegnapi sajtótájékoztatón optimistán nyilatkozott az esélyeikről.
– Megtisztelőnek és kiváltságnak érzem, hogy egy ilyen nagynevű együttes ellen játszhatunk. Sikerült teljesítenünk ambiciózus célkitűzésünket, és továbbléptünk a csoportkörből, de tudni kell, hogy a nyári sorsoláskor mi az utolsó kalapból, míg az Olympiakosz az elsőből várta a besorolást, ennek fényében úgy gondolom, óriási teljesítmény, amit eddig elértünk, de tekintetbe véve, hogy jól felkészültünk és jól állunk a pályán, miért ne lehetnénk optimisták a mostani párharcot illetően, miért ne álmodjunk arról, hogy továbblépünk a következő körbe? Nem akarom azt taglalni, hogy továbblépünk vagy sem, szerintem most az a legfontosabb mind a csapatnak, mind a szurkolóknak, hogy élvezzük ezt a pillanatot, azt, hogy lehetőségünk van egy ilyen ellenféllel szemben pályára lépni a Sepsi Arénában – fogalmazott Zoran Mikes, aki azt szeretné, ha teltház előtt játszhatnának. – Az lenne az igazi, ha a palánk mögötti részt is megtöltenék a szurkolók. Véleményem szerint, aki eljön, az páratlan élménnyel gazdagodhat, remek akciókat láthat mindkét oldalról. Nehéz dolgunk lesz, de megfelelő összpontosítással és üresjáratok nélküli játékkal lehetséges nyerni, de hatalmas erőfeszítés kell hozzá – tette hozzá.
A bosnyák szakember méltatta a görög ellenfelet, amelynek keretét jórészt görög válogatott kosárlabdázók alkotják, de tehetséges amerikai és horvát légiósokkal is büszkélkedhetnek.
– Nagyon erős keretük van, tapasztalt együttes, amelynek magja már sok-sok éve együtt játszik a görög válogatottban. Nem tudhatom, mi lesz a végeredmény, de igyekszünk borsot törni az orruk alá, és megnehezíteni a dolgukat. Trükkös játékot űznek, de mi nem ülünk fel ennek, és lényegében a pályán öt az öt ellen megy a játék.
Ebben a körben nyolc párharcra kerül sor az Európa-kupában, amelyet követően a továbbjutók a csoportkör után kialakult erősorrend legjobb nyolc csapatával kerülnek majd szembe, vagyis a következő szakasz jóval nehezebbnek ígérkezik.

Plüssjátékokat és labdákat gyűjtenek
A Sepsi–SIC klub, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat arra kérik a szurkolókat, hogy a mérkőzésre hozzanak magukkal egy vagy akár több plüssjátékot, valamint labdát! A játékokat a meccs lefújása után lehet majd a pályára dobni, majd azoknak a gyerekeknek juttatják el, akiknek a legnagyobb szükségük van rájuk.
Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a kosárlabda-mérkőzésen egy új rekordra számítanak a nézők számának a tekintetében. „Ki szeretnénk használni ezt, és egyúttal jótékonysági akciót is szervezünk”, mondta a városvezető. Hozzáfűzte, hogy a Sepsi Aréna már az élmények háza, és ez a mérkőzés is egy nagyon szép közösségi élmény lesz, az ajándékozás lehetősége pedig még családiasabbá teszi ezt a sporteseményt. Puskás Bálint, a Máltai Szeretetszolgálat alapítója is aláhúzta, hogy különleges adventi eseményre készülnek, és ezért arra kérik a szurkolókat, hogy a mérkőzésre hozzanak magukkal egy plüssjátékot, és ezt a végén dobják be a pályára. Ezeket a játékokat a Máltai Szeretetszolgálat felpótolja édességekkel és gyümölcsökkel, és az ajándékokat elsősorban a Szent Ferenc Alapítvány kovásznai és a tusnádfürdői otthonaiba juttatják el az árva gyerekekhez, de nehéz körülmények között élő nagycsaládosokhoz is ellátogat majd az angyal.
Rusz István, a Sepsi–SIC sportmenedzsere elmondta, hogy már régóta együttműködnek a Máltai Szeretetszolgálattal. „A kosárlabda egy összekovácsoló erő, elég nagy tömegeket mozgatunk meg, és reméljük, hogy a mai mérkőzésen, ami a Sepsi–SIC életében is egy mérföldkő, rekordot dönthetünk nézőszámban”, fogalmazott Rusz. 

Bartha Zsófia, Kiss Edit

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük