Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tarolt a Team Novák

Tarolt a Team Novák Sport

A csíkszeredai Team Novák moldáv kerekese, Nicolae Tanovitchii nyerte a 12. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét. Összetettben is csak a csíki gárdában leigazolt sportolók állhattak fel a dobogóra.

Szombaton két félszakaszt rendeztek a 12. Székelyföld Kerékpáros Körversenyén: délelőtt a Csíkszentkirály–Szentimrei Büdös közötti 10 km-es távon egyéni időfutamra került sor, míg délután a Csíkszereda–Csíkrákos–Csíkszépvíz–Csíkszereda–Csíkszentimre–Tusnád–Csíkszentmárton–Bánkfalva–Csíkszereda útvonalat teljesítette a mezőny, végül pedig öt kört tettek meg a kerekesek a Hargita megye székhelyén kialakított pályán.
Az egyéni időfutamon a Team Novák két sportolója, Nicolae Tanovitchii és Oleksandr Prevar bizonyult a leggyorsabbnak, harmadikként a holland Destil-Parkhotel versenyzője, Alex Molenaar teljesítette a szakaszt. A nap sprintjét Andrei Plesea (Steaua) nyerte, és a bánkfalvi hegymenést is ő húzta be, a Puskaporos utcában tartott hegymenések közül hármat Plesea, kettőt pedig Vlad Dobre (MSTina Focus) nyert, a mezőnyt pedig tisztes távolságban tartották sokáig. Plesea az utolsó kör elején indított támadást a szökevények csoportjából, óriási tempót diktálva, közel egy percre növelte előnyét, így nem volt nagy véghajrá: a Steaua kerekese behúzta a záró szakaszon a győzelmet.
A versenyt összetettben Nicolae Tanovitchii (17:29:46) nyerte az ukrán Oleksandr Prevar (+01:10) és az ugyancsak ukrán Andrii Brataschuk (+03:32) előtt. A legjobb hegymenőként Prevar, a legjobb sprintelőként Brataschuk zárt. A legjobb 23 év alatti versenyző Alex Molenaar, a legjobb román Daniel Crista (Steaua), a legjobb magyar Kiss Gergely (Epronex) lett. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük