Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tapasztalatot szereztek

Nem termett babér a háromszéki pingpongozóknak az Újszentesen (Dumbrăviţa, Temes megye) lezajlott ifjúsági III-as csapatbajnokságon, amelyen a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a megyeszékhelyi Sepsi ISK egyaránt két-két (fiú és lány) együttessel képviseltette magát.

A Kocsis Balázs és Cocean Valér által felkészített Sepsi ISK fiúcsapatának – Urus Kristóf, Jakabos Andor, Lukács Balázs és Orosz Krisztián – reális esélye volt kijutni a csoportból, miután 4–1-re nyertek a Szatmárnémeti Sportlíceummal szemben, illetve 2–4-re veszítettek Moineşti ellen. A döntő párharcot a Slatinai ISK II-es alakulatával vívták, de nagy csatában 4–3-ra alulmaradtak. A lányok – Tóth Vivien, Vargyasi Eszter, Dénes Anna – elvesztették összes meccsüket a selejtezőben, és csoportötödikként zárták a kört, így nem jutottak be a legjobb tizenhat közé.

A viadalnak volt további három sepsiszentgyörgyi szereplője: Márton Ádám a Kolozsvári Politechnika színeiben ezüstérmet szerzett, Farkas Yvett a házigazda Újszentes csapatával negyedik, míg Teodora Simon a Besztercei Sportlíceummal nyolcadik lett.

A Kerekes Barnabás által irányított kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK fiúcsapata az elvárásokkal ellentétben – egy megnyert és két elvesztett meccs után – nem jutott ki selejtezőcsoportjából, amelyet végül harmadikként zárt; a korosztálynál kisebb lányok három 4–0-s vereség után utolsók lettek, és korán búcsút intettek a küzdelemsorozatnak, de számukra igazából az élesben való játékhelyzetek gyakorlására és a tapasztalatszerzésre tevődött a hangsúly ezúttal.

A tornát és a bajnoknak járó aranyérmet a fiúknál a Bukaresti Steaua, a lányoknál pedig a konstancai N. Rotaru Sportlíceum hódította el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük