Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton debütál a KSE

Szombaton debütál a KSE Sport

Az eddigi legnagyobb kihívás előtt áll a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely a szakszövetség által elképzelt, sajátos bajnoki rendszernek köszönhetően idéntől a Nemzeti Ligában szerepelhet. A B-értékcsoportba sorolt KSE szombaton hazai pályán kezdi meg menetelését a pontvadászatban a vendég Konstanca ellen. Az új idényről Ljubomir Kolarevic szerb edzőt kérdeztük.

– Új szezon és új kihívások várnak a KSE-re.
– Valóban, most már az országos élvonalban szerepelünk, ami hatalmas dolog egy ilyen kisváros, illetve a csapat számára. Nagy lehetőség, egyben nagy próbatétel is, nemcsak a játék szempontjából, hanem szervezési szempontokból is meg kell felelnünk a szakszövetség szabályainak. Úgy gondolom, hogy lépésről lépésre haladva, tudunk igazodni.
– A Román-kupában bravúrosan kezdtek, Nagyvárad kiejtésével bejutottak a legjobb nyolc közé, számítottak erre?
– Személy szerint igen, mivel edzőként tudom, hogy mire képes a csapatom, viszont tisztában vagyok vele, hogy meglepetést okoztunk, mi és Alexandria vagyunk a legfiatalabb együttesek a mezőnyben.
– Okozhatunk újabb meglepetést a következő fordulóban?
– Remélem, igen, de ehhez egy kis szerencsére is szükségünk van, egyelőre nem tudjuk, hogy ki ellen játszunk a következő körben. Várnunk kell a sorsolásra. Nincsenek preferenciáink, mert az összes ellenfél nagyon erős, elég, ha csak Szentgyörgyre, Szatmárra, Brassóra vagy Aradra gondolunk. Ezek a klubok hatalmas költségvetéssel rendelkeznek, így ennek tükrében az, hogy idáig eljutottunk, már önmagában hatalmas teljesítmény számunkra. Nem adjuk fel, és a végsőkig küzdünk majd.
– Mire lehet képes a csapat a bajnokságban?
– A B-értékcsoport első számú favoritja Konstanca, nagy a költségvetésük, két szerb és egy amerikai játékost igazoltak le. Épp ellenük debütálunk hazai pályán. Nekünk jelenleg egy idegenlégiósunk van, az amerikai Kayla Mobley személyében. Érdekesnek ígérkezik a bajnokság, meglátjuk, mire leszünk képesek. Játékosaink zöme 23 év alatti, hárman mindössze 15 évesek, egyedül Kayla idősebb, ő 28.
– Az új lebonyolítási rendszer lehetővé teszi a B csoportbeliek számára is azt, hogy megnyerjék a bajnokságot.
– Igazság szerint nem örülök ennek a formátumnak, de ez a szövetség döntése, és tiszteletben kell tartani. De mindenképp adódik az esély a fennebb lépésre, egyesek szerint Konstanca után második eséllyel indulunk ebben a tekintetben. Nem szeretnék felesleges ígéreteket tenni, anélkül, hogy akár egy fordulót is lejátszottunk volna, nem ismerem a jelenlegi erőviszonyokat, decemberben, januárban már többet tudok mondani. Mindenképp hatalmas teljesítmény lenne a rájátszásba jutás, de fel kell nőnünk ehhez.
– Az új játékosok segíthetnek ebben?
– Mindenképp. Több játékosunk távozott, így muszáj volt játékost igazolni. Az önkormányzat segítségével szerencsére volt erre lehetőségünk. Az amerikai Kayla Mobley két meccsen 60 pontot szerzett, szóval jó vásárt csináltunk vele. A 22 éves Ramona Dănălachenek már van tapasztalata az élvonalban, igaz, hogy kevés játéklehetőséget kapott Brassóban. Azért őket választottuk, mert fontos volt számunkra, hogy ne csak játékosként, hanem emberileg is értékesek legyenek, akiktől sokat tanulhatnak a többiek. A szurkolókra is szükségünk lesz, tudom, hogy nem vetekedhetünk a nagypályás focival, de a felével is beérjük. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük