Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székelyek az olimpián

A magyar színekben versenyző, csíkszeredai Szőcs Emőke a 77. helyen végzett a női sífutók 10 kilométeres szabadstílusú számában, míg a gyergyószentmiklósi Lőrincz-Sára Tímea pedig 53. lett a phjongcshangi téli olimpia csütörtöki napján. Tófalvi Éva számára is befejeződött az ötkarikás szereplés.

A női sífutók egyéni indításos próbáját meglepetésre nem Marit Björgen, minden idők legeredményesebb női téli olimpikonja, hanem a pályafutása során eddig csupán egyetlen világkupa-győzelmet aratott Ragnhild Haga nyerte meg. Björgen, ha nagy csatában is, de egy bronzzal gazdagította ötkarikás medálgyűjteményét, amely így hat aranyból, négy ezüstből és két bronzból áll, s ezzel rekorder a női sportolók között a téli olimpiák történetében.
Lőrincz-Sára Tímea nagyszerűen futott, és a középmezőnyben végzett: 28 perc 40.9 másodperc alatt ért célba, ami az 53. helyet jelentette számára. Az amúgy sílövő Szőcs Emőkének nem sikerült ennyire jól a megmérettetés, a 90 fős mezőnyből 13 sportolónál volt gyorsabb, a győztes Hagától pedig 6:04.1 perccel maradt el. Mindkét székelyföldi sportolónak ez volt az utolsó versenyszáma a dél-koreai ötkarikás játékokon.
A hatodik olimpiáján résztvevő csíkszeredai Tófalvi Éva tegnap a női 15 km-es sílövő-versenyen sok lőhibát vétve végzett a 84. helyen, és fejezte be olimpiai szereplését. Az a svéd Hanna Oeberg szerezte meg az aranyérmet, aki az IBU világkupa-sorozat 40. helyén áll, viszont ezúttal egyetlen lövését sem rontotta el, és így 41 perc 7,2 másodperc alatt csusszant át a célvonalon. A 39 éves Tófalvinak 52 perc 13.7 másodpercre volt szüksége, hogy a célba érjen, ezt megelőzően szombaton a sílövők 7,5 km-es sprintversenyén a 87 biatlonista között a 81. helyen ért célba. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük