Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Száz felett a Sepsi–SIC

Kategorikus győzelemmel kezdte az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságot a Sepsi–SIC, a címvédő szombat este 101–69 arányban gyűrte le a nagy rivális Târgoviștét a Sepsi Arénában. Ghizilă, Higgins és Whitted is 20 pont felett termelt a zöld-fehér mezben játszott első hivatalos mérkőzésen. Folytatás szombaton, Aradon.

Zoran Mikes a Gödri-Părău, Ghizilă, Higgins, Solopova és Whitted kezdőötöst küldte parkettre a Toma, Kilin, Stoenescu, Ghiță és Irimia összetételű vendégekkel szemben. Whitted és Gödri-Părău kosaraival indult a találkozó, amire Irimia egy kétpontossal, illetve egy triplával válaszolt, majd rákapcsoltak a szentgyörgyiek, igyekeztek gyors játékkal diktálni a tempót. A 6. percben már 13–5 állt az eredményjelzőn, de a negyed vége a vendégeké volt, akik az egész meccsen ihletett formában játszó, az előző szezonban még zöld-fehér mezben szereplő Stoenescu vezényletével 17–14-re felzárkóztak. A második tíz perc elején a különbség kilenc és hat pont között váltakozott a két csapat között, de a végére összekapta magát a Mikes-együttes, nagyszünetre már 44–31-es előnnyel vonultak.
Fordulás után kissé bennragadt a Sepsi–SIC, Stoenescu 5 pontot szórt korábbi csapatának (44–36), míg a szentgyörgyiek elkapkodták támadásaikat, két és fél perc eltelte után találtak be csak a gyűrűbe, Whittednek köszönhetően. Tizenhárom ponttal vezettek a hazaiak, amikor Kilin Tünde és Coker távoli dobást értékesített, így a harmadik szakasz közepén 54–47-re módosult az állás. Innen tudott megújulni a Zoran Mikes irányította alakulat, Higgins és Ghizilă is jókor villant, állandósult a kétszámjegyű különbség, 66–52-ről indult a zárónegyed. A végjáték a vártnál könnyedebbnek bizonyult, a zöld-fehérek 12–0-s futással állva hagyták ellenfelüket, a 34. percben már 83–59-et mutatott az eredményjelző. A különbség egyre nőtt, két perccel a lefújás előtt 33 ponttal is vezettek a szentgyörgyiek. A kézdivásárhelyi Demeter Nóra kosarával lépték át a bűvös százas határt, végül 32 egységet vertek rá riválisukra. Végeredmény: Sepsi–SIC – CSM Târgoviște 101–69 (17–14, 27–17, 22–21, 35–17).
A találkozó legtöbb pontját Ancuța Stoenescu szerezte, 29-et/18, míg a Sepsi–SIC-nél hárman is túllépték a 20-as határt, a dupla-duplázó Kristina Higgins (22 pont, 15 lepattanó), Ioana Ghizilă 22/15 és Peyton Whitted (21 pont, 6 lepattanó). A Sepsi-SIC többi pontszerzője: Gödri-Părău 10 (7 lepattanó, 5 assziszt), Slamova 6, Demeter 6, Solopova 2, Sipos 1. Játszott még: Kovács.
Az A értékcsoport másik meccsén a Szatmárnémeti VSK 74–59-re verte az Aradi ICIM-et. A Sepsi–SIC számára épp aradi kiszállás következik a szombati második fordulóban. A B értékcsoportba besorolt Kézdivásárhelyi SE szünnapos volt az első fordulóban, így Ljubomir Kolarevic együttese szombaton debütál a Nemzeti Ligában, hazai pályán a Konstancai Phoenixet fogadják. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások