Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabó nyert Sugásfürdőn

Szabó nyert Sugásfürdőn Sport

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor nyerte vasárnap a Sugásfürdő felé vezető úton megrendezett másodosztályos hegyi gyorsasági bajnokság hatodik futamát, amely egyben a regionális bajnokság második versenyét jelentette. A Sugárfürdő Metalubs Kupát a megyeszékhelyi Auto Crono Klub és a csíkszeredai Pro Motor Harghita szervezte Kovászna Megye Tanácsa támogatásával.

Az országos ralibajnokságban is érdekelt Szabó tapasztaltságának és elszántságának köszönhetően diadalmaskodott, és vihette haza a kupát. Az elismert pilóta szombaton még a Moldva Ralin versenyzett, vasárnap pedig az open kategória mellett az A1-es géposztályt is megnyerte. A dobogó második fokára a szintén szentgyörgyi Bedő Barna léphetett fel, aki egyúttal az A3-as osztályban is győzedelmeskedett.
A nyílt verseny harmadik pozícióját a most debütáló torjai Zölde Adorján érdemelte ki, melléje pedig bezsebelte az A3-as kategória második helyét is. Az imecsfalvi Szőcs Lóránt openben hetedik, míg A3-ban negyedik lett. A Sugárfürdő Metalubs Kupa legfiatalabb résztvevője a mindössze 12 esztendős Alexandru Cazacu volt, akit külön díjaztak a szervezők.
A nyílt verseny eredménye: 1. Szabó Csongor (Ford Fiesta R2) 4:08.660 perc, 2. Bedő Barna (BMW) 4:11.350 perc, 3. Zölde Adorján (Seat Ibiza Cupre) 4:21.080 perc… 7. Szőcs Lóránt (VW Golf) 4:41.620 perc. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük