Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sugas Race ötödször is

Sugas Race ötödször is Sport

Lehet iratkozni a nagypresztízsű sporteseményre, a Sugas Race-re, mely öt éve öregbíti Sugásfürdő hírnevét. A terepfutók és mountain bike-osok számára jól ismert verseny e sportágak népszerűsítését szeretné elérni, ugyanakkor a helyiség turisztikai vonzerejét is növelné a szervezők szándéka szerint. Továbbra is egyaránt várják az amatőröket és a profikat.

Ha eddig mindkét kategóriában egy eseményen belül álltak rajthoz a résztvevők, idéntől a szervező Covalpin Egyesület elkülönítette a kettőt, annak ellenére, hogy az iratkozásokat egyszerre fogadják. A Sugas MTB Race  és a Sugas TrailRun Race különböző partnerekkel zajlik majd és különböző időpontokban: előbbi augusztus, 26-án, szombaton, utóbbi október 14-én. Igy szeretnének kedvezni a hegyikerékpárosoknak, akiknek az utóbbi években nemegyszer meggyűlt a bajuk az október eleji hideggel, csapadékkal és sárral. Remélhetőleg az önkéntesek is jobban járnak, hiszen nem könnyű egy-egy hegycsúcson, két napon keresztül esőben-szélben várni a sportolókat, ugyanakkor futni nem probléma 5 fokban. A mountain bike pályák 36, illetve 62 km hosszúak és némi tapasztalattal rendelkező versenyzőknek ajánlottak.

Az októberi szombatra időzített terepfutásra az eddigi években szinte 300-an jelentkeztek. A pálya ugyanaz, mint tavaly volt, összeköti Bölönt, Előpatakot és Sugásfürdőt. 8, 17 és 27 kilométeres pályákon lehet majd indulni, a legrövidebbet a kezdőknek szánták, akik most szeretnének belekóstolni e sportágba. Ez a kezdeményezés tavaly nagyon népszerű volt.

A beiratkozással és versennyel kapcsolatban tovább tudnivalókat a www.sugasrace.ro honlapon találnak.

A szervezők tudják, hogy nehéz feladat az erős anyagi háttér megteremtése, hiszen manapság a versenyzők már nem indulnak egy oklevél s egy kupa reményében.Örvendetes, hogy az utóbbi években e sportágak egyre nagyobb terepet kaptak, de az eredmények sokba kerülnek, anyagilag is. A profik a pénzdíjazású versenyekből élnek, de ők adják meg a verseny rangját-színvonalát és ők inspirálják a kezdőket a nagy álmokra. Eddig sikerült olyan nagyvonalú szponzorokat találni, akiknek köszönhetően 300 résztvevő is rajthoz állt.

A szervezők várják az önkénteseket is, akiknek képzést, szállást és ellátást biztosítanak. Munkájukat szakmai tapasztalatként ismerik el, ezt tanúsító oklevelet hivatalos oklevelet is kapnak majd, mivel a CovAlpin Egyesület egyike annak a 125 civil szervezetnek, akik résztvesznek az önkéntes-program országos tesztelési szakaszában.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük