Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Stadionavató cseppnyi borúval

Stadionavató cseppnyi borúval Sport

Fordulatos mérkőzés végén be kellett érnie egy ponttal a szemerjai stadionban első élvonalbeli tétmeccsét játszó Sepsi OSK-nak, amely közel 5000 szurkoló előtt egygólos hátrányból fordított, köszönhetően a Fülöp István által magabiztosan értékesített két büntetőnek. A ráadásban viszont kihagyott a piros-fehérek védelme, Voluntari pontot rabolt.

 

2017 júniusa után hétfőn este újra élvezhette a hazai pálya előnyét a Sepsi OSK labdarúgó-csapata, hosszú huzavona után végre élvonalbeli mérkőzések megrendezésére alkalmassá vált a Szemerja negyedi stadion. Diószegi László és csapata e sporttörténelmi pillanat megkoronázásaként villanyfényes berendezést bérelt, még emlékezetesebbé téve az amúgy is kiemelt jelentőségű eseményt. Elismerésre méltó továbbá, hogy a nézőtér szektorait a klub néhai szurkolóiról nevezték el, akik már az égi lelátóról drukkolnak kedvenc együttesüknek. Az ünnepélyes stadionavatón egyházi méltóságok áldották meg a létesítményt, de tűzijátékot is rendeztek.

Maga a mérkőzés megható pillanatokkal kezdődött, Hadnagy Attila csapatkapitány a Nélküled akkordjaira vezette be csapatát a zsúfolásig megtelt és a szurkolók közreműködésének köszönhetően piros-fehérbe öltözött stadionba, majd közel ötezer torokból zúgott az Itthon vagyunk! éljenzés.

 

Három tizenegyes

A pályán is biztatóan alakultak a dolgok, a bizonyítási vágytól fűtött házigazdák már az első percben közel álltak a gólhoz, Fülöp István szabadrúgása kevéssel tévesztett célt. Továbbra is lendületben maradtak, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni, a félidő derekától pedig a vendégek meddő mezőnyfölényt alakítottak ki. Szünet előtt Viera és Bălan akaszkodott össze az OSK kapuja előtt, a játékvezető szabálytalanság miatt befújta a büntetőt, amelyet Marinescu higgadtan értékesített (0–1).

A 47. percben az ellenfél büntetőterületére betörő Hamed esett el, a sípmester szerint védői „segítséggel” – így az OSK is büntetőhöz jutott, Fülöp István bevágta a felső sarokba (1–1). A folytatásban a hazaiak előtt több lehetőség is adódott, azonban a 61. percben a Hamed beadására jó ütemben érkező Obšivač fejesét Mincă a kapufa segítségével védte. Alig tíz perc múlva Hadnagy tört be az ellenfél tizenhatosára, a tapasztalt támadót Cazan csak szabálytalanság árán tudta megállítani, a játékvezető újra a tizenegyes pontra mutatott, Fülöp pedig megismételte korábbi mutatványát (2–1). A soványka előnyt viszont nem tudták megtartani a kupában címvédő ellenlábassal szemben, hiába próbálkoztak gyors kontrákkal, Tandia például több ígéretes lehetőséget is elpuskázott. Voluntari a végsőkig küzdött, és a hosszabbításban Bălan fejesével kiegyenlített (2–2).

 

Mestermérleg

Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője: „Két fontos pontot veszítettünk el a hosszabbításban, több odafigyeléssel és nagyobb precizitással eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos, ilyen a futball, sajnálom a játékosokat, akik teljes erőbedobással játszottak, rengeteget szaladtak, minden labdáért harcoltak. Sajnálom a szurkolók miatt is, hogy nem nyertünk, remélem, a folytatásban is ugyanilyen létszámban állnak mellettünk, szükségünk van rájuk.”

Claudiu Niculescu, az FC Voluntari vezetőedzője: „A hideg ellenére lenyűgözött az, amit itt láttam, nagyszerű, civilizált hangulat uralkodott a lelátókon, ilyen szurkolás kéne legyen minden stadionban. Minden csapatnak nehéz dolga lesz itt, bár a csodálatos közönség mellett a körülmények is nagyon jók.”

 

Statisztika

Labdarúgó 1. liga, rájátszás, 2. forduló, Sepsiszentgyörgy: Sepsi OSK–FC Voluntari 2-2 (0-1), gólszerzők: Fülöp (49., 71., mindkettőt tizenegyesből), illetve Marinescu (45+1., tizenegyesből), Bălan (90+2.). Vezették: Cătălin Popa (Piteşti), Ovidiu Artene (Vaslui), George Neacşu (Câmpulung Muscel).

Sepsi OSK: Rîmniceanu – Dalmau, Viera, Obšivač, Sato, Ghinga, Gorrin (Petrovic 64.), Tandia, Fülöp, Hamed (Petre 69.), Hadnagy (Simonovszk, 74.). Edző: Eugen Neagoe.

FC Voluntari: Mincă – Pleașcă, Cazan, Balaur, Bucurică (Achim 60.), Căpățînă (Deac 75.), Lazăr, Marinescu (Cernat 78.), Ivanovici – D. Benzar, Bălan. Edző: Claudiu Niculescu.

Sárga lap: Fülöp (52.), Rîmniceanu (90+1.), illetve Lazăr (3.), Bălan (82.), D. Benzar (90+5.).

A play-out 2. fordulójának többi eredménye: Bukaresti Juventus – Temesvári Poli 1-0 (a kézdivásárhelyi Elek Róbert sérülés miatti hosszú kihagyás után talált be újra az élvonalban), Medgyesi Gázmetán – Concordia Chiajna 2-1. A vasárnapi Botoșani – Bukaresti Dinamo meccset elhalasztották. Az alsóház ranglistája: 7. Dinamo 23 pont, 8. Botoșani 21, 9. Voluntari 18, 10. Chiajna 15, 11. Temesvár 14, 12. Sepsi OSK 12, 13. Medgyes 11, 14. Juventus 10.

A válogatott szereplése miatt kéthetes szünet következik a bajnokságban, a Sepsi OSK április 2-án Temesváron küzd a három pontért. A csapat legközelebb április közepén játszik ismét hazai pályán, akkor már természetes fényviszonyok mellett.

Új klubelnök

A Sepsi OSK tegnap bejelentette, hogy az Árki Gábor januári távozásával megüresedett klubelnöki pozíciót március 15-től Csinta Samu tölti be. A frissen kinevezett szakember úgy fogalmazott, szeretne határozott és következetes vezetője lenni a klubnak, és bízik benne, hogy az idény végére sikerült bebiztosítaniuk a bennmaradást az élvonalban. Csinta kijelentette, a klub jövője zálogának az utánpótlás-nevelést, illetve az utánpótlásbázis kiépítését tekinti, ennek érdekében tevékenykedik ezután. Azt is elmondta, a hétfői hazai bemutatkozás után még nagyobb lett az elvárás a piros-fehér mezesek irányába, a nagy érdeklődés arra kötelezi a klubvezetést, hogy minőségi játékkal és külön odafigyeléssel hálálják meg a szurkolók támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások