Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportolimpia, a mi olimpiánk

Sportolimpia, a mi olimpiánk Sport

Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány szervezésében több mint félezer erdélyi magyar középiskolás bizonyított szeptember 19–22. között a 4. Sportolimpián, amelynek idén két olimpikon volt a fővédnöke: Ráduly-Zörgő Éva atléta, gerelyhajító és Tófalvi Éva sílövő.

Az ötnapos Sportolimpián 28 iskolából 547 diák vett részt 50 testnevelő tanárral, akik nyolc versenyszámban – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika, asztalitenisz és strandröplabda – mérkőztek meg Kolozsváron. Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke, a Sportolimpia elnöke büszkeségének adott hangot, amiért egyre több fiatal vesz részt ezen a megméretésen.
Az összesített éremtáblázaton első a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum 8 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel, 2. Báthory István Elméleti Líceum (7–7–4), 3. Domokos Kázmér Szakközépiskola (2–2–2), 4. Mikes Kelemen Elméleti Líceum (2–0–0), … 6. Székely Mikó Kollégium (1–1–0). Sepsiszentgyörgyöt a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Székely Mikó Kollégium és a Puskás Tivadar Szakközépiskola, Barótot a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum, Kovásznát a Kőrösi Csoma Sándor Líceum, míg Kézdivásárhelyt a Nagy Mózes Elméleti Líceum képviselte.
Labdarúgásban a Puskás Tivadar Szakközépiskola mindent vitt (az eredményekről részben beszámoltunk pénteki lapszámunkban), miután 2–0-ra a Bartók Béla Elméleti Líceumot is legyőzték, a döntőben 2–1 arányban bizonyultak jobbnak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium együttesénél, ráadásul Ungvári Alpár lett a legjobb kapus, Demeter István pedig a legjobb játékos.
Kézilabdában a fiúknál a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum, a lányoknál pedig a Székely Mikó Kollégium tette próbára magát, a fiúk jutottak legmesszebb a kiírásban, egészen a kisdöntőig, ahol 21–15 arányban kaptak ki az Apáczai Csere János Elméleti Líceumtól.
Kosárlabdában a Nagy Mózes Elméleti Líceum fiúcsapata, illetve a Mikes Kelemen Elméleti Líceum lánycsapata szállt harcba az elsőségért. A céhes városi legények meg sem álltak a végső győzelemig, 51–39-re verték a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot, 54–31-re a Tamási Áron Gimnáziumot, 58–22-re a Bethlen Gábor Kollégiumot. A döntőben 60–33-ra lépték le a Bolyai Farkas Líceum csapatát, illetve 28–41 arányban alulmaradtak a Márton Áron Főgimnáziummal szemben, de a pontarányt tekintve a legjobbnak bizonyultak. A szentgyörgyi lányok győzelemmel indítottak, 48–26-ra nyertek a Báthory István Líceum ellen, majd 33–31-re kikaptak a Baczkamadarasi Kis Gergely Kollégiumtól és 35–31-re a Salamon Ernő Főgimnáziumtól, így nem jutottak tovább.
Asztaliteniszben Bardocz Szilárd Zsolt szerzett aranyérmet a Baróti Szabó Dávid Líceumnak, illetve Kászoni Henrietta Beátával közösen bronzot nyertek vegyes párosban. Atlétikában Sinka László (Kőrösi Csoma Sándor Líceum) aranyat nyert 100 m síkfutásban, míg távolugrásban Szilágyi Abigél (Székely Mikó) bizonyult a legjobbnak. Úszásban 50 m gyorson és 50 m háton is Mihály Zsolt-Hunor (Mikes Kelemen) volt a leggyorsabb, míg Tompa György Kadosa (Székely Mikó) ezüstérmes lett 50 m háton.
Bővebb információkat a www.sportolimpia.ro oldalon találnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük