Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportkontroll a győzelemért

A Sport-All Sportklub meghívására a hétvégén a győzelem eléréséhez szükséges technikákról tartott kétnapos előadást Domján Áron budapesti agykontroll-oktató. Az ott tanult praktikák azonban messzemenően hasznosak az önmagunk felett és az életben megszerzendő győzelemhez is.

Domján Áron közel húsz éve űzi a karatét, sőt most már oktatja is, éppúgy, mint Vass Hunor, a Sport-All alapítója, egykori csapattársa. Utóbbi edzőként úgy gondolta, a gyerekeknek fontos mentálisan is felkészülniük: hogyan ne izguljanak jobban a kelleténél, vagy éppen hogyan sajátítsák el a bajnoki mentalitást, hogyan tanuljanak hatékonyan agyuknak a szokásostól eltérő, hatékonyabb használatával tulajdonképpen egy más, fogékony tudatállapotban.

A hallgatóság felét a sportklub ifjú karatékái, illetve oktatói tették ki, míg másik felét érdeklődő felnőttek. Lóri a relaxációt és az izgalom leküzdését sajátította el, míg a 13 éves Eszter a sok új információt értékelte, úgy gondolva, két napig sem unja meg az oktatást (szombaton és vasárnap reggeltől estig tartott a tanfolyam). Sz. Diana, aki maratont szalad, férje biztatására érkezett, aki tudta, hogy így mindenki jól jár: „az alváskontrollt biztosan alkalmazni fogom, mert pörgős vagyok, nehezen lassítok” – mondta. F. Zsuzsa fejlődni szeretett volna, míg J. Gyöngyi azt akarta megtanulni, hogyan töltődjön fel ő maga, mikor 3 gyermek és munkahely mellett 20 nőt neki kell energetizálnia aerobikóráin.

A lehetőség immár a résztvevők kezében van, de élni kell vele, ahogy a rendőr is tanácsolja a metróból kifelé igyekvő, bőgőt cipelő zenésznek, aki azt kérdezi, miként jut el az operába. Mire a válasz: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni… Az oktatóval az Életmód rovatban olvashatnak interjút.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük