Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportkínálat a hétvégére

Sportkínálat a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

A Sepsi OSK kolozsvári vendégjátéka zárja a labdarúgó élvonal 19. játéknapját, az Eugen Neagoe irányította piros-fehérek hétfőn este mérkőznek meg a listavezetővel a fellegvári stadionban. A 19. forduló programja: ma 18 órától Juventus – Chiajna, 20.45-től Botoşani – Krajova; szombaton 18 órától Viitorul – Temesvári Poli, 20.45-től Dinamo – Jászvásár; vasárnap 18 órától Medgyesi Gázmetán – Voluntari, 20.45-től Astra Giurgiu – FCSB; hétfőn 20.45-től Kolozsvári CFR – Sepsi OSK.

Labdarúgás, III. liga

Újabb idegenbeli párharc vár a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapatára a III. liga 14., szombati játéknapján, amikor a Gazda József edzőjátékos irányította együttes az Avântul Valea Mărului otthonából igyekszik elhozni a pontokat. Az eddig 5 győzelmet, 3 döntetlent és 4 vereséget összegző kék-fehérek a 8. helyet foglalják el a bajnoki tabellán, egy esetleges győzelemmel pedig még előrébb léphetnek. Szombati vendéglátóik ugyan a 14., azaz utolsóelőtti helyen állnak, de butaság lenne alábecsülni őket, kell az összpontosítás ahhoz, hogy biztosan meglegyen a három pont.

A 14. forduló programja (kezdési időpont: 14 óra): ma Paşcani – Románvásár, szombaton Galaci Metalosport – Szászhermány, Foksány – Sporting Lieşti, Radóci Bucovina – Barcarozsnyói Olimpic, Sănătatea Darabani – FK Csíkszereda, Galaci Suporter Club Oţelul – Bákói Aerostar. A Székelyudvarhelyi FC szabadnapos.

Labdarúgás, IV. liga

A megyei felsőház 14., idei utolsóelőtti fordulójának menetrendje (kezdési időpont: ifik 11.45, felnőttek 14 órától): szombaton Bölön – Gelence (10 órától), Kovászna – Illyefalva, Zágon – Bereck; vasárnap Perkő – Papolc, Bardoc – Nagyajta, Réty – Barót, Ozsdola – Dálnok. Csernáton áll.

Teremlabdarúgás

Az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság 12. fordulóját a Sepsi Futsal indítja, a sepsiszentgyörgyiek ma 18.30-tól a Dunărea Călărași-t látják vendégül a Szabó Kati Sportcsarnokban. Az előző körben a pontnélküli zöld-fehérek Galacon szenvedtek 13-1 arányú vereséget, míg a călărașiak 9-3-as csapást mértek a City’us-ra.

A 12. forduló többi mérkőzése: vasárnap 16 órától Marosvásárhelyi City’us – Resicabányai Muncitorul, hétfőn 18.30-tól Jászvásári Poli CSM – Csíkszeredai Imperial Wet, kedden 18 órától Temesvári Informatika – FK Székelyudvarhely, csütörtökön 18 órától Dévai Autobergamo – Galaci United.

A II. ligában vasárnap 17 órától Segesváron lép pályára a KSE Futsal, amely a 9. fordulóban a helybeli Pro-Tineret csapatát kell legyőzze a három pontért, és azért, hogy megőrizze rangsorbeli második pozícióját.

Kosárlabda, I. liga

A női kosárlabda másodosztályban érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 13 órától a Kolozsvári Egyetem másodcsapata ellen veszi fel a kesztyűt a pontvadászat 6. körében. A Ljubomir Kolarevic és Minescu János által felkészített székely csapat megpróbálja megismételni odavágóbeli bravúrját, amikor 65-57-re legyűrte a kincses városbelieket.

Kézilabda

A Kézdivásárhelyi SE női kézilabdacsapata szombaton 14 órától játssza le a 11. fordulóból elnapolt mérkőzését idegenben, a tabellán 10. helyen álló Marosvásárhelyi Olimpic otthonában. Mivel az A-osztályos pontvadászat B-jelű csoportjában hétvégén már a 12. játéknap van terítéken, ez azt jelenti, hogy két nap múlva, azaz hétfőn újabb bajnokit vív a Jakabos István és Imreh Zsombor irányította alakulat, amely 17 órától a 11. pozícióban tanyázó Kisjenői Köröst fogadja. Mint ismeretes, a kézdivásárhelyi lányok az eddigiekben egy győzelmet értek el, így a rangsor 13., utolsóelőtti helyéről várják a soron következő két összecsapást.

Asztalitenisz

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub asztalitenisz-szakosztálya hétvégén második alkalommal szervezi meg a Dobolyi Aladár-emlékversenyt a városi sportcsarnokban. Kerekes Barnabás szakvezető tájékoztatása szerint az ország minden részéről várják a gyerek és újonc korosztályú versenyzőket, számításai szerint közel 200 pingpongozó áll majd asztalhoz a szombaton reggel 9 órakor kezdődő viadalon, amellyel a néhai elismert szakember emlékét szeretnék ápolni. A cél az, hogy a versenyzők minél több mérkőzést játszanak, ezért kétnaposra tervezték az eseményt, a főtáblás párharcokat vasárnap délelőttre időzítik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük