Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Kosárlabda

Nem ígérkezik sétagaloppnak a bajnoki címvédő Sepsi–SIC hétvégi mérkőzése, a zöld-fehér mezesek szombaton 18 órától a Kolozsvári Egyetem otthonában rangadóznak a női kosárlabda Nemzeti Liga 27. játéknapján. A középszakaszból még két forduló van hátra, a listavezető sepsiszentgyörgyiek hétpontos előnnyel vezetik a tabellét (51 pont) a második helyen álló kolozsváriak (44) és a harmadik târgovişteiek (44) előtt, így viszonylag nyugodtan kosarazhatnak a rájátszásig. A papírforma a mieink mellett szól, az idény során ott verték meg a kolozsváriakat, ahol érték: az alapszakaszban, a kupában és a középszakasz odavágóján – ez utóbbit március 1-jén 79-57-re nyerték a mieink. A felsőház másik két mérkőzése: Szatmárnémeti VSK – Galaci Phoenix, Brassói Olimpia – Târgovişte. A női másodosztályban hétfőn délelőtt játszik bajnokit a KSE, a Temesvári MSK-t fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

A női U18-as bajnoki elődöntős szakaszban a sepsiszentgyörgyi Sepsi ISK szombaton 14 órától a Bukaresti Championst látja vendégül a Mikes Kelemen Líceum Bogdán Antal Sporttermében, míg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK ugyancsak 14 órától a fővárosi Rapidot fogadja. Sepsiszentgyörgyön U14-es lánytorna zajlik, az ISK szombaton 10.15-től a Konstancai ISK-val, 19.30-tól pedig a Kolozsvári For You-val méri össze erejét. Az NMSK U14-es lánycsapata Bukarestben turnézik a hétvégén, ahol a helybeli Olimpiával és Sportullal csap össze.

Megyei labdarúgás

A IV. liga 17. fordulójának programja: szombaton Berecki FC – Barót, Bölön – Réty, Kovászna – Perkő; vasárnap Gelence – Papolci FC, Ozsdola – Csernáton, Bardoc – KSE, Uzon – Illyefalva; Nagyajta áll. Hétvégén elrajtol az V. liga tavaszi idénye is, a 14. forduló menetrendje: szombaton Bodok – Szotyor; vasárnap Szitabodza – Hidvég, Dálnok – Bodzaforduló, Nagybacon – Kökös, Kommandó – Zágon; Maksa áll.

Kézilabda

Az elődöntős szereplést már korábban kiharcoló Sepsiszentgyörgyi ISK ifjúsági 3-as kézilabdacsapata szombaton 11 órától a Brassói Dinamót fogadja a Vadász utcai sportteremben, az országos pontvadászat G-csoportjában. Szerző Árpád tanítványainak hasznos tapasztalatszerzésnek ígérkezik a találkozó.

Asztalitenisz

Javában zajlik Besztercén a nemzetközi Gheorghe Bozga-emlékverseny, ahol tíz ország tehetséges asztaliteniszezői állnak asztalhoz. A háromszékiek is jelen vannak, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hét – Mike Boróka, Papp Rebeka, Oláh Kriszta, Medvés Antal, Popov Szabolcs, Chelmuş Ionuţ és Canea Kocsis András – versenyzőjének szoríthatunk, míg a sepsiszentgyörgyi Electricát Bokor Zoltánon kívül a három kölcsönbe adott játékos – Farkas Yvett, Simon Teodora és Márton Ádám – képviseli.

Cselgáncs

Szörénytornyán rendezik az U21-es korosztályú cselgáncsozók bajnoki döntőjét, ahol a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK színeiben Bibó Balázs és Kocsis Gergő lép küzdőtérre.

Ökölvívás

A dániai Aarhusban lép szorítóba szombaton a sepsiszentgyörgyi Székely Kobrák sportolója, a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó, aki Dina Thorslunddal csap össze tízmenetes harmatsúlyú Európa-bajnoki címmeccsen. A dán bokszoló eddig nyolcból nyolc mérkőzést nyert meg profi bokszban, ebből ötöt kiütéssel. Mezei Gabriella bő két éve bokszol, nyolc győzelem (ebből három KO), hét vereség és két döntetlen a mérlege.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük