Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Újra hazai pályán mérkőzik a Sepsi OSK labdarúgócsapata, a piros-fehér mezeseknek szombaton jól jöhet a szurkolók biztatása a vendég Afumaţi ellenében. A Sepsi–SIC-re ugyanaznap parázs meccs vár Târgovişten, de a futsalcsapatoknak is nehéz dolguk lesz a hétvégi játéknapon.

Labdarúgás

Idén először láthatjuk hazai pályán a negyedik helyen álló Sepsi OSK labdarúgócsapatát, amely szombaton 11 órától a rangsorban 11. Afumaţi csapatát látja vendégül az MSK-stadionban, a II. liga 23. játéknapján. A két együttes a tavaly augusztusi odavágón 1-1-es döntetlent ért el. A sepsiszentgyörgyi klub a lehető legjobb rajtot vette a tavaszi szezonban, miután múlt szombaton 2-1-re győzött Nagyváradon. Szombati ellenlábasa viszont vereséggel kezdett, az Academica Clinceni otthonában maradt alul 1-0-ra. A találkozót élőben közvetíti a Digi tévétársaság, azonban szurkolni a helyszínen az igazi, a piros-fehér mezesek számítanak lelkes drukkereikre, akik segítségével idei második, idénybeli 12. győzelmüket húzhatják be! A 23. forduló további programja: szombaton 11 órától Chindia Târgovişte – Academica Clinceni, CS Baloteşti – Foresta Suceava; 12 órától Bukaresti Juventus – Nagyváradi Esthajnalcsillag; 13.30-tól Dunărea Călăraşi – FC Brassó; 15 órától Temesvári ASU Poli – Dacia Unirea Brăila. Hétfőn 15 órától: Aradi UTA – Resicabánya. Mioveni és Szatmárnémeti áll.

Kosárlabda

A Brassói Olimpia (79-45) és a Kolozsvári Egyetem (79-57) skalpjainak begyűjtése után újabb presztízscsata vár a bajnoki címvédőként listavezető Sepsi–SIC-re, amely szombaton 18 órától az örökrivális CSM Târgovişte otthonában játszik bajnokit, a női Nemzeti Liga középszakaszában. A zöld-fehéreknek van, amiért revánsot venniük a, miután a hazai rendezésű Román-kupa elődöntőjében drámai küzdelemben, 58-55-re alulmaradtak a dâmbovițaiakkal szemben. Târgovişte az előző körben, szerdán meglepetésre 59-35 arányú vereséget szenvedett Brassótól. A felsőház (1-6.) hétvégi programja: Brassói Olimpia – Galaci Phoenix, Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári U. Az alsóházban (7-10.): Alexandria – Aradi ICIM, Marosvásárhelyi Sirius – Jászvásári Poli. A női I. ligában A Kézdivásárhelyi SE vasárnap 11.30-tól Gyulafehérvárt fogadja a céhes városi sportcsarnokban.

Teremlabdarúgás

Nem ígérkezik sétagaloppnak az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának 20. fordulója a háromszéki csapatok számára, ugyanis mind a Sepsi FC, mind a KSE kemény ellenféllel néz farkasszemet. A Sepsi FC vasárnap 18 órától az éllovas Galaci Unitedot látja vendégül a Szabó Kati Sportcsarnokban. Tavaly októberben a Duna-partiak 6-4-re nyertek a nyolcadik helyen tanyázó sepsiszentgyörgyiek ellen. A KSE hétfőn 18.30-tól a címvédő Marosvásárhelyi City’us vendége lesz. A két együttes január közepén csapott össze Kézdivásárhelyen, akkor a marosiak 8-1 arányban diadalmaskodtak. A forduló további programja: Temesvári Informatika – FK Székelyudvarhely, Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo. A Jászvásári Poli – Resicabánya meccset korábban lejátszották, végeredmény: 7-0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük