Újra a Sepsi Arénába várják a kosárlabda szurkolókat

Jégkorong, kosárlabda és futballmérkőzéseket lehet végigszurkolni az előttünk álló hétvégén. Ma mutatkozik be Kézdivásárhelyen a helyi műjégpályát bérlő fővárosi Steaua, illetve ma és holnap érdekesnek ígérkező edzőmeccseket játszik a női kosárlabdázás bajnoka, a Sepsi–SIC.

Labdarúgás, III. liga
Az eddigi három mérkőzésből kettőt megnyerő KSE az újonc Şomuz Fălticeni-t fogadja szombaton 17 órától a Sinkovits Stadionban a III. liga 4. játéknapján. A tabella 4. helyét elfoglaló kék-fehérek második hazai győzelmükre hajtanak. A 4. forduló további programja: ma Rm. Sărat – Foresta Suceava, Románvásár – Foksány, Paşcani – Darabani; szombaton Bodzavásári Metalul – Botoşani 2, Sporting Lieşti – Radóci Bucovina, Ştiinţa Miroslava – Karácsonkői Ceahlăul, Galaci Oţelul – Bodzavásári Gloria. A mérkőzések 17 órakor kezdődnek.
Megyei labdarúgás
A IV. liga 5. fordulójának programja (kezdési időpont: ifjúságiak 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Bereck – Gelence, Illyefalva – Barót; vasárnap Ozsdola – Csernáton, Perkő – Nagyajta, Réty – Papolc, Zágon – Szitabodza, Bardoc – Kovászna.
Az V. liga 3. fordulójában: vasárnap Szotyor – Kommandó, Árkos – Nagybacon, Zabola – Hidvég, Bölön – Uzon.

Teremlabdarúgás
Indul a másodosztályos futsalbajnokság új idénye, amelynek mezőnye a tavalyhoz képest alaposan megfogyatkozott, a 2018–2019-es kiírásban mindössze kilenc csapat méretkezik meg. Háromszék egyetlen talpon maradt csapata, a Kézdivásárhelyi SE vasárnap 17 órától a Segesvári Pro-Tineret vendége lesz.

Kosárlabda
A háromszoros bajnok és háromszoros Románkupa-győztes Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata ma és szombaton 20 órától edzőmérkőzést játszik a Predrag Stanojcic irányította Konstancai Phoenix alakulatával. Mindkét mérkőzésre biztosított a buszjárat, 19.30-kor a Gólya utcai végállomástól indulnak a buszok, majd az állomást érintve jutnak ki az Arénához. Az októberben rajtoló, 13 csapatos női bajnokság alapszakaszában a címvédő sepsiszentgyörgyiek az A-csoportban, míg mostani ellenlábasuk a B-jelűben szerepel.
Jégkorong
Az első hivatalos felnőtt jégkorong bajnoki mérkőzést rendezik ma a kézdivásárhelyi műjégpályán, ahol 18.30-tól a Steaua Bukarest a Gyergyói Hoki Klubot fogadja. A mérkőzésre a belépő ára 10 lej, a jegypénztár egy órával a mérkőzés előtt nyit, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés! Szombaton és vasárnap 17–18.30, valamint 20–21.30 között lehet korcsolyázni a létesítményben. A román bajnoki alapszakaszban Steaua kedden és szerdán is alulmaradt Csíkszeredában, ahol a címvédő előbb 15–1-re, majd 7–2-re nyert. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.