Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Labdarúgás, I. liga
Újabb teltházas mérkőzés vár a Sepsi OSK-ra, a rájátszásban veretlen sepsiszentgyörgyiek hétfőn 18 órától a playoutban listavezető fővárosi Dinamót látják vendégül. Az újonc piros-fehér mezesek igyekeznek megőrizni veretlenségi mutatójukat a ráadás féltávjánál, annál is inkább, mivel Eugen Neagoe vezetőedző immár 20 meccs óta nem kapott ki a rájátszásban – az előző szezonban a jászvásári kispadon 14, idén az OSK-val hat mérkőzésen nem tudták legyőzni az általa irányított csapatot.
A találkozó pikantériáját az adja, hogy a napokban a diszkrimináció-ellenes tanács többek között a fővárosi klubot is 10 ezer lejre bírságolta meg szurkolói magyarellenes megnyilvánulása miatt. A hírhedt szurkológárda a jelek szerint Sepsiszentgyörgyre is elkíséri a „kutyákat”. Az alapszakaszban a fővárosiak 1-0 és 3-0 arányban nyertek a mieink ellen, tehát van amiért visszavágni.
A 7. forduló programja, felsőház: szombaton Krajova – Viitorul, vasárnap FCSB – Kolozsvári CFR, hétfőn Astra – Jászvásár (mindhárom 20.45-től kezdődik). Alsóház: ma 20.45-től Voluntari – Juventus, szombaton 18 órától Temesvár – Chiajna, vasárnap 17.30-tól Medgyesi Gázmetán – FC Botoşani, hétfőn 18 órától Sepsi OSK – Dinamo.
Labdarúgás, III. liga
Szombaton újra a hazai pálya előnyét élvezheti a 10. helyen tanyázó KSE, amely 17 órától Foksányt fogadja a pontvadászat 25. fordulójában. A kék-fehérek az előző körben egy pontot szereztek Székelyudvarhelyen, most viszont az első tavaszi győzelmet tűzték ki célul. A 8. helyen álló foksányiakat az odavágón 4-3-ra verték a céhes városiak, illetve több felkészülési meccsen is legyőzték őket, azonban az utóbbi időszak sikertelensége miatt nyolcpontos hátrányba kerültek velük szemben.

Megyei labdarúgás
A 24. forduló van terítéken szombaton és vasárnap a IV. ligában. A játéknap rangadóját a 2. és 3. helyen álló alakulatok vívják, a Papolc – Nagyajta derbit vasárnap vívják a felek, és mivel csupán két pont választja el őket egymástól, a győztes lesz a ligamásodik. A 24. forduló párosításai (ifik 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Illyefalva – Bereck, Bölön – Dálnok; vasárnap Papolc – Nagyajta, Perkő – Barót, Kovászna – Zágon, Csernáton – Ozsdola, Bardoc – Réty. Az éllovas Gelence szabadnapos. A március közepéről elhalasztott 19. fordulót szerdán pótolták be a csapatok, szinte mindenik meccsen az esélyesek hozták a kötelezőt. Eredmények: Barót – Nagyajta 1-2 (ifik: 4-0), Zágon – Illyefalva 8-0 (ifik: 28-0), Ozsdola – Gelence 0-4 (ifik: 0-6), Réty – Papolc 2-3 (ifik: 0-1), Csernáton – Bölön 2-4 (ifik: 6-2), Kovászna – Bereck 9-0 (ifik: 3-2). A Bardoc – Perkő meccset május 9-re napolták el.
Az V. liga alapszakaszának utolsó, 18.fordulója következik vasárnap: 11 órától Árkos – Hidvég, Kommandó – Zabola; 17 órától Szotyor – Nagybacon. Maksa áll, Szitabodza – Bodok 3-0 (játék nélkül).

Atlétika
A Szent György Napok elmaradhatatlan színfoltját képezi a Gáll Lajos Futónap, szombaton bonyolítják le az utcai futóverseny huszonnyolcadik kiadását. A hagyományos viadal idén is két távon, 1200 és 3000 méteren zajlik. A szervezők a rövidebbik táv rajtját 10 órára, a hosszabbikét 10.20-ra időzítették a Szabadság térről. Jelentkezni a helyszínen lehet 8 és 9.45 között. Nevezési díj gyerekeknek 5, felnőtteknek 10 lej.

Sakk
Vasárnap 9.30-tól Fejér Zsolt helyi önkormányzati képviselő kezdeményezésére tartják a zabolai sportcsarnokban a Simon László-emlékversenyt. Ez hét fordulós lesz, svájci rendszer szerint zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük