Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Már szerdán délutánra elkelt az összes belépő a Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán közti szombati mérkőzésre, így második hazai környezetben lejátszandó élvonalbeli összecsapásán is telt ház fogadja a piros-fehér mezes labdarúgókat. Az OSK zsinórbeli második győzelmére hajt a rájátszásban, de várhatóan a vendégeknek is lesz ebbe némi beleszólásuk.

Labdarúgás, I. liga
Igencsak felborzolta a kedélyeket az előző fordulóbeli Juventus – OSK párbaj, amely a pályán a sepsiszentgyörgyiek 2–0-s győzelmével, pályán kívül pedig a bukaresti klub gyűlöletkeltés miatti megbüntetésével zárult. A piros-fehérek már a következő meccsre összpontosítanak, szombaton 13.30-tól Medgyes látogat a szentgyörgyi stadionba. Az alapszakaszban Medgyesen 2–1-re kapott ki az OSK, majd a brassói visszavágón gól nélküli döntetlen született.
A playoutban a Gázmetán két győzelem mellett egy-egy döntetlent és vereséget összegelt, míg a Sepsi három döntetlen mellett egy nyert meccsel büszkélkedhet. Mindkét együttes a kiesés elkerüléséért küzd, a tabellán az OSK 16, míg a Gázmetán 15 ponttal rendelkezik, így küzdelmes, kiélezett összecsapásra van kilátás. A teli lelátók és a szurkolók folyamatos buzdítása most újabb sikerhez segítheti hozzá az együttest.
Labdarúgó 1. liga, rájátszás, 5. forduló, felsőház: szombaton Krajova – Jászvásári Poli (20.45), vasárnap Viitorul – FCSB (20.45), hétfőn Astra Giurgiu – Kolozsvári CFR (20.45). Alsóház: ma Voluntari – Bukaresti Dinamo (20.45), szombaton Sepsi OSK – Medgyesi Gázmetán (13.30), vasárnap Concordia Chiajna – Bukaresti Juventus (13 óra), hétfőn Temesvári Poli – Botoșani (18 óra).

Labdarúgás, III. liga
A pénteki, Bákó Aerostar elleni 2–1-es vereséget követően nem volt idejük csüggedni a KSE futballistáinak, tovább kellett dolgozni, és rákészülni a szászhermányi mérkőzésre. Az őszi fordulóban 2–0-ra nyert Kézdivásárhely, hasonló eredménnyel most is kiegyeznénk. Labdarúgó III. liga, 22. forduló: ma Székelyudvarhely – Paşcani, Bákó – Románvásár; szombaton Szászhermány – KSE, Foksány – Darabani, Sporting Lieşti – Barcarozsnyó. A mérkőzések 17 órakor kezdődnek. Csíkszereda áll, Radóc és az Oţelul zöld asztalnál jut három ponthoz.

Megyei labdarúgás
A IV. liga 22. fordulójának programja (ifjúságiak 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Illyefalva – Nagyajta, Bölön – Ozsdola; vasárnap Gelence – Barót, Papolc – Dálnok, Perkő – Zágon, Kovászna – Réty, Csernáton – Bardoc; Bereck áll. Az előző körből elhalasztott Ozsdola –Perkő találkozó szerdán az előbbi 2–1-es győzelmével zárult.
Az V. liga 16. játéknapján: vasárnap Árkos – Maksa, Kommandó – Nagybacon, Szitabodza – Hidvég. Zabola játék nélkül jut három ponthoz Bodok visszalépése okán.
Teremlabdarúgás, II. liga
Közel háromhetes szünet után folytatódik a másodosztályú futsalbajnokság, amelynek 19. körében vasárnap 14 órától a Bukovina Vicov vendége lesz a KSE. Mindkét csapat 30 pontot gyűjtött eddig, a Bukovina a 4., a KSE az 5. helyen áll. A kék-fehérek az odavágón 6–5-re diadalmaskodtak.

Jégkorong
Szombaton 10 órakor kezdődik a felnőtt jégkorongozók Mátyás Attiláról elnevezett tornája a kézdivásárhelyi műjégpályán, amelyen a házigazda HC Bikákon kívül a Csíkszentimrei Sasok és a HC Felcsík vesznek részt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük