Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda

Mától vasárnapig Alexandrián rendezik a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának második teremtornáját a mezőny öt legjobb csapata számára. Mint ismeretes, a címvédő Sepsi–SIC győzelemmel indította a pontvadászat ezen szakaszát, múlt szombaton 86-77-re lelépve a Kolozsvári Egyetemet. A zöld-fehérekre ezúttal három összecsapás vár. A torna programja: ma 17 órától Alexandria – Sepsi-SIC (élőben a FRB Tv-n), 19.30-tól Brassói Olimpia – Kolozsvári Egyetem; szombaton 17 órától Sepsi–SIC – Brassói Olimpia, 19.30-tól Szatmárnémeti – Alexandria; vasárnap 17 órától Szatmárnémeti VSK – Sepsi–SIC (élőben a FRB Tv-n), 19.30-tól Alexandria – Kolozsvár.

A női másodosztályban a Kézdivásárhelyi SE a csoport egyik legerősebb csapatát, a fővárosi Rapidot látja vendégül vasárnap 15 órától a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

 

Labdarúgás, I. liga

Sok háromszéki futballszurkoló álma válik valóra hétfőn azáltal, hogy Sepsiszentgyörgyön helybeli csapatnak szurkolhat élvonalbeli mérkőzésen. A Sepsi OSK feljutása óta először játszhat hivatalos mérkőzést Sepsiszentgyörgyön, hosszú hónapok kényszerszáműzetése után végre hazatérnek a piros-fehérek. Az esti mérkőzésre villanyfényes berendezést bérelt a klub vezetősége, a belépőjegyek pedig kevesebb mint két nap leforgása alatt elfogytak. A több mint 4700 hazai szurkoló remélhetően győzelemre vezeti Eugen Neagoe csapatát.

A play-off 2. körében: ma 20.45-től Viitorul – Krajovai U; vasárnap 18 órától Jászvásár – Astra, 20.45-től Kolozsvári CFR – FCSB. A play-out 2. körében: ma 18 órától Juventus – Temesvár; szombaton 18 órától Medgyes – Chiajna, 20.45-től Botoşani – Dinamo; hétfőn 20.45-től Sepsi OSK – FC Voluntari.

 

Labdarúgás, III. liga

A múlt szombati, Csíkszereda elleni fiaskó után a 8. helyen álló Barcarozsnyó otthonában szépítene a 6. helyen tanyázó Kézdivásárhelyi SE, amely mihamarabb feledtetné az előző fordulóbeli „botlást”. Az odavágón a céhes városbeliek 2-0-s győzelmet arattak, ezt szeretnék most megismételni. III. liga, 18. forduló: ma Bákói Aerostar – Sănătatea Darabani; szombaton 15 órától Galaci Metalosport – Székelyudvarhelyi FC, Szászhermányi FC – Radóci Bucovina, Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Kézdivásárhelyi SE, FK Csíkszereda – Románvásári VSK; 17.30-tól Galaci Suporter Club Oțelul – CSM Foksány. Sporting Liești – Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül). Pașcani szabadnapos.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 18. fordulójának menetrendje: szombaton Bereck – Barót, Nagyajta – Dálnok, Illyefalva – Ozsdola, Bölön – Kovászna; vasárnap Gelence – Réty, Papolc – Bardoc, Perkő – Csernáton.

Az V. liga pontvadászata is megkezdődik szombaton, a 12. forduló programja: szombaton Bodok – Szotyor; vasárnap Zabola – Maksa, Hidvég – Nagybacon. Kommandó áll, a Szitabodza – Árkos meccset elnapolták. A mérkőzések 15 órától kezdődnek.

 

Teremlabdarúgás

Az élvonalbeli pontvadászat alapszakaszának utolsóelőtti, 17. fordulójában újra hazai környezetben játszik a Sepsi Futsal. A frissen szerzett három pont birtokában a sepsiszentgyörgyiek ma 18 órától Jászvásárt látják vendégül a Szabó Kati Sportcsarnokban. A forduló műsora: ma 18 órától Sepsi Futsal – Jászvásári Poli, vasárnap Temesvári Informatika – Csíkszeredai Imperial Wet, hétfőn Resicabánya – Călăraşi, Székelyudvarhely – Galac, kedden City’us – Déva.

A II. liga 17. fordulójában vasárnap 17 órától a Bodzavásári Fortius vendége lesz a KSE:

 

Jégkorong

Szombaton és vasárnap a kézdivásárhelyi műjégpálya 10. alkalommal ad otthont az utánpótláskorú jégkorongozók Fashion-kupájának, amelyen az ország minden részéből érkező U8-as és U10-es csapatok méretkeznek. A viadalt szombaton az U8-asok indítják, ebben a korosztályban 23 csapat nevezett be, vasárnap 26 U10-es korosztályú együttes lép jégre. A mérkőzések mindkét napon 9 órától kezdődnek, és előreláthatóan 18 óráig tartanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 16., 8:53
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Zsofia!
    Ha mar sportajanlot irsz, akkor miert nem irod meg azt is, hogy U14-es noi kosarlabdatorna lesz: a Nagy Mozes ISK a brassoi CSU otthonaba latogat 3 napos turnera (pentek, szombat vasarnap), a Sepsiszentgyorgy ISK pedig a szaszregeni LT Lucian Blaga otthonaba latogat (pentek, szombat vasarnap), valamint az U14-es fiu 3 napos kosarlabdatorna pedig a sepsiszentgyorgyi Mikes Kelemen Elmeleti Liceum termeben lesz megtartva ahol a sepsiszentgyorgyi ISK es a kezdivasarhelyi KSE is jatszik???

  • User
    Dátum: 2018. március 16., 16:22
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Általában a szervezők értesítik a sajtót a kulturális- és sporteseményekről, hogy az a közönségnek továbbítsa. Nem nyomozhatja ki Zsófi, hol játszik minden Haza Solymai csapat…