Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A hétvége beköszöntével búcsút inthetünk az utóbbi hetek fociaszályának, ugyanis az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszásbeli rajtján kívül elkezdődik a III. liga tavaszi idénye, illetve beindul a nagyüzem a háromszéki IV. ligában is. A női kosárlabda Nemzeti Liga is folytatódik, az újdonsült kupagyőztes Sepsi–SIC szombaton Brassóban kezdi a középszakaszt.

 

Kosárlabda

Mától az úgynevezett középszakasszal folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga. Az alapszakaszban az 1–5. helyen záró csapatok első teremtornáját ma és holnap Brassóban rendezik. A címvédő és alapszakasz-győztes Sepsi–SIC mindössze egy mérkőzést játszik a brassói D. P. Colibași Sportcsarnokban. A FRB TV által közvetített teremtorna programja: ma Brassói Olimpia – Alexandria (17 óra), Kolozsvári U – Szatmárnémeti VSK (19.30); március 10., szombat: Szatmárnémeti VSK – Brassói Olimpia (17 óra), Sepsi–SIC – Kolozsvári U (19.30).

 

Labdarúgás, I. liga

A bennmaradást megcélzó Sepsi OSK szombaton a Concordia Chiajna vendégeként kezdi meg menetelését az alsóházi rájátszásban. A pontfelezésnek betudhatóan a sepsiszentgyörgyiek 10 ponttal a tarsolyukban vágnak neki a 14 fordulón át tartó play-outnak. Az alapszakaszban a Concordia Stadionban 2-1-re nyert a Chiajna, majd az idei, ploieşti-i visszavágón 1-1-es döntetlenben egyeztek ki a felek.

A play-out első körének programja: ma FC Botoşani – Juventus (18.00); szombaton Chiajna – Sepsi OSK (18.00); vasárnap FC Voluntari – Temesvári Poli (18.00); hétfőn Dinamo – Medgyesi Gázmetán (20.45).

A play-off programja: ma Kolozsvári CFR – Jászvásár, szombaton Krajova – Astra, vasárnap FCSB – Viitorul. Mindhárom mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

 

Labdarúgás, III. liga

Egy hét csúszással rajtol a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság, az 1. csoport ötödik helyéről várja a folytatást a Kézdivásárhelyi SE. A céhes városiak a visszavágó-sorozat egyik legnehezebb összecsapásán az FK Csíkszeredát fogadják szombaton 15 órától a Sinkovits Stadionban. Mint ismeretes, az odavágó a csíkiak kategorikus, 5-1 arányú győzelmével zárult. A téli szünetben mind a kézdiek, mind a feljutási álmokat dédelgető csíkiak jócskán felvértezték magukat a tavaszi kihívásokra.

A korábban visszalépéssel fenyegetőző sereghajtó, a Galaci Metalosport meggondolta magát, és folytatja a pontvadászatot. A 17. forduló programja: ma Románvásári VSK – Galaci Metalosport, CSM Pașcani – Sporting Liești, Székelyudvarhelyi FC – Galaci Oțelul; szombaton KSE – Csíkszereda, Radóci Bucovina – Bákói Aerostar, CSM Focșani – Szászhermányi FC. Avântul Valea Mărului – Barcarozsnyói Olimpic 0-3 (játék nélkül), a Sănătatea Darabani szabadnapos.

 

Labdarúgás, IV. liga

Szombaton és vasárnap elkezdődhet a labdarúgó IV. liga háromszéki küzdelemsorozata, a megyei felsőház tavaszi idénye. Az eredetileg egy héttel korábbra beütemezett 16. fordulót a megyei szövetség döntése értelmében április 4-én, szerdán játsszák le, így a bajnokság a 17. forduló párharcaival indul: szombaton Zágon – Nagyajta, Bölön – Bereck; vasárnap Dálnok – Barót, Réty – Illyefalva, Bardoc – Gelence, Csernáton – Papolc, Kovászna – Perkő. Ozsdola szabadnapos. A mérkőzések 15 órától kezdődnek.

 

Teremlabdarúgás

Alsóházi rangadóval indul a teremlabdarúgó élvonal 16. fordulója, ma 16 órától a Sepsi Futsal a Marosvásárhelyi City’us-t látja vendégül a Szabó Kati Sportcsarnokban. Mindkét együttes számára különös jelentőséggel bír a találkozó, a zöld-fehér mezesek első pontjaikat szeretnék megszerezni a pontlevonással sújtott marosvásárhelyiek ellen. A 16. játéknap további műsora: ma Galaci United – Resicabánya (18.00), szombaton Jászvásár – Călăraşi (15.00), vasárnap Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely (16.00), hétfőn Dévai Autobergamo – Temesvári Informatika (18.00).

A II. ligában harmadik helyen álló KSE-re székely rangadó vár, ugyanis vasárnap 17 órától a Gyergyószentmiklósi Inter otthonában lépnek pályára.

Kerge Olimpia

A szervezők március 10-én, szombaton a hargitafürdői Csipike sípályára minél ötletesebb, egyedi, csúszásra alkalmas saját készítésű vagy lenyúlt járgányokkal várják a régi és új résztvevőket, no meg nézőket is. A kergemobilok ereszkedése mellett szórakoztató versenyszámok és szabadtéri koncert is lesz, de nem maradhat el az immár klasszikus versenyszámnak számító, fürdőkáddal való ereszkedés sem. Az olimpiára ingyenesen lehet benevezni a helyszínen 12.30-ig. A Kerge Olimpia részletes programjáról az esemény Facebook-oldalán, valamint a 0736.883.803-es telefonszámon tájékozodhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások