Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Női kosárlabda

A bajnoki címvédő Sepsi–SIC négy játékosával – Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu, Kilin Tünde és Teodora Neagu – a keretében ma Helsinkibe utazik a román női kosárlabda-válogatott, ahol szombaton az E-csoport utolsó helyén álló finn nemzeti alakulat ellen lép pályára az Európa-bajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában. A válogatott tavaly ősszel előbb hazai pályán Szlovéniától (80–59), majd idegenben Franciaországtól (87–45) szenvedett vereséget, így jelenleg harmadik a csoportban. A román felnőtt válogatottba először kapott behívót a kézdivásárhelyi Demeter Nóra (PEAC Pécs).

 

U14-es kosárlabda

Mától vasárnapig mindkét háromszéki U14-es lány kosárlabdacsapat a döntőbe jutásért küzd az országos elődöntőtornán: a Sepsiszentgyörgyi ISK a hazai pálya előnyét élvezheti, míg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub Temesváron bizonyíthat. A Sepsi ISK a Mikes Kelemen Főgimnázium sporttermében csatázik a továbbjutásért, ma 11.15-től a Krajovai ISK, 17.45-től pedig a Szászrégeni Lucian Blaga Líceum lesz az ellenfele. Szombaton 9.30-tól a Kolozsvári For You-val, majd 16 órától a Bukaresti Olimpiával mérik össze erejüket. A céhes városbeliek ma 16 órától a Brassói CSU ellen kezdenek, majd sorrendben a Temesvári Bega, a Csíkszeredai VSK és a Bukaresti 4-es számú ISK lesz az ellenfelük. Sok sikert csapatainknak!

 

Futsal

A teremlabdarúgó II. liga 13. fordulójában hazai környezetben mérkőzik meg a KSE, vasárnap 15 órától a Nagyváradi Dinamo Leonardo csapatát fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. Az odavágón a Dinamo Leonardo nagy csatában 7-6-os győzelmet aratott, azonban a jelenlegi papírforma alapján a tabella második helyét 23 ponttal elfoglaló céhes városiak számítanak favoritnak, az eddig 8 pontot gyűjtő váradiak jelenleg a 10. helyen állomásoznak.

 

Rajt az olimpián

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke, Thomas Bach szerint minden készen áll a ma délben kezdődő phjongcshangi téli olimpia rajtjára. A Koreai Köztársaság első téli olimpiája ma kezdődik és február 25-ig tart, rekordot jelentő 92 ország mintegy 2900 sportolója indul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük